جنایت رژیم صهیونیستی در الرشید؛ پردهای دیگر از نسلکشی در غزه
خبرگزاری میزان – ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه، ۱۰ اسفند، جنایت مرگبار کمسابقه دیگری را در غزه رقم زد؛ در این جنایت صدها فلسطینی ایستاده در صف دریافت کمکهای بشردوستانه در خیابان الرشید در میدان النابلسی نوار غزه هدف حملهای وحشیانه قرار گرفتند.
بر اثر این حمله دستکم ۱۱۲ فلسطینی شهید و صدها نفر دیگر مجروح شدند؛ منابع صهیونیستی تیراندازی دستهجمعی نظامیان این رژیم به سمت فلسطینیها را تایید کرده و مدعی شدند که آنها تصور کردند که در معرض تهدید هستند؛ برخی از مقامهای صهیونیست نیز رانندگان حامل کمکهای بشردوستانه را متهم به زیر گرفتن فلسطینیهای منتظر کمک کردند.
این نخستین بار نبود که ارتش رژیم صهیونیستی ساکنان غزه را در صف دریافت کمکهای بشردوستانه یا نانواییها هدف قرار داده و قتلعام کرد؛ طی بیش از ۱۵۰ روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه این رژیم بارها دست به چنین جنایتی زد، اما جنایت خیابان الرشید را میتوان از وحشیانهترین جنایتها در این موضوع نامید.
رژیم صهیونیستی در حالی دست به این جنایت زد که طی هفتههای اخیر با اتهامزنی به آنروا (آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی)، در مسیر فعالیت امدادی این آژانس مانعتراشی کرده است؛ براساس گزارش سازمان ملل، رژیم صهیونیستی هنوز مدارک و شواهدی برای اثبات ادعاهای خود درباره همکاری برخی از کارکنان آنروا با مقاومت فلسطین در طوفان الاقصی ارائه نکرده است.
کشورهای متحد رژیم صهیونیستی مانند آمریکا، آلمان، انگلیس و سوئد در پی ادعاهای یاد شده رژیم صهیونیستی کمکهای خود را به آنروا به حالت تعلیق درآوردند.
حمله رژیم صهیونیستی به ساکنان غزه در صف دریافت کمکهای بشردوستانه در حالی رخ داد که این منطقه طی پنج ماه گذشته تحت محاصره کامل قرار داشته است؛ غزه که طی ۱۶ سال گذشته همواره تحت محاصره بوده اکنون سرزمین قحطیزدهترین مردمان جهان است.
تاکنون وزارت خارجه شمار زیادی از کشورها، گروههای امدادی و حقوق بشری قتلعام رژیم صهیونیستی در خیابان الرشید غزه را محکوم کردند.
پرتغال
وزیر خارجه پرتغال گفت: از کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر در غزه در حالی که منتظر دریافت کمک بودند، عمیقا شوکه شدم؛ غیرنظامیان و عملیاتهای بشردوستانه باید بر اساس حقوق بینالملل بشردوستانه، ایمن باشند؛ ما دوباره خواستار آتشبس فوری و دسترسی ایمن به کمکهای بشردوستانه، مطابق با اقدامات موقت دیوان بینالمللی دادگستری هستیم.
سازمان ملل
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تاکید کرد که قتلعام اخیر در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است.
وی گفت که از قتلعام در الرشید شوکه شده است.
گوترش در پاسخ به پرسشی درباره شکست شورای امنیت سازمان ملل در توافق بر سر قطعنامهای که خواستار آتشبس در غزه است، گفت: شکافهای ژئوپلیتیکی حق وتو را به ابزاری موثر برای فلج کردن اقدامهای شورای امنیت تبدیل کرده است.
فرانسه
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه ضمن ابراز خشم از قتلعام در الرشید، ادعا کرد که تمام افراد غیرنظامی باید محافظت شده و آتشبس باید فورا اجرا شود تا کمکهای بشردوستانه توزیع شود.
وزارت خارجه فرانسه نیز حمله غیرقابل توجیه رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان را محکوم کرد.
اسپانیا
اسپانیا حمله غیرقابل قبول به فلسطینیهای در انتظار کمک را از وی رژیم صهیونیستی محکوم کرد
خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا، تاکید کرد که این حادثه بر ضرورت آتشبس در غزه تاکید میکند؛ کمکهای بشردوستانه باید بدون مانع وارد غزه شود و رعایت قوانین بینالمللی بشردوستانه الزامی است.
اتحادیه اروپا
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: محروم کردن مردم از غذا نقض جدی قوانین بشردوستانه بینالمللی است.
وی با اشاره به شهادت دهها فلسطینی بر اثر تیراندازی جمعی ارتش رژیم صهیونیستی در خیابان الرشید، تاکید کرد: این مرگها کاملا غیرقابل قبول هستند.
گروههای حقوق بشری و امدادی
گروههای حقوق بشری و بشردوستانه از جمله یونیسف و پزشکان بدون مرز، قتلعام خیابان الرشید را محکوم کردند.
سازمان عفو بینالملل تصریح کرد که در حال بررسی حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به فلسطینیها است و یک تحقیق کامل باید درباره این قتلعام که منجر به شهادت دستکم ۱۱۲ فلسطینی شد، انجام شود.
