اعتبار بخش فرهنگی دهیاری‌ها افزایش پیدا می‌کند

15:00 - 24 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۵۹۸۷
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
نماینده استان مرکزی در شورای عالی استان‌ها از افزایش اعتبار بخش فرهنگی دهیاری‌های کشور خبر داد.

اعتبار بخش فرهنگی دهیاری‌ها افزایش پیدا می‌کندسعید صوفی نماینده استان مرکزی در شورای عالی استان‌ها و رئیس شورای هماهنگی شبکه روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در جلسه با جمالی‌نژاد معاون عمرانی وزارت کشور، رئیس شبکه شهر‌های پایتخت کتاب ایران، سعیدرضا جندقیان معاونت امور دهیاری‌ها سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و اعضای شورای عالی استان‌ها، در خصوص افزایش اعتبار دهیاری‌ها برای برنامه‌های فرهنگی تصمیم‌گیری کرد.

وی اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها بنا شد روستا‌های بزرگ که تا پیش از این دو تا سه میلیون تومان بودجه برای برنامه‌های فرهنگی دریافت می‌کردند از بودجه بیشتری بهره‌مند شوند البته در حال حاضر هنوز مبلغ حمایتی از روستا‌ها برای برنامه‌های فرهنگی، مشخص نشده، اما به نظر من نباید کمتر از ده میلیون تومان باشد.

رئیس شورای هماهنگی شبکه روستا‌های دوستدار بیان کرد: در بحث ترویج کتاب کار‌های خوبی انجام شده و علاقمندان به شرکت در این مسابقه تا ۲۲ دی ماه فرصت دارند تا درخواست خود را به عنوان پایتخت کتاب و روستای دوستدار کتاب ارائه کنند.

وی اولویت‌های این انتخاب را سرانه کتاب کتابخوانی هر شهر، جذب سرمایه بخش خصوصی، ترویج کتابخوانی، ارتقای جایگاه فرهنگی مدیران، ایجاد هماهنگی میان نهاد‌های دولتی فعال معرفی کرد و در ادامه افزود: در راستای ترویج کتاب طی چند سال گذشته شهر یزد، بوشهر، اهواز، کاشان و... پایتخت کتاب کشور شدند و در این دوره هم هر شهر که برنامه‌های قابل اجرا در حوزه کتاب داشته باشد به عنوان پایتخت معرفی خواهد شد.

صوفی همچنین درباره معیار‌ها در انتخاب روستا‌های دوستدار کتاب نیز بیان کرد: چند آیتم وجود دارد که یک روستا، روستای دوستدار کتاب شود که از جمله آن تعداد کتابخوانان هر روستا، پیش‌بینی برنامه‌هایی که ضمانت اجرایی در آینده دارند، توجه به آیین‌های بومی و ارزشی و دینی، مشارکت مردمی و جذب پشتیبانی دستگاه‌های مختلف برای حمایت از کتابخوانی، فعالیت اهالی روستا، شیوه اجرایی برنامه‌ها که با خلاقیت و نوآوری همراه باشد، گستردگی اجرای برنامه‌ها که گاه فراتر از یک روستا می‌رود، قابلیت الگوبرداری و استمرار برنامه‌ها، فعال شدن بنا‌های کتابخانه‌ای، اجرای برنامه‌هایی که بیشترین تاثیر با کمترین هزینه داشته باشند، برنامه‌های مبتنی بر ظرفیت‌های محلی است که هر سال به ده روستا اختصاص پیدا می‌کند.

وی در سخنانش تاکید کرد: هدف ما این است که هر روستا که مسجد و دهیاری دارد کتابخانه هم داشته باشد.

عضو ستاد هماهنگی شهر‌ها و روستا‌های دوستدار کتاب تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال پنجمین سال انتخاب روستای دوستدار کتاب است، از روستا‌های انتخابی حمایت‌های بیشتری خواهیم داشت به طوریکه حمایت ۴۰ میلیون تومانی که تا سال پیش به صورت نقدی و کالا داشتیم در این دوره افزایش خواهد یافت.

رئیس شورای هماهنگی شبکه روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب درباره نظارت بر روستا‌هایی که طی سال‌های گذشته به عنوان دوستدار کتاب انتخاب شده‌اند بیان کرد: یکی از سیاست‌های ما این است که به روستا‌های دوستدار کتاب سرکشی کنیم و مشکلاتی که در حوزه کتاب و کتابخوانی دارند را رفع کنیم.

صوفی همچنین اظهار کرد: با توجه به تمدید جشنواره انتخاب روستا‌های دوستدار کتاب تا ۲۲ دی ماه پیش بینی می‌شود در پنجمین دوره روستای دوستدار کتاب تعداد روستا‌های شرکت‌کننده افزایش چشمگیری داشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *