وضعیت اردوگاههای آوارگان غزه؛ حملات مرگبار رژیم صهیونیستی و بحران قحطی و بهداشتی
خبرگزاری میزان - چند ساعت پس از اعلام عقب نشینی نظامیان صهیونیست، فلسطینیان ساکن کوچکترین اردوگاه آوارگان غزه بار دیگر تلاش کردند که اجساد بستگان خود را از زیر آوار بیرون آورند.
شاهدان در اردوگاه آوارگان المغازی میگویند که بسیاری از ساکنان از فاصله نزدیک از سوی نظامیان صهیونیست «با خونسردی» هدف گلوله قرار میگیرند.
روایتی از وضعیت اردوگاه آوارگان المغازی
انبوهی از بتنهای شکسته و صحنههای تخریب گسترده شواهدی است که نشان میدهد اردوگاهها و مناطق مسکونی در حملات رژیم صهیونیستی از جمله حملات موشکی و گلولهباران سنگین توپخانه در امان نبودند.
نظامیان صهیونیست بیش از ۳ ماه است که عملیات زمینی را در شمال، مرکز و بخشهایی از جنوب غزه انجام میدهند.
اردوگاه المغازی در چند هفته گذشته چندین بار هدف حملات گسترده قرار گرفته است.
در یکی از مرگبارترین حملات، بیش از ۱۰۰ نفر به شهادت رسیدند که بیشتر آنها زنان و کودکان آواره بودند.
در چند روز گذشته نیز دهها تن دیگر در این اردوگاه به شهادت رسیده و صدها نفر دیگر مجروح شدهاند، آمبولانسها قادر به حرکت در جادهها و زیرساختهای تخریب شده برای بازیابی اجساد نیستند.
به گفته آژانس امداد و کار سازمان ملل برای فلسطینیان (آنروا)، این اردوگاه معمولا حدود ۳۰ هزار نفر را در خود جای داده است.
اما جمعیت این اردوگاه به دستکم ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافت، زیرا هزاران فلسطینی دیگر به آنجا آمدند تا از بمباران بیامان رژیم صهیونیستی در سایر بخشهای محاصره شده پناه بگیرند.
تشدید حملات به اردوگاههای آوارگان از آغاز جنگ غزه
حملات رژیم صهیونیستی به کمپهای آوارگان و زیرساختهای غیرنظامی از ۷ اکتبر تشدید شده است.
اردوگاههای النصیرات و البریج در مرکز غزه نیز چندین بار و همچنین اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال غزه هدف قرار گرفتهاند و این حملات باعث شهادت هزاران غیرنظامی فلسطینی شده است.
وضعیت بحرانی در ۸ اردوگاه آوارگان در نوار غزه
براساس گزارش آنروا، از سال ۲۰۲۳، نوار غزه شامل ۸ اردوگاه آوارگان است که بزرگترین آنها جبالیا در بخش شمالی نوار است که ۱۱۶ هزار فلسطینی در آن ساکن هستند.
آمار فلسطینیها نشان میدهد که حتی پیش از جنگ کنونی، عملا هیچ کس در اردوگاههای نوار غزه در وضعیت مناسبی زندگی نمیکرد و حتی آوارگان در واقع از چادر هم محروم بودند.
وضعیت اردوگاه رفح
با گذشت ۳.۵ ماه از جنگ بین غزه، بخش اعظم این منطقه ویران شده است؛ کارشناسان معماری و حقوق بشر میگویند که مقیاس تخریب و جابجایی «بسیار زیاد» است و شبیه هر چیزی نیست که پیش از این در غزه دیدهاند.
براساس گزارش آناتولی، از زمان آغاز جنگ، ۱.۹ میلیون نفر از خانههای خود آواره شدهاند و استان رفح اکنون پناهگاه اصلی آوارگان است.
بیش از یک میلیون نفر در یک اردوگاه با جمعیت رو به رشد پناهجویان که درست در شمال شهر رفح قرار دارد، جمع شدهاند.
تصاویر ماهوارهای گسترش این اردوگاه را با تعداد فزایندهای از پناهگاههای موقت در حومه رفح در عرض تنها ۳ هفته نشان میدهد؛ این اردوگاه بزرگترین اردوگاه در نوع خود است که از زمان آغاز جنگ پدیدار شده است.
نادیا هاردمن، پژوهشگر دیدهبان حقوق بشر، که با فلسطینیهای آواره در نوار غزه از جمله رفح صحبت میکرد، گفت: این فضاها برای نگهداری تعداد افرادی که مجبور به زندگی در آنجا هستند، مناسب نیستند، همه جا بسیار شلوغ است، آنچه شما در حال حاضر دارید بیش از نیمی از جمعیت است که در منطقهای پراکنده شدهاند که هرگز قرار نبود این تعداد جمعیت را در خود جای دهد و پناهگاههایی که استفاده میشود برای این منظور طراحی نشدهاند؛ بنابراین مردم تنها کار میکنند و چادر برپا میکنند و هر جا که میتوانند فضاها را در اختیار میگیرند.
وضعیت این اردوگاهها بهویژه با محاصره همهجانبه از سوی رژیم صهیونیستی، از نظر بهداشتی فاجعهبار است و شیوع انواع بیماریهای واگیردار در آنها گزارش شده است.
اقلام حیاتی مانند دارو، تجهیزات پزشکی و غذا به اندازه کافی وجود ندارد و ساکنان با بحران شدید مواجه هستند.
انتهای پیام/
فاطمه سرلک