کنفرانس امنیتی مونیخ؛ موضوع غزه و جنگ اوکراین زیر ذرهبین رهبران جهان
خبرگزاری میزان - کنفرانس امنیتی مونیخ از روز گذشته، ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) آغاز شد و قرار است تا روز یکشنبه ادامه یابد.
کنفرانس امنیتی مونیخ در شرایطی برگزار میشود که جهان بار دیگر طی ۶۰ سال گذشته، با وضعیت پیچیده و تیرهوتار سیاسی مواجه شده است.
این نشست که با حضور ۸۰۰ نفر از جمله حدود ۵۰ نفر از روسای دولتهای جهان برگزار میشود.
رسیدگی به مهمترین بحرانهای جهانی مانند جنگ اوکراین و جنگ غزه از جمله اولویتهای اصلی این کنفرانس بهحساب میآید.
مقامات برجسته از جمله اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و همچنین ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در کنفرانس امنیتی ۲۰۲۴ در مونیخ شرکت میکنند.
این نخستین بار پس از آغاز جنگ اوکراین است که زلنسکی در نشست امنیتی مونیخ حاضر میشود.
به گفته کارشناسان، حضور زلنسکی بیش از هر زمان دیگری برای وضعیت اوکراین مهم است؛ زیرا همبستگی میان متحدان اوکراین در خطر فروپاشی قرار دارد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در این نشست حضور ندارد، اما کامالا هریس، معاون او و همچنین آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور در مونیخ حضور دارند.
موضوعات اصلی کنفرانس امنیتی مونیخ
از جمله موضوعات اصلی نشست امسال بحث درباره سرنوشت جنگ اوکراین است که بهطور فزایندهای با مسائل و چالشهای ناتو گره خورده است. از این رو بحث درباره سطح هزینههای نظامی اعضای ناتو، از جمله موضوعات مهم نشست امنیتی امسال مونیخ خواهد بود.
آلمان که از مدتها قبل در اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود برای بودجه دفاعی ناکام مانده بود، در سال ۲۰۲۴ به این تعهد ناتو عمل خواهد کرد.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و در پی موفقیتهای دونالد ترامپ در رایگیریهای مقدماتی حزب جمهوریخواه، کشورهای اروپایی نگران تعهد واشنگتن به پیمان ناتو هستند.
ترامپ بارها گفته که کشورهای عضو ناتو ملزم به پرداخت کامل حق عضویت در این ائتلاف هستند.
واشنگتن پست نوشته است که کنفرانس امنیتی مونیخ فرصتی برای کشورهای اروپایی است که بر تعهدشان به ناتو تاکید کنند.
در همین ارتباط، ینس استولتنبرگ در هفته جاری در بروکسل انتقادهای ترامپ درباره بودجه دفاعی کشورهای اروپایی را وارد دانسته بود.
در همین حال، وضعیت بحرانی در جنوب نوار غزه و جستوجو برای یافتن راهحلهایی برای مناقشه خاورمیانه، احتمالا حتی بیش از اوکراین، موضوع گفتوگوهای نشست امسال مونیخ خواهد بود.
انتهای پیام/