زمان صدور پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده به ۳ ماه کاهش یافت
خبرگزاری میزان - محمد آیینی، معاون وزیر راهوشهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست خبری با اشاره به وجود حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای مسکونی ناپایدار در کشور، اظهار کرد: این عدد معادل حدود ۱۶۷ هزار هکتار است و براساس قوانین باید مسکن در هر شهر به متوسط پایداری سایر مناطق شهر برسد.
وی یکی از راهبردهای اصلی شرکت بازآفرینی را مردمیسازی برای نوسازی بافت فرسوده دانست و اعلام کرد: بافت فرسوده مکانی است که مردم توانایی نوسازی این مناطق را ندارند و چالش ما در این مسیر عدم توانایی مالی افراد است.
آیینی در ادامه افزود: یکی از راهحلها برای حل چالش یادشده، استفاده از ظرفیت توسعهگران است.
به گفته معاون وزیر راهوشهرسازی، حمایت و توانمندسازی توسعهگران و با پیشنهاد بستههای ترکیبی یکی از راهحلهای ترغیب سازندگان است.
وی در ادامه تاکید کرد: براساس برنامه هفتم توسعه مناطق ناپایدار باید جز مناطق کمتر توسعهیافته تلقی و از امتیازهای معافیتهای مالیاتی بهرهمند شوند.
معاون وزیر راهوشهرسازی با اشاره به تاخیر صدور پروانه ساخت توسط شهرداریها اعلام کرد: یکی از برنامههای برنامه هفتم برای سرعتبخشیدن نوسازی بافت فرسوده، صدور پروانه توسط شهرداریها در مدت ۳ ماه است که براین اساس اگر این اتفاق رخ ندهد مصداق ترک فعل است.
اعلام تخلفات در حوزه صدور پروانه با پیامک
آیینی همچنین تاکید کرد: مردم میتوانند ترکفعلها در زمینه عدم صدور بهموقع و هزینههای پروانه و تراکم ساخت توسط شهرداریها به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران یکی دیگر از برنامههای هفتم توسعه در راستای سرعتبخشیدن به نوسازی بافت فرسوده را حفظ انشعابات قبلی دانست و گفت: براین اساس انشعابات قبلی واحدهای مسکونی باید محفوظ بمانند.
معاون وزیر راهوشهرسازی همچنین اعلام کرد: شهرداریها در برنامه هفتم توسعه مکلف شدهاند که برای نوسازی بافت فرسوده تخفیف ۵۰ درصدی برای عوارض صدور پروانه و تراکم ساخت در نظر بگیرند.
به گفته وی، شهرداریها میتوانند تا ۱۰۰ درصد عوارض صدور پروانه و تراکم ساخت بافت فرسوده را تخفیف بدهند و این هزینه را از دولت طلب کنند.
آیینی همچنین اعلام کرد: تمامی تخفیفها و حمایتهای طرح نهضت ملی به بافت فرسوده نیز تسری پیدا کرده است.
وام ۱۸۵ میلیونی صفر درصد برای احیای بافت فرسوده
معاون وزیر راهوشهرسازی با اشاره به وامهای در نظر گرفته شده برای بافت فرسوده، گفت: در سالجاری وام بازسازی بافت فرسوده از ۱۵۰ میلیون تومان به ۱۸۵ میلیون تومان با سود صفر درصد و با بازپرداخت ۷ سال در نظر گرفته شده است.
وی همچنین به وام ودیعه اسکان موقت برای نوسازی بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: با کمک صندوق توسعه امید برای کلانشهرها وام ۱۲۰ میلیون تومانی و برای سایر شهرها وام ۹۰ میلیونی قرضالحسنه با بازپرداخت ۳۶ ماه در نظر گرفته شده است.
اراضی مسکونی تصرفی مستقر در سکونتگاههای غیررسمی سنددار میشوند
آیینی همچنین از امکان سنددار شدن اراضی مسکونی تصرفی مستقر در سکونتگاههای غیررسمی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد واحدهای مسکونی مستقر در سکونتگاههای غیررسمی و محلات محروم حاشیهای سند دارند و ۷۰ درصد سند ندارند که واحدهای بدون سند، به شرط آنکه ساخت عیانی آنها مربوط به قبل از اول فروردین ۱۳۹۴ باشد، سه ماه فرصت دارند همه ادله خود را برای مالکیت این واحدها و تقاضای صدور سند رسمی در سامانه تسهیلات بازآفرینی به نشانی facility.udrc.ir بارگذاری کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان تاکید کرد: هم اینک ۲۴ هزار و ۳۲۰ نفر در سامانه ثبتنام کردند و ۱۰۷۹ واحد سنددار شدند و ۱۸۰۰ هکتار از این اراضی، جزو زمینهای تصرفی دولت هستند.
انتهای پیام/