طرح آمریکا برای ساخت سلاحی بزرگتر از بمب هیروشیما؛ درباره بمب گرانشی هستهای چه میدانیم؟
خبرگزاری میزان - پنتاگون برنامههای خود را برای ساخت بمب هستهای جدید اعلام کرده است.
گفته میشود که این بمب ۲۴ برابر قدرتمندتر از بمبی است که آمریکا در سال ۱۹۴۵ بر روی هیروشیما پرتاب کرده بود.
این خبر چند روز پس از آن اعلام شد که چین گفته بود قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت زرادخانه کلاهکهای هستهای خود را به بیش از هزار کلاهک برساند.
از بمب جدید آمریکا چه میدانیم؟
بمب گرانشی هستهای جدید پیشنهادی آمریکا با نام B۶۱-۱۳ از طریق هواپیما، از جمله بمبافکن رادارگریز ۶۹۲ میلیون دلاری B-۲۱ Raider آمریکا که در حال حاضر در حال توسعه است، پرتاب خواهد شد.
بمبهای گرانشی هدایت نمیشوند، اما بمب جدید دارای یک قسمت در انتهای بمب است که به هدفگیری و دقیقتر کردن آن کمک میکند.
ساخت این بمب جدید باید از سوی کنگره آمریکا امضا شود؛ اما ساخت آن با نشانههای تایید فوری از سوی جمهوریخواهان تندرو مواجه شده است.
پنتاگون، مدعی است که این بمب بازدارندگی و اطمینان متحدان و شرکا را با ارائه گزینههای اضافی به رئیسجمهور آمریکا در برابر برخی اهداف نظامی سختتر و منطقه بزرگ تقویت میکند.
«جان پلامب»، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست فضایی، در بحث درباره سلاح جدید به چین یا روسیه اشارهای نکرد.
به گفته وی، اعلامیه مذکور منعکسکننده یک محیط امنیتی در حال تغییر و تهدیدهای فزاینده از سوی دشمنان احتمالی است.
این سلاح جدیدترین نمونه از بمب گرانشی B۶۱ است که از زمان جنگ سرد یکی از پلههای اصلی آنچه «بازدارندگی هستهای آمریکا» خوانده میشود، بوده است.
حداکثر توان حمل این بمب ۳۶۰ کیلوتن خواهد بود؛ ۲۴ برابر توان تقریبا ۱۵ کیلوتنی بمبی که در ششم آگوست ۱۹۴۵ بر شهر ژاپنی هیروشیما پرتاب شد. بمبی که سه روز بعد روی ناکازاکی پرتاب شد توان حمل حدود ۲۵ کیلوتن مواد منفجره را داشت.
آمریکا در حال حاضر حدود ۳ هزار و ۷۰۰ کلاهک هستهای دارد که از این تعداد هزار و ۴۱۹ کلاهک در حالت عملیاتی قرار دارند.
B۶۱-۱۳ کمتر از یک سوم قدرت بزرگترین سلاح هستهای آمریکا، یعنی مدل B۸۳ را خواهد داشت. B۸۳ توان حمل ۱.۲ مگاتن مواد منفجره را دارد که ۸۰ برابر بمب هیروشیما است.
باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا تلاش کرد B۸۳ را از رده خارج کند، اما دونالد ترامپ به این تلاش پایان داد.
تعهدات توخالی بایدن برای کاهش تهدیدات هستهای
جو بایدن در طول مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۰ وعده داد که به جهانی بدون سلاح هستهای نزدیکتر خواهیم شد تا وحشت هیروشیما و ناکازاکی هرگز تکرار نشود.
با این حال، آمریکا اکنون درگیر بلندپروازانهترین تلاش خود در زمینه سلاح هستهای از زمان جنگ جهانی دوم است.
این کشور بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار در یک دهه آینده برای بازسازی تقریباً تمام بخشهای هستهای قدیمی خود اختصاص داده است. برخی از سیستمها و قطعات هستهای آمریکا بیش از ۵۰ سال قدمت دارند.
در آزمایشگاه ملی «لوس آلاموس» در نیومکزیکو، ۳ هزار و ۳۰۰ نیروی انسانی در ۲ سال گذشته استخدام شدهاند که تعداد نیروی کار در این مرکز اکنون به بیش از ۱۷ هزار نفر رسیده است. این افراد در حال تولید هستههای پلوتونیوم هستند که اجزای کلیدی سلاحهای هستهای را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/