سوخت هستهای آمریکا از چه کشورهایی تامین میشود؟
خبرگزاری میزان - راکتورهای هستهای فعال در آمریکا (۹۳ راکتور) سالانه حدود ۲ هزار تن سوخت اورانیوم میسوزانند.
آمریکا قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ میلادی تمام راکتورهای موجود را به راکتورهای پیشرفته تغییر دهد اما کارشناسان میگویند که جایگزین شدن راکتورهای جدید باعث کاهش مصرف سوخت هستهای آمریکا نخواهد شد.
سوخت هستهای چگونه ساخته میشود؟
نیروگاههای هستهای از اورانیوم تغذیه میکنند؛ عنصر نسبتا رایجی که به طور طبیعی رادیواکتیو است. با این حال، سنگ معدن اورانیوم قبل از اینکه بتواند در یک راکتور مورد استفاده قرار گیرد، باید یک فرآیند صنعتی گسترده را طی کند.
این عنصر باید استخراج، آسیاب و به شکل گازی تبدیل شود. سپس تأسیسات غنیسازی، ایزوتوپهایی را که حدود ۰.۷ درصد از این فلز سنگین را تشکیل میدهند، جدا کرده و آن را به شکل پودری تبدیل میکنند که میتواند با مهندسی دقیق به میلههایی تبدیل شود که در مجموعههای سوخت راکتورها قرار میگیرند.
از آنجایی که مواد و فرآیندهای مشابهی که برای ساخت سوخت رآکتور استفاده میشوند، میتوانند برای تسلیحات نیز استفاده شوند، جزئیات دقیق چرخه سوخت هستهای از زمانی که برای اولین بار از سوی دانشمندان تحت «پروژه منهتن» در طول جنگ جهانی دوم مهندسی شد، یکی از محرمانهترین اسرار بشر بوده است.
کشورهای تامینکننده سوخت هستهای آمریکا
تولید اورانیوم در آمریکا در سال ۱۹۸۰ و خرید اورانیوم از سوی اپراتورهای نیروگاه هستهای این کشور از تامینکنندگان داخلی در سال ۱۹۸۱ به اوج خود رسید. از سال ۱۹۹۲ نیز بیشتر اورانیوم خریداری شده از سوی اپراتورهای نیروگاه هستهای آمریکا از کشورهای دیگر خریداری میشد.
مالکان و اپراتورهای راکتورهای هستهای غیرنظامی آمریکا در طول سال ۲۰۲۲، ۴۰.۵ میلیون پوند (۱۸ هزار و ۳۷۰ تن) سوخت هستهای از تامینکنندگان آمریکایی و خارجی خریداری کردند.
براساس آمارها، کانادا ۲۷ درصد، قزاقستان ۲۵ درصد، روسیه ۱۲ درصد، ازبکستان ۱۱ درصد، استرالیا ۹ درصد و شش کشور دیگر ۱۶ درصد از سوخت هستهای وارداتی آمریکا را در سال ۲۰۲۲ تامین کردهاند.
نیاز مبرم آمریکا و اروپا به سوخت هستهای روسیه
پس از آغاز جنگ اوکراین، آمریکا و متحدان اروپایی آن به سرعت واردات نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ روسیه را متوقف کردند.
«واشنگتن پست»، میگوید: وقتی صحبت از انرژی اتمی به میان میآید، شرکت دولتی «روس اتم» همچنان منبع اصلی تامین سوخت برای نیروگاههای هستهای جهان است و حدود نیمی از تقاضای جهانی برای اورانیوم غنیشده را تامین میکند.
برخلاف شرکتهای غربی در تجارت هستهای، «روس اتم» در هر بخش از زنجیره تامین، از استخراج سنگ معدن گرفته تا غنیسازی و تحویل سوخت، حضور دارد.
انتهای پیام/