آکسفام نیز تاکید کرد که سیاستهای آمریکا به خطر قحطی در غزه کمک کرده است.
گروههای بشردوستانه میگویند که محدودیتهای رژیم صهیونیستی برای کمکهای غذایی به شمال غزه، شرایط غیرقابل تحملی را ایجاد کرده که زمینه را برای قتلعام الرشید فراهم کرده است.
قطر
قطر از جامعه جهانی خواست تا از غزه محافظت کنند.
وزارت خارجه قطر با انتشار بیانیهای تاکید کرد: ادامه جنایتهای وحشیانه اشغالگران بهعنوان بخشی از جنگ وحشیانه آن در نوار غزه، روز به روز نیاز مبرم به اقدام فوری بینالمللی برای پایان دادن فوری به این تجاوز بیسابقه در تاریخ معاصر را ثابت میکند.
ساکنان اراضی اشغالی
شماری از ساکنان اراضی اشغالی در اعتراض به قتلعام الرشید، خواستار پایان جنگ شدند.
ترکیه
وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی مرتکب جنایت دیگری علیه بشریت شده است.
عمان
وزارت خارجه عمان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که حمله مرگبار به فلسطینیهای منتظر کمک بخشی از جنایتهای نظاممند رژیم صهیونیستی و نقض آشکار قوانین بینالمللی بوده است.
عمان از جامعه جهانی خواست تا برای پایان دادن به شرایط غمانگیز بشردوستانه در نوار غزه فورا و قاطعانه مداخله کند.
کلمبیا
گوستاو پترو، رئیسجمهور کلمبیا در واکنش به قتلعام الرشید خرید تسلیحات از رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورد و خواستار منزوی کردن این رژیم از سوی جامعه جهانی شد.
ایتالیا
وزیر خارجه ایتالیا در واکنش به قتلعام الرشید خواستار آتشبس فوری در غزه شد.
آنروا
فیلیپ لازارینی، رئیس آنروا گفت: غزه یک روز جهنمی دیگر را تجربه کرد، زیرا نظامیان اسرائیلی به سمت غیرنظامیان گرسنه در صف دریافت کمک شلیک کردند.
عربستان
وزارت خارجه عربستان با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن تیراندازی دستهجمعی نظامیان صهیونیست به سمت فلسطینیهای ایستاده در صف دریافت کمکهای بشردوستانه، خواستار آتشبس فوری در غزه شد و از جامعه جهانی خواست تا با اتخاذ موضعی قوی رژیم صهیونیستی را وادار به احترام به قوانین بینالمللی کند.
آمریکا
کاخ سفید میگوید تیراندازی دستهجمعی به فلسطینیها در خیابان الرشید نیاز به بررسی کامل دارد.
در عین حال، برخی از سیاستمداران آمریکایی مانند برنی ساندرز، سناتور این کشور خواستار پایان کمک آمریکا به ماشین جنگی رژیم صهیونیستی شدند.
مرکز سیاست بینالملل CIP آمریکا نیز تاکید کرد که کشتار و گرسنگی غزه نباید ادامه یابد و بایدن باید نقطه پایانی بر این جنایتها بگذارد.
گروهی از یهودیان آمریکایی نیز تیراندازیجمعی نظامیان صهیونیست در الرشید را فراتر از مذموم خوانده و تاکید کردند که توجیهی برای این جنایتها وجود دارد.
آمریکا بیانیه شورای امنیت سازمان ملل را که رژیم صهیونیستی را مسئول قتلعام در غزه میداند، مسدود کرد.
بیانیه یاد شده از سوی الجزایر به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده و تاکید دارد که رژیم صهیونیستی مسئول کشتار بیش از ۱۰۰ فلسطینی در انتظار کمک غذایی در شمال غزه است.
براساس گزارشها، این بیانیه مورد حمایت همه ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به جز آمریکا است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که، چون دسترسی به همه حقایق درباره قتلعام یاد شده وجود ندارد، تصمیمگیری مشکل است.
آدام شاپیرو، تحلیلگر مستقر در آمریکا گفت: بعید است که قتلعام اسرائیل در غزه سبب تغییر مسیر حمایت دولت جو بایدن از آن و جنگ شود.
وی با اشاره به اینکه قتلعام دیروز یک حادثه قابل اجتناب بود، تاکید کرد: مطمئنا دلیلی وجود ندارد که سربازان اسرائیلی به روی جمعیت فلسطینی دنبال کمکهای بشردوستانه شلیک کنند.
بلژیک
معاون نخستوزیر بلژیک ضمن محکوم کردن تیراندازی نظامیان صهیونیست به فلسطینیهای منتظر دریافت کمکهای بشردوستانه، گفت: آیا چنین کشتاری ضروری است؟ این نقض آشکار قوانین بشردوستانه در تضاد کامل با اقدامهای موقت دیوان بینالمللی دادگستری است.
مصر
وزارت خارجه مصر با انتشار بیانیهای اعلام کرد: ما حمله غیرانسانی اسرائیل به غیرنظامیان را محکوم میکنیم؛ این جنایت شرمآور نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
اردن
وزارت خارجه اردن نیز در واکنش به قتلعام الرشید، تاکید کرد که این اقدام را محکوم میکند.
انتهای پیام/