تاکید نشست شورای امنیت بر حفظ تمامیت ارضی سوریه
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع سوریه با اشاره به مسائل بشردوستانه مطرحشده توسط تام فلچر، هماهنگکننده امداد اضطراری سازمان ملل، گفت: سوریه با بحرانهای انسانی و اجتماعی-اقتصادی وخیم مواجه است و میلیونها شهروند این کشور رنجکشیده همچنان با کمبود جدی مواد غذایی و فقدان مراقبتهای پزشکی لازم مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد سوریه تحت فشار شدید قرار دارد و قادر به مقابله با چالشهای پیش روی این کشور نیست، افزود: حملههای هوایی و گلوله باران اسرائیل و همچنین خشونتهای گستردهای که در بسیاری از مناطق دیده میشود، باعث تحمیل خسارتها به جمعیت غیرنظامی شده است؛ هنوز امکان ارزیابی واضح فرآیندهای در حال وقوع در سوریه بهویژه در رابطه با کار نهادهای دولتی کلیدی و اینکه چطور ماهیت فراگیر مقامهای سوریه آینده تضمین خواهد شد وجود ندارد و علائمی که در این کشور مشاهده میشود، اغلب ماهیت بسیار متناقض با این امر دارند.
فو کانگ، سفیر چین در سازمان ملل نیزدر این نشست چهار نکته را مطرح کرد؛ وی اظهار کرد: روند رهبری و مالکیت سوریه ضروری است و این به خود سوریها بستگی دارد که آینده را مطابق با قوانین بینالمللی ترسیم کنند.
سفیر چین گفت: پکن انتظار دارد بهزودی روند حلوفصل سیاسی باز و فراگیر آغاز شود؛ چین از نقش بیشتر سازمان ملل و پدرسن فرستاده ویژه در این فرآیند حمایت میکند و دوم، باید در داخل مرزهای سوریه نسبت به تروریسم تحمل صفر وجود داشته باشد؛ سوم، بحران انسانی سوریه باید توسط سازمان ملل رسیدگی شود و کمکها را تسریع بخشد.
کانگ با تاکید بر اینکه باید به حاکمیت سوریه احترام گذاشت، افزود: در نهایت، جولان بهعنوان سرزمین سوریه به رسمیت شناخته میشود، درحالیکه اشغال این منطقه کوهستانی توسط اسرائیل باطل و پوچ است.
وروتی شی، معاون سفیر آمریکا، فرآیند سیاسی تحت رهبری و تحت مالکیت سوریه را خواستار شد و از مقامهای موقت خواست تا دولتی فراگیر و نمایندهای بسازند که به حقوق بشر و آزادیهای اساسی همه سوریها، ازجمله زنان احترام کامل بگذارد.
وی در این راستا از مقامهای انتقالی خواست تا از اقدامهای فردی انتقامجویانه جلوگیری کنند و در مکانیسم بینالمللی، بیطرف و مستقل برای سوریه، شریک شوند تا مسیری به سوی پاسخگویی مشخص شود.
شی مدعی شد که واشنگتن متعهد به کسب اطمینان از این است که تحریمهای آن مانعی برای فعالیتها برای برآوردن نیازهای اولیه انسانی ازجمله ارائه خدمات اولیه یا کمکهای بشردوستانه ایجاد نمیکند.
وی گفت: سوریه نباید بهعنوان بستری برای گسترش منافع کشورهای دیگر به ضرر مردم سوریه مورد استفاده قرار گیرد؛ این کشور نباید تهدیدی برای همسایگان باشد، نباید بهعنوان پایگاهی برای تروریسم استفاده شود و پناهگاهی برای گروههایی مانند داعش شود.
وی بهویژه بر اهمیت حفظ امنیت در مراکز بازداشت و اردوگاههای آوارگان در شمال شرق سوریه برای «جلوگیری از ظهور مجدد داعش و ارتقای ثبات در منطقه» تاکید کرد.
انتهای پیام/