گفت‌وگو|

خدمات «مامای همراه» باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد/ کالای سلامت را نمی‌توانیم به‌صورت دستوری ارزان نگه داریم

8:45 - 21 دی 1402
کد خبر: ۴۷۵۲۲۹۳
خدمات «مامای همراه» باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد/ کالای سلامت را نمی‌توانیم به‌صورت دستوری ارزان نگه داریم
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اهمیت جامعه مامایی برای افزایش میزان باروری در کشور گفت: یکی از کار‌های خوب در حوزه مامایی «مامای همراه» است که باید باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا مادران ما از بابت فرزندآوری اطمینان خاطر داشته باشند.

محمد رئیس زاده در گفت‌وگو با میزان گفت: با توجه به بحث جمعیت و اصرار کشور و حاکمیت نسبت به افزایش میزان باروری و افزایش موالید زنده، جامعه محترم مامایی ما اهمیت صد چندان برای کشور دارند، متاسفانه تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان رشته مامایی در حوزه تخصصیشان کار نمی‌کنند و با توجه به نیازی که کشور به خدماتشان دارد این مسئله جای تامل دارد و حتماً باید راهکار‌هایی پیدا شود که ماماها نقش خود را  در حوزه کاریی که برای آن تربیت شده‌اند ایفا کنند، چرا که این مسئله نیاز کشور است.

وی با بیان اینکه این مسئله که نیرو را داریم نیاز هم داریم، ولی نمی‌توانیم از این نیرو استفاده کنیم، مربوط به اشکال در ساختار است، ادامه داد: یکی از کار‌های خوب در حوزه مامایی مامای همراه است که تا حدودی اجرا شده است. این موضوع به مراقبت‌ها و ویزیت‌های رایگان پس از زایمان که در برخی از کشور‌های دنیا تا یک ماه به صورت روزانه انجام می‌شود مربوط است، در این طرح ماما به خانه مادر می‌رود و در ماه اول که ماه دشواری است به مراقبت از نوزاد کمک می‌کند و به مادرآموزش‌هایی می‌دهد و او را ویزیت می‌کند. این موضوع باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا مادران ما از بابت فرزندآوری اطمینان خاطر داشته باشند و بدانند یک مامای باتجربه در کنارشان است و به آن‌ها کمک می‌کند. این امر در تشویق به زایمان و افزایش جمعیت اقدام موثریست و اگر در مورد کاهش جمعیت دغدغه داریم باید این بحث‌ها را دنبال کنیم و بیمه‌ها نیز این خدمات را پوشش دهند.

رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: آن چه اهمیت دارد این است که از ظرفیت مامایی کشور که بالغ بر ۷۷ هزار نفر است، به خوبی استفاده شود و این افراد در حوزه تخصصیشان به کارگیری شوند، اگر این ظرفیت را استفاده کنیم قطعاً در راستای افزایش جمعیت کمک خواهد کرد.

رئیس زاده درباره کمبود منابع در حوزه زایمان بیان کرد: کمبود منابع باید در شورای عالی بیمه باید مورد بحث قرار گیرد، در بند ۸ یا ۱۰ سیاست‌های ابلاغی سلامت، مشخصاً گفته شده سهم سلامت از GDP باید از میانگین منطقه بالاتر باشد اما در حال حاضر این چنین نیست، هنگامی که سهم سلامت از GDP را طبق قانون رعایت نشود منابع در تمام حوزه‌ها کاهش می‌یابد و پرداختی از جیب مردم بالاتر خواهد رفت، چراکه کالای سلامت را تا حدودی می‌توانیم به‌صورت دستوری ارزان نگه داریم. تا زمانی که افراد در سیطره و حوزه استخدامی نظارتی‌اند می‌توانیم دستوری رفتار کنیم اما وقتی از سیطره ما آزاد شدند کالای خود را به قیمتی که ما می‌گوییم ارائه نمی‌دهد؛ که نهایتاً منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم می‌شود.

تعرفه‌های دستوری ظلم به مردم و جامعه پزشکی است

وی با بیان اینکه سال گذشته تعرفه را ۱۵ درصد کم کردیم توضیح داد: آنجایی که در سیطره ماست از حق و حقوق جامعه پزشکی می‌زنیم مثل تعرفه‌های مامایی و در جایی که در سیطره ما نیست از مردم می‌زنیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: این هنر نیست که ما تعرفه را دستوری پایین و ناچیز نگه داریم و دل خود را خوش کنیم که تعرفه را ۲۵ درصد بیشتر بالا نبرده‌ایم، ما می‌دانیم این ظلم به مردم و جامعه پزشکی است. وقتی می‌گوییم تعرفه را واقعی کنید یعنی به مردم فشار وارد نشود. در کاغذ و در ظاهر و در خبر احساس می‌کنید به مردم فشار نمی‌آید، ولی ما می‌دانیم نهایتاً فشار این امر را مردم به شکل‌های دیگری تحمل می‌کنند.

مهاجرت شغلی از مهارجت جغرافیایی نامطلوب‌تر است

رئیس زاده با اشاره به اینکه در حوزه استخدامی و چارچوب‌های اداری سیطره زیاد است به جامعه پزشکی فشار وارد می‌شود و یکی از عواقب این امر ممکن است مهاجرت باشد، گفت: مهاجرت شغلی از مهاجرت جغرافیایی به شدت برای ما نامطلوب‌تر است و متاسفانه در آمار بالاتر است. همکاران ما به سمت کار زیبایی می‌روند، جراح قلب به سمت عمل‌های دیگر که نیاز ضروری کشور نیست سوق داده می‌شود؛ بنابراین فکر نکنید با دستوری عمل کردن و بخشنامه‌های اداری نامعقول وضعیت را به نفع مردم به سامان می‌کنیم.

وی افزود: آینده پزشکی کشور که آینده پرافتخاریست، فدای جذب رسانه‌ای کنیم که برای ما سوت و کف بزنند و رسانه‌ها نقدی به ما نکنند؟ این کار را هرگز نخواهیم کرد، اینکه حرفی بزنیم که رسانه خوشش بیاید در باطن خیانت به مردم و آینده پرافتخار پزشکی است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *