مراسم تحلیف کارآموزان ۴ دوره قضایی برگزار شد/ دادستان کل کشور: قاضی بر مسند دیانت، امانت و صلاح منصوب است/معاون منابع انسانی قوه قضاییه: قضات با قدرت به عدالت گستری بپردازند
خبرگزاری میزان - مراسم تحلیف کارآموزان قضایی دورههای ۱۲۰، ۱۲۱ و ۱۲۲ استان قم و دوره ۱۶ استان کرمانشاه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور، محمد باقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، مهدی جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه و جمعی از مدیران کل معاونت منابع انسانی قوه قضاییه در محل ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره ۳ قوه قضاییه) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور در ادامه مراسم بدون وقفه بر ذکر نکات مهمی ورود کرد و گفت: در فرایند آموزش، جذب و گزینش قضات شاهد این هستیم که چطور به منظور تامین سرمایه انسانی دستگاه قضا از سر دلسوزی، با انگیزه و دقت تمام، فعالیتها به نحوی انجام میشود که خدای ناکرده حقی ضایع نشود و از طرفی افراد بی جهت وارد قوه قضاییه نشوند.
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد گفت: هدف اصلی ما تشویق نیروهای خدوم دستگاه قضاست.
دادستان کل کشور با بیان آسیبهای فعالیت در امر منصب قضا، بصورت کاملا مصداقی از اقداماتی که مناسب رعایت جایگاه و شان این منصب نیست، نام برد و خطاب به قضات جدیدالاستخدام تاکید کرد: از اقداماتی که مناسب رعایت جایگاه و شان این منصب نیست، دوری کنید و بدور از توجه به هرگونه حواشی در محیط کار، تمرکزتان صرفا به رسیدگی مشکلات مراجعان منعطف شود. به سطح روابط در محیط کاری و زندگی خود واقف باشید. از فعالیتهای اقتصادی غیرمتعارف برحذر باشید. در کسب اطلاعات حوزههای امنیتی و اجتماعی و مواردی که دفع شر، کشف پرونده و کشف جرم مهم باشد، فعال بوده و از مداخله در مسائل شخصی مراجعان دوری کنید. در تکریم ارباب رجوع بکوشید، اما این به معنی رفاقت با ارباب رجوع نیست. بی جهت خود را در مظان شائبه قرار ندهید. مراقب باشید دعوت به شرکت در هر مجلسی را نپذیرید.
وی همچنین افزود: یکی از مسائلی که میتواند برای قاضی مشکل ایجاد کند، نقل حوائج شخصی نزد دیگران است.
وی ادامه داد: خدمت در امر منصب قضا محدودیت و محرومیت زیادی دارد، اما بواسطه قداستش، ارج دارد. هر چه سختی متحمل شوید، چند برابر اجر آن را دریافت خواهید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد اظهار کرد: رعایت انصاف بر اساس قواعد و قوانین، برای قضات مهم است؛ لذا در تمامی پروندهها و حالات انصاف را از دست ندهید و در نگارش گردش کار دلایل طرفین ارزیابی، استنباط درست و نظریه مستحکم ارائه شود.
وی همچنین با اشاره به نوع ارتباط با ضابطان گفت: ضمن ارج نهادن به زحمات ضابطان با صدور دستورات مقتضی، هدایت پرونده را به نتیجه برسانید.
دادستان کل کشور با بیان اینکه قضاوت منصب الهی و خدایی است، گفت: از دید عرفی و اجتماعی توجه به امانتداری و درستکاری افراد برای دستگاه قضایی مهم است و این قبیل شاخصها مدنظر قرار خواهد گرفت. سلسله مهمات مردم در شرع به تصدیق و تجویز قاضی منتظم میشود؛ لذا برای جایگاه خود حرمت قائل شوید. قاضی بر مسند دیانت، امانت و صلاح منصوب است و نه بر فساد.
وی همچنین بر رعایت آراستگی ظاهری علاوه بر وارستگی روحی، صحه گذاشت و اذعان کرد: تاثیر آراستگی ظاهری بر شخصیت و ایجاد ارتباط موثر مهم به شمار میآید.
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد گفت: انجام کار قضاوت نباید باعث شود که قضات از خانواده خود غافل شوند. ضمن اینکه قضات مجرد نیز هرچه زودتر بر تشکیل خانواده مبادرت بورزند.
دادستان کل کشور در پایان سخنان خود با اظهار امیدواری از سرعت قابل ملاحظه تامین کادر قضایی در همه حوزهها عنوان کرد: امر جذب و گزینش قضات طی سالهای اخیر با سرعت قابل ملاحظهای همراه بوده و در این مسیر به رشد محتوا، بکارگیری اساتید مجرب، تدوین سرفصلها و مواد آموزشی مورد نیاز و مناسب و ارائه آن به کارآموزان حین دوره آموزشی بصورت ویژه پرداخته شده است که اثر آن در کسب نمرات برتر پایان دوره کارآموزی و جذب نیروهای مستعد از حوزه و دانشگاه با سطح تحصیلات بالا مشهود است.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام پرشکوه دهه فجر و عرض خیرمقدم و آرزوی موفقیت برای تمامی فارغ التحصیلان دورههای کارآموزی قضایی مدعو در نشست عنوان کرد: امروز مفتخریم که مراسم تحلیف کارآموزان قضایی را با حضور دادستان با اخلاق، مجرب و کارآمدی همچون حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد برپا میکنیم.
محمدباقر الفت افزود: فارغ التحصیلان کارآموزای قضایی بعد از ادا سوگندنامه بعنوان دادیار و در زیرمجموعه دادستانی مدارج ارتقا خود را طی خواهند کرد؛ لذا آشنایی با نقطه نظرات دادستان کل کشور در شروع کار در زیر مجموعهها از اهمیت بسزایی برخوردار است. دادستان کل کشور پیش از این در مقام دادستانی انتظامی قضات، حضور در دادگاههای ویژه انقلاب و دادسرا سوابق درخشانی داشتند و به مباحث انتظامی آشنایی کامل دارند و قطعا تذکرات و توصیههای ایشان از باب انتقال آداب و تجربیات منصب قضا به منظور تامین آینده و کرامت قضات بسیار راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به تلاش چندین ماهه کارکنان معاونت منابع انسانی قوه قضاییه در به ثمر رساندن حضور کارآموزان قضایی در مراسم فارغ التحصیلی و ورود به عرصه قضا اذعان کرد: تلاشهای علمی تعلیم دهندگان و تعلیم دیدگان از منظر اخلاقی، آشنایی کامل با حوزه فعالیت ها، شناخت حساسیت ها، اشراف به جایگاهها و سلسه مراتب ها، شناسایی فوریتهای کار تحقیقات و تعقیب مجرمان و تسلط به قوانین اجرای احکام این امکانات را فراهم میکند تا از ابتدا در محیط کار پویا و فعال باشید.
وی با اشاره به اهمیت تامین معیشت و دغدغه همکاران حین فعالیت در مناطقی که اعزام میشوند، گفت: درباره تامین منازل سازمانی با روسای دادگستری و دادستانهای محل اشتغال خود هماهنگ باشید و با همراهی این عزیزان اقدام کنند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از جذب و بکارگیری قضات جدیدالاستخدام در دستگاه قضا و هم پوشانی همکاران در انتقال تجارب و مهارتها و در راستای رفع اطاله دادرسی و اتقان آرا اظهار امیدواری کرد و گفت: با ورود قضات جدیدالاستخدام مستعد، فرهیخته و علاقمند در دستگاه قضا و تشریک مساعی تمامی همکاران دستگاه قضا، قطعا افزایش کیفیت کار مطلوب در دستگاه قضا روز افزون و تضمین خواهد شد.
محمدباقر الفت خطاب به تمامی قضات جدیدالاستخدام در مراقبت گفتاری، نوشتاری و رفتاری، توصیه کرد: با ظن و گمان و بدون دلیل و در نظر گرفتن عاقبت تصمیمات پیش رو اظهار نظر نکنید. با رعایت احتیاط و بدور از هرگونه عجله و خدای ناکرده تندخویی آرامش مراجعین خود را بر هم نزنید. با قدرت به عدالت گستری بپردازید و ملجأ و پناه همه تظلمخواهان باشید.
مدیرکل آموزش قوه قضاییه با ارائه گزارشی از روند اجرای این دوره کارآموزی و ادواری که تاکنون برگزار شده است بر مرتفع شدن نیروی قضایی مورد نیاز دستگاه قضا اظهار امیدوراری کرد.
مهدی جوهری اعلام کرد: حدود هزار و ۸۳ نفر کارآموز داریم که از این میان ۶۲۸ نفر از کارآموزان فارغ التحصیل شده اند و مطابق آمار نسبت به سال قبل بیش از ۳۰ درصد رشد داشتیم.
وی افزود: تا پایان سال حدود ۳۰۷ کارآموز دیگر نیز فارغ التحصیل خواهند شد.
انتهای پیام/