چشمانداز سیاست مهاجرتی آلمان؛ اخراج و پردازش پناهندگان شدت میگیرد
خبرگزاری میزان - اخراج بیشتر، مراحل سریعتر پردازش پناهندگی و پرداختهای نقدی کمتر؛ آلمان از سال ۲۰۲۴ برای پناهجویان جذابیت کمتری خواهد داشت.
وقتی صحبت از سیاست مهاجرت به میان میآید، اولاف شولتز، صدراعظم این کشور، پیشتر لحن سال جدید را تعیین کرده است.
اخراج در مقیاس گسترده
شولتز در مصاحبهای با مجله خبری اشپیگل در ماه دسامبر، از اخراج «در مقیاس وسیع» برای متقاضیانی که درخواست پناهندگی آنها رد شده، حمایت کرد.
در نیمه نخست سال ۲۰۲۳، ارقام دولتی نشان میدهد که ۷ هزار و ۸۶۱ پناهجو از آلمان اخراج شدهاند و اصلاحاتی که قانون بهبود بازگشت به کشور نامیده میشود، امیدوار است این تعداد را افزایش دهد.
تغییرات شامل پایان دادن به اعلام اخراج از قبل و تمدید بازداشت پناهندگی به ۲۸ روز است؛ پلیس همچنین اختیارات گستردهای برای جستجوی پناهجویانی که دستور اخراج آنها را دادهاند و دسترسی به اموال آنها مانند تلفن همراه خواهد داشت.
نانسی فزر، وزیر کشور آلمان، مدعی شد که قاچاقچیان و سایر انواع مجرمان، از جمله آنهایی که محکومیت ندارند، اما مظنون به عضویت در گروههای جنایی هستند، ممکن است با اخراج سریعتری روبرو شوند، زیرا بخشی از تلاشها برای اقدام «پیوستهتر و سریعتر علیه افراد خطرناک» است.
برونسپاری مهاجرت آلمان
آلمان همچنین در حال مذاکره با چند کشور در زمینه برونسپاری مهاجرت است، اگرچه این توافق بر اکثریت پناهجویانی که از کشورهایی مانند افغانستان وارد این کشور میشوند تأثیری نخواهد گذاشت، اما این اقدام بخشی از تلاش بزرگتر برای تعیین کشورهای بیشتری به عنوان «کشورهای مبدا امن» است که به آلمان اجازه میدهد پناهجویان را به آن کشورها بازگرداند.
اگر اتحادیه اروپا توافق خود را با ترکیه احیا کند، اقدامی که آلمان از آن حمایت میکند، این امر میتواند اعزام پناهجویان را به این کشور نیز تسهیل کند.
بررسی سریعتر درخواستهای پناهجویی آلمان
آلمان همچنین قصد دارد درخواستهای پناهندگی را سریعتر بررسی کند؛ براساس دادههای دولت آلمان، در حال حاضر، رسیدگی به درخواست پناهندگی بیش از ۲ سال طول میکشد.
تغییرات پیشنهادی در قانون جدید آلمان امیدوار است که زمان این بررسی را به ۳ تا ۶ ماه کاهش دهد.
تغییر شیوههای پرداخت کمکها به پناهجویان
افرادی که مراحل دریافت پناهندگی را طی میکنند نیز قرار است مزایای کمتری دریافت کنند؛ پرداختهای رفاهی که در حال حاضر پس از ۱۸ ماه برای پماهجویان قابل دسترسی است، تنها پس از ۳ سال در دسترس خواهد بود.
همچنین پناهجویانی که در مسکن دولتی زندگی میکنند هزینه غذای آنها نیز کسر میشود.
بسیاری از شهرها و ایالتهای آلمان میخواهند به جای پرداختهای بانکی، برای جلوگیری از انتقال پول از سوی پناهجویان به دیگر کشورها، مانند بستگان در کشور مبدا، به سیستم مبتنی بر کارت برای دریافت مزایا حرکت کنند.
هانوفر، در مرکز آلمان، «کارت اجتماعی» خود را برای پناهجویان در ماه دسامبر آغاز کرد که مانند یک کارت بانکی عادی کار میکند؛ مناطق ایالت تورینگن در شرق آلمان نیز حدود ۱۶۰ کارت از این دست را برای پناهجویان صادر کردهاند. دارنده کارت باید هر ماه برای تکمیل کارت به اداره پناهندگی منطقه مراجعه کند.
هامبورگ و بایرن قرار است در سال ۲۰۲۴ برنامههای مشابهی را دنبال کنند.
در حالی که شرایط برای پناهجویان سختتر میشود، آلمان مدعی است که اصلاح اخیر امیدوار کننده است و زندگی در آلمان را برای نیروی کار ماهر جذابتر کند.
انتهای پیام/