انزوای آمریکا در ائتلاف دریایی علیه یمن
خبرگزاری میزان - آمریکا بهتازگی و با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی، از تشکیل یک ائتلاف دریایی برای مقابله با حملات ارتش ملی یمن ضد کشتیهای مرتبط با صهیونیستها در دریای سرخ خبر داد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر به منطقه اعلام کرد که کشورهایی از جمله انگلیس، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا به این ائتلاف پیوستند.
یونان و استرالیا بعدا به این فهرست اضافه شدند و تعداد کشورهای حاضر در این ائتلاف به ۲۰ مورد رسید. اما رئیس پنتاگون، گفت که دستکم هشت کشور دیگر تصمیم گرفتند مشارکت خود را فاش نکنند.
آمریکا مدعی است که بیش از ۲۰ کشور در این ائتلاف شرکت کرده و آماده مقابله با ارتش یمن هستند.
تنهایی آمریکا در ائتلاف دریایی «نگهبان رفاه»
اکنون پایگاه عبریزبان روترنت، میگوید که فرانسه، اسپانیا و ایتالیا از ائتلاف دریایی به سرکردگی آمریکا خارج شدهاند. همچنین هلند، نروژ و دانمارک هم از ارسال کشتیهای جنگی خود به منطقه خودداری کرده و تنها چند تن از افسران خود را به مرکز فرماندهی آمریکا در بحرین اعزام کردهاند.
اسپوتنیک نیز در گزارش داد که متحدان آمریکا در پاسخ به محاصره دریایی اراضی اشغالی از سوی یمن، از ائتلاف دریایی به سرکردگی واشنگتن در دریای سرخ فاصله گرفتند.
فرانسه از تضمین آنچه «آزادی دریانوردی در دریای سرخ» خواند، حمایت، اما تصریح کرد که کشتیهایش تحت فرمان فرانسه باقی خواهند ماند و مشخص نکرد که آیا نیروهای دریایی بیشتری را به منطقه اعزام خواهد کرد یا خیر.
ایتالیا ارسال ناو دریایی ویرجینیو فاسان را برای حفاظت از منافع ملی خود در دریای سرخ تایید، اما تاکید کرد که این ناوچه بخشی از عملیات موجود است و نه عملیات تحت فرماندهی ائتلاف آمریکایی.
اسپانیا نیز با رد مشارکت در عملیات دریای سرخ موسوم به عملیات «نگهبان رفاه»، مشارکت خود را صرفا در ماموریتهای ناتو یا عملیاتهای هماهنگ اتحادیه اروپا اعلام کرد.
سایر متحدان ناتو حتی کشتیهای جنگی را به منطقه اعزام نخواهند کرد. مشارکت نروژ محدود به ۱۰ افسر نیروی دریایی است که به مقر نظامی آمریکا در بحرین اعزام شدهاند. هلند ۲ افسر و دانمارک فقط یک افسر به این پایگاه اعزام میکند.
کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی در تیررس ارتش یمن
پس از تجاوزهای ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه که در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) آغاز شد، ارتش ملی یمن اعلام کرد تا زمانی که اشغالگران به محاصره و حمله به نوار غزه پایان نداده و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را ندهد، اجازه عبور کشتیها به بنادر رژیم صهیونیستی از طریق دریای سرخ را نخواهد داد.
یمن کنترل ساحل شرقی تنگه بابالمندب، ورودی جنوبی دریای سرخ را در اختیار دارد. نیروهای ارتش این کشور کشتی گلکسی لیدر متعلق به رژیم صهیونیستی که با پرچم خارجی تردد میکرد را در ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) توقیف کردند. ارتش یمن همچنین کشتیهای دیگری در ارتباط با رژیم صهیونیستی را نیز طی روزها و هفتههای گذشته هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دادند.
با تشدید تنشها، شرکتهای کشتیرانی بزرگ، از جمله شرکت کشتیرانی مدیترانه، مرسک، هاپاگ-لوید و بیریتیش پترولیوم اقدامات پیشگیرانهای انجام دادهاند.
این شرکتها کشتیهای خود را به دور از دریای سرخ هدایت میکنند و تلاشهای هماهنگی را برای کاهش خطرات ناشی از درگیریهای جاری و حفاظت از منافع دریایی خود در منطقه انجام میدهند.
انتهای پیام/