عملیات مقاومت فلسطین؛ شکست رژیم صهیونیستی در پیشبینی تحرکات مقاومت
خبرگزاری میزان - در حالی که رژیم صهیونیستی حملات خود را در نوار غزه ادامه میدهد، پرسشهایی درباره عملیات غافلگیرانه مقاومت به این رژیم در ذهن صهیونیستها و حامیان آنها باقی مانده است.
مهمترین پرسش این است که چگونه مقاومت فلسطین توانسته از گلایدرها، موتورسیکلت و بولدوزر برای انجام مخربترین حمله در ۵۰ سال اخیر علیه رژیم صهیونیستی استفاده کند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی طی دهههای اخیر مدعی بود که قدرتمندترین ارتش منطقه را در اختیار دارد.
حدود ساعت ۶:۳۰ صبح روز شنبه هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، مقاومت بیش از ۳ هزار راکت به سمت اراضی اشغالی پرتاب کرد و حدود هزار مبارز مقاومت وارد اراضی اشغالی شدند.
«نیویورک تایمز» در مقالهای نوشت که باوجود گستردگی این عملیات، مقامهای صهیونیست و آمریکایی گفتند که هیچ هشدار خاصی مبنی بر اینکه مقاومت در حال تدارک یک عملیات پیچیده است که نیاز به حملات زمینی، هوایی و دریایی هماهنگ دارد، نداشتند.
بسیاری از تحلیلگران سیاسی و نظامی، رژیم صهیونیستی را به خاطر آن شکست اطلاعاتی آشکار مورد انتقاد قرار دادهاند.
شکست سنگین اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی
«لس آنجلس تایمز» نیز میگوید که موفقیت عملیات غافلگیرانه مقاومت همچنین نشاندهنده یک شکست عملیاتی برای رژیم صهیونیستی است.
«لیام کالینز»، مدیر مؤسسه جنگ مدرن در آکادمی نظامی آمریکا، گفت: اگر شکست اطلاعاتی به این صورت تعریف شود که «وقتی اتفاