جنگ غزه از دریچه آمار؛ کوچاندن اجباری و تخریب هدفمند ساختمانهای مسکونی
خبرگزاری میزان – ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی میگوید که حدود ۱۱۰ هزار فلسطینی در جریان جنگ اخیر غزه شهید، مفقود و یا مجروح شدهاند و بسیاری از آنها از ناتوانیهای طولانی مدت رنج میبرند.
این نهاد حقوق بشری برآورد کرده که در مجموع بیش از ۳۵ هزار فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیدهاند؛ از میان قربانیان حملات هوایی و توپخانهای رژیم صهیونیستی به نوار، بیش از ۳۲ هزار نفر غیرنظامی بودند که از این تعداد بیش از ۱۲ هزار نفر کودکان، بیش از ۷ هزار نفر زنان، ۳۰۹ پرسنل بهداشتی، ۴۱ پرسنل دفاع مدنی و ۱۲۲ نفر روزنامهنگار بودند.
در همین حال، بیش از ۶۷ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند که حال بسیاری از آنها وخیم است.
ظرف یک هفته پس از صدور حکم دیوان بینالمللی دادگستری، ارتش رژیم صهیونیستی بیش از هزار فلسطینی را به شهادت رسانده و بیش از هزار و ۸۰۰ نفر را مجروح کرد و ۱۰۸ قتل عام مرتکب شده است.
علاوه بر این، آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین شامل افرادی است که پس از دستگیری و ناپدید شدن اجباری از سوی ارتش رژیم صهیونیستی ناپدید شدند و همچنین افرادی که در زیر آوار ساختمانها حبس شدهاند.
صدها جسد که به دلیل خشونت مداوم رژیم صهیونیستی قابل بازیابی نیست، در جادهها باقی ماندهاند، به ویژه در مناطقی که ارتش این رژیم تهاجمات زمینی انجام داده است.
حدود ۲ میلیون فلسطینی، ۹۰ درصد از کل جمعیت نوار غزه، به دلیل نبود سرپناه امن از خانهها و مناطق مسکونی خود آواره شدهاند.
۷۹ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به طور کامل ویران و ۲۰۷ هزار واحد مسکونی دچار آسیب جزئی شده است.
رژیم صهیونیستی بیش از ۲۴۵ کیلومتر مربع، ۶۷ درصد از کل نوار غزه، را هدف قرار داده است؛ این مساحت شامل تمام شهر غزه و مناطق شمالی نوار غزه میشود که از اواخر اکتبر گذشته به ساکنان آن دستور تخلیه داده شده و اکثریت آنها هنوز نتوانستهاند بازگردند.
همچنین ساکنان مناطق وسیعی در بخشهای مرکزی و جنوبی نوار غزه که رژیم صهیونیستی آنها را به عنوان مناطق امن تعیین کرده بود، ایمن نیستند و هدف حملات قرار میگیرند.
رژیم صهیونیستی به تشدید حملات نظامی خود علیه غیرنظامیان فلسطینی در تلاشی آشکار برای گسترش قلمرو خود به کل نوار غزه ادامه میدهد و اکثر جمعیت نوار غزه را با نقض قوانین بینالمللی ریشهکن میکند که این اقدامات به جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسلکشی تبدیل میشود.
این رژیم عمدا زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار میدهد تا بیشترین تلفات، خسارات مادی و هرچه بیشتر ویرانی عمومی را به عنوان نوعی انتقام و مجازات دستهجمعی ایجاد کند و این برخلاف قوانین بینالمللی بشردوستانه، کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو است و طبق اساسنامه رم، که بر دادگاه کیفری بینالمللی حاکم است، جنایت جنگی محسوب میشود.
تأسیساتی که رژیم صهیونیستی در جریان حملات مداوم خود هدف قرار داده است شامل ۳۳۴ مدرسه، هزار و ۷۲۰ مرکز صنعتی، ۱۸۳ مرکز بهداشتی، ۴۷۸ مسجد، ۳ کلیسا، ۱۷۱ دفتر مطبوعاتی و ۱۹۹ مکان باستانی است.
تاکنون ۲۳۵ مرکز بهداشتی شامل ۲۶ بیمارستان، ۶۳ درمانگاه و ۱۴۶ آمبولانس هدف قرار گرفتهاند؛ از ۳۶ بیمارستان در نوار غزه، تنها ۱۳ بیمارستان تا حدی فعال هستند، در حالی که کمتر از ۱۷ درصد از مراکز مراقبتهای بهداشتی اولیه در نوار غزه هنوز تا حدی فعال هستند.
یک هفته پس از حکم دادگاه بینالمللی دادگستری که رژیم صهیونیستی را ملزم کرد تا تمام اقدامات ممکن را برای جلوگیری از نسلکشی علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام دهد و اقدامات فوری برای تضمین کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در آنجا انجام دهد، ارتش این رژیم همچنان غیرنظامیان را به همان سرعتی که قبل از این حکم میکشت، قتلعام میکند.
رژیم صهیونیستی همچنان بیمارستان الامل را در خان یونس در جنوب نوار غزه محاصره و بمباران میکند؛ طی چند روز گذشته، ساختمان جمعیت هلال احمر فلسطین که محل این بیمارستان نیز است، چندین بار بمباران شد که منجر به شهادت چندین غیرنظامی از جمله یک کارمند بیمارستان شد.
انتهای پیام/