انتقاد از ترور ارهای/ برخی شواهد متقن از ردپای برخی کشورها برای آشفته سازی روابط ایران و پاکستان حکایت دارد/ کشورهای اروپایی در پشت پرده از تروریستها حمایت میکنند
وی با بیان اینکه هم گرایی فکری بین کشورهای عضو در زمینه مقابله با تروریسم شکل گرفته است، تصریح کرد: در این کنفرانس بسیاری از اختلاف نظرها در مورد نحوه مبارزه با تروریسم و شناسایی گروههای تروریستی حل شد. این همگرایی بسیار مهم است.
لاریجانی گفت: اعضای این کنفرانس معتقد بودند ظرفیت یک کشور برای یکجانبه گرایی اقتضا نمیکند و باید در دنیا بر محوریت چندجانبه تاکید کرد.
وی افزود: تدوین قوانین در موضوع مبارزه با تروریسم و همچنین جلوگیری از رشد ریشههای تروریسم از جمله موارد مهم است که باید در مجالس کشورها به آنها توجه شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر رایزنیهای انجام شده با رئیس مجلس پاکستان درباره آزادی مرزبانان گفت: این موضوع در صحبتهای بنده با ایشان مطرح شد. آقای رئیس جمهور هم در این باره صحبتهایی داشتند. این از دغدغههای مهم ماست.
لاریجانی تاکید کرد: در ناآرامیها در مرزهای پاکستان رد پای کشورهای دیگر را مشاهده کردیم که به دوستان پاکستانی هم گفتهایم این اولین بار نیست. برخی شواهد متقن از ردپای برخی کشورها برای آشفته سازی روابط ایران و پاکستان و مسئله سازی حکایت دارد.
رئیس دومین کنفرانس مقابله با تروریسم افزود: همچنین با نمایندگان از بخشهای مختلف هم صحبتهایی شده است، در نهایت قول دادند و گفته شد که مسئله را خاتمه میدهند. ما در همه سطوح پیگیر موضوع هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تدوین برنامهای برای تبادل اطلاعات بین کشورها گفت: این یک شروع نیست. ما با کشورهای عضو همکاری اطلاعاتی و امنیتی داریم. میدانم که در برخی از موارد تروریستی کشورها به یکدیگر اطلاع داده که اثرگذار هم بوده است. اکنون در میانه راه هستیم. تاکید بر آن است که سازماندهی کامل شود که تا جایی که ممکن است بتوان رفتارهای تروریستی را پیش بینی کرد.
لاریجانی با تاکید بر موضوع پیمانهای بانکی پولی در بیانیه نهایی کنفرانس، گفت: علاقمندی این کشورها به داشتن پیمانهای بانکی پولی در حال افزایش است.
لاریجانی در پاسخ به این پرسش که چقدر این نشست میتواند در کشورهای اروپایی که میزبان برگزاری نشستهای گروهکهای تروریستی هستند، تاثیرگذار باشد، گفت: به طور طبیعی باید این نشستها تاثیر گذارد، اما نباید انتظار تاثیر فوری را داشت، چون آنها در پشت پرده از تروریستها حمایت میکنند. البته حوادث عراق و سوریه باعث شد که آنها با نسلی از اروپاییها و آمریکاییها مواجه شوند که عضو داعش شدند و اکنون به سمت مناطق خود حرکت کردند.
وی با بیان اینکه این اجلاس بزک کاری نشده است. تصریح کرد: ما به صورت ملموس با تروریست درگیر هستیم؛ لذا دنبال راه حلهای اصولی و واقعی میباشیم تا با تروریسم مقابله کنیم. البته ما نیاز به حمایت اروپاییها نداریم. آنها فقط کافیست بازی در نیاورند و مسئله ایجاد نکنند. قطعا کشورهای آسیایی ظرفیت دارند که کار تروریستها را یکسره کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا در این اجلاس صحبتی برای استرداد تروریستها بین شش کشور شده است، گفت: یک سری قواعد بینالمللی وجود دارد که سازمانهای بینالمللی تدوین کرده و مورد قبول اکثر کشورهاست؛ لذا مشکلی در تدوین سند نیست. باید اراده و فهم مشترکی بین کشورها به وجود آید.
وی افزود: نمی گوییم که معضل تروریسم در منطقه به سادگی حل و فصل میشود و نمیتوان گفت که ترور صد درصد عوامل خارجی دارد.
رئیس دومین کنفرانس مقابله با تروریسم بیان داشت: ما در منطقه از این مصیبتها هم داریم که ترور ارهای هم به وجود میآید.
لاریجانی در پاسخ به این سوال که چرا سوریه و عراق عضو این کنفرانس نبودند، گفت: جا دارد که این کشورها هم عضو شوند. البته تقاضاهای دیگری هم مطرح است که باید در نهایت همه اعضا آن را بپذیرند. قطعا حضور عراق، سوریه و لبنان به عنوان کشورهای درگیر مسئله مفید خواهد بود و آن را در سالهای آینده پیگیری خواهیم کرد.