موضعگیری غرب درباره شکایت آفریقای جنوبی؛ مهر تاییدی بر نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه
خبرگزاری میزان – آفریقای جنوبی شکایتی را علیه رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بینالمللی تنظیم و این رژیم را به نسلکشی در نوار غزه متهم کرده است.
هفته گذشته جلسات استماع این شکایت با حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی و تیم حقوقی آفریقای جنوبی برگزار شد.
حمایت ۵۰ کشور از شکایت آفریقای جنوبی
آفریقای جنوبی، میگوید بیش از ۵۰ کشور از پرونده این کشور در دادگاه عالی سازمان ملل حمایت کردهاند.
کشورهای دیگر از جمله متحدان رژیم صهیونیستی مانند آمریکا، به شدت استدلالهای آفریقای جنوبی درباره نقض کنوانسیون سازمان ملل در مورد پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی را رد کرده و بسیاری دیگر در این باره سکوت کردهاند.
واکنش جهان به پرونده مهمی که هفته گذشته در دادگاه بینالمللی لاهه برگزار شد، نشاندهنده شکاف جهانی قابل پیشبینی در رابطه با مشکل حلنشده ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی و فلسطینیها است.
بیشتر کشورهای حامی پرونده آفریقای جنوبی در شکایت از رژیم صهیونیستی از جهان عرب و آفریقا هستند و در اروپا تنها ترکیه علنا حمایت خود را اعلام کرده است.
خودداری غرب از اعلام حمایت از آفریقای جنوبی
هیچ کشور غربی از استدلالهای آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی حمایت نکرده است؛ آمریکا، متحد نزدیک رژیم صهیونیستی، این استدلالها را به عنوان بیاساس رد کرده است، انگلیس آنها را غیرقابل توجیه خوانده و آلمان گفت که آنها را صراحتا رد میکند.
موضع آمریکا و انگلیس درباره شکایت آفریقای جنوبی
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، یک روز پیش از شروع دادگاه در سفر به اراضی اشغالی مدعی شد که اتهامات مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی «بیارزش» است و این پرونده «جهان را از تلاشها برای یافتن راه حلی پایدار برای درگیری منحرف میکند».
بلینکن، ادعا کرد که با توجه به اینکه حماس و دیگر گروهها آشکارا خواستار نابودی رژیم صهیونیستی و «کشتار دستهجمعی یهودیان» هستند، پرونده نسلکشی علیه این رژیم «بهویژه تلخ» است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز مدعی شد: نسلکشی کلمهای نیست که به سادگی از آن استفاده شود و ما مطمئنا باور نداریم که در اینجا کاربرد داشته باشد.
دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس درباره این پرونده، گفت: ما با کاری که آفریقای جنوبی انجام میدهد موافق نیستیم.
واکنش رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی به شدت استدلال نسلکشی را رد کرده و مدعی است از مردم خود «دفاع» میکند.
این رژیم همچون گذشته بار دیگر ادعا کرد که هدف از این حمله «ریشهکن کردن حماس» است.
تاکید آلمان بر حمایت از رژیم صهیونیستی
اعلام حمایت آلمان از رژیم صهیونیستی در روز جمعه، روز پایان یافتن جلسات استماع، اهمیت نمادینی دارد.
استفن هبسترایت، سخنگوی دولت آلمان، مدعی شد: اسرائیل از خود دفاع کرده است.
وی ادعا کرد: با توجه به تاریخ آلمان، دولت فدرال خود را بهویژه به کنوانسیون علیه نسلکشی متعهد میداند.
این مقام آلمانی اتهامات مطرحشده از سوی آفریقای جنوبی را علیه رژیم صهیونیستی «کاملا بیاساس» خواند.
کانادا و محکومیت دیوان دادگستری بینالمللی
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، به واشنگتن پیوسته و پروندهای را که آفریقای جنوبی در دادگاه بینالمللی دادگستری (ICJ) مطرح کرده است را محکوم کرد.
ترودو در یک کنفرانس مطبوعاتی، گفت: حمایت صمیمانه ما از دیوان بینالمللی دادگستری و فرآیندهای آن به این معنا نیست که از فرضیه پرونده مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی حمایت میکنیم.
نخستوزیر کانادا شواهدی را که آفریقای جنوبی در یک سند تحقیق دقیق و ارجاع شده بیش از ۸۰ صفحه و مجموعهای از سخنرانیهای شفاهی روز پنجشنبه گذشته در برابر دادگاه به دیوان بینالمللی دادگستری ارائه کرده بود، بهطور آشکار نادیده گرفت و ادعا کرد که امور جهانی کانادا بهزودی بیانیه پاسخ گستردهتری صادر خواهد کرد.
واکنش متحدان رژیم صهیونیستی؛ مهر تاییدی بر نسل کشی در غزه
بیانیه ترودو و دیگر متحدان رژیم صهیونیستی مهر تاییدی بر نسلکشی این رژیم در نوار غزه است.
پروندهای که از سوی آفریقای جنوبی مطرح شد، کیفرخواست کشتار جمعی ویرانگری است که ارتش رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر بر ۲.۳ میلیون نفر از مردم غزه اعمال کرده است.
این شکایت با جزئیات زیادی بیانیههای قصد نسلکشی را که از سوی سران رژیم صهیونیستی و ارتش آن که از خود بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی آغاز شده است، مستند میکند.
حمایت کامل ترودو از کشتار و پاکسازی قومی فلسطینیان با اقدامات او و دولتهای قبلی کانادا همخوانی دارد.
انتهای پیام/