حضرت زینب(س) تبیینگر حماسه عاشورا بود
حسین ابراهیمی، کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری میزان درباره سیره سیاسی حضرت زینب (س) گفت: آنچه دختر بزرگ امیرالمومنین علی (ع) به بشر عرضه کرد، حقطلبی محسوب میشود و این رویکرد متعلق به همه تاریخ و نسلها خواهد بود. بدین ترتیب باید تاکید کرد که حضرت زینب (س) وارث همه مظلومیتها و فریاد اعصار است.
وی ادامه داد: شناخت سیره حضرت زینب (س) زمینه مقاومت در برابر مشکلات را فراهم میکند. ایشان الگویی قابلتوجه برای مصیبتها هستند، زیرا سیره صبر و بیان حقیقت از جمله فعالیتهای ایشان بود که بعد از واقعه کربلا در پیش گرفتند و نوعی جنگ نرم محسوب میشود. شناخت موضوع بقای عاشورا به شناخت اسوه صبر در برابر مصیبتها و مشکلات گره خورده به همین دلیل این بانوی بزرگوار جایگاهی ویژه را دارند.
ابراهیمی حضرت زینب (س) را از نگاه پیامبر اسلام (ص) مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: خاتمالنبیین (ص) بعد ولادت خواهر بزرگ امام حسین (ع) فرمودند: گریه من بدان خاطر است که این دختر پس از مرگ من گرفتار سختیها و مشکلاتی فراوان میشود. در روایات تاریخی بیانشده روزی پیامبر اکرم (ص) آن مولود مبارک را طلبید، بوسیدند و فرمودند: «به حاضران و غایبان امتم وصیت میکنم که حرمت این دختر را پاس بدارند، همانا وی مانند خدیجه کبری (س) است» این تشبیه معنادار، بیانگر این نکته بود که حضرت زینب (س) همانند آن بانوی والامقام که در پیشبرد اسلام، نقش قابلتوجهی دارند، که رهاوردهای آن عاشورا مشخص شد.
وی به سبک زندگی حضرت زینب (س) اشاره و افزود: لقب دختر امیرالمومنین علی (ع) را «بنی عقیله» گذاشته بودند، زیرا ایشان در آن روزگار آن قدر شهرت پیدا کرده بودند که مردم پسران ایشان را «بنی عقیله» نامگذاری کرده بودند. ازدواج حضرت زینب (س) بین او و پدر بزرگوارشان همچنین برادرانشان جدایی ایجاد نکرد، بلکه علاقه امیرالمومنان علی (ع) به دخترشان و برادرزادهاش سبب شد که آنها را در نزد خویش نگاه دارد و حتی وقتی که اداره امور مسلمین را به دست گرفت و به کوفه تغییر مکان داد، حضرت زینب (س) و همسرش به کوفه رفته و در دار الخلافت در تحت توجهات امیرالمومنین علی (ع) به زندگی خویش ادامه دادند.
این کارشناس علوم قرآنی دستاوردهای تلاشهای حضرت زینب کبری (س) را مطرح و بیان کرد: تبلیغات بجا، روشن و خصوصا خطابههای افشاگرانه حضرت زینب (س) در کوفه و شام توانست بر افکار مسلمانها تأثیر عمیقی گذاشته و آنها را از خواب غفلت بیدار کند و چهره واقعی امویان را برملا سازد. مهمترین پیامدهای خطبههای این بانو بزرگوار را میتوان در، تحقیر دشمن و حفظ کرامت اهلبیت (ع)، افشای ماهیت بنیامیه، تبیین مظلومیت امام حسین (ع)، کنار زدن نقاب ظالمان، تایید و تثبیت امامت و.. دانست. در واقع اگر بیداری اسلامی و تبیین حماسه عاشورا از سوی حضرت زینب (س) انجام نمیشد، نهضت عاشورا چنین ماندگار نمیماند.
وی ادامه داد: حضرت زینب (س) در شرایطی زیستند که خونریزی و ستم دستگاه خلفای اموی در میان حاکمان آن روزگار بیسابقه بود. ایشان که از خاندان پیامبر (ص) بودند مسئولیت نگهبانی از ارزشهای اسلام اصیل را در خود احساس میکردند. از این رو، پس از واقعه کربلا ضمن بیان افتخار و عزت اسلام و خاندان نبوت پرده از دورویی امویان برداشت و به استناد تاریخ، خاندان اموی را رسوا کرد.
ابراهیمی در مورد شخصیت حضرت زینب (س) تاکید کرد: روان شناسان، سه عامل مهم وراثت، تربیت و محیط را از اساسیترین عوامل در ساختار پایههای شخصیت افراد میدانند. این سه عنصر مهم، در زندگی حضرت زینب (س) جایگاه ویژهای داشت. این بانو در خانه وحی تربیت شدند خانهای که همه اعضای آن، پایههای رسالت بودند.
وی جایگاه حجاب را در سیره حضرت زینب (س) مطرح و افزود: عقیله بنیهاشم در حجاب و عفت مانند مادر بزرگوارشان حضرت زهرا (س) بودند و به این موضوع، اهمیت بسیار میدادند.
انتهای پیام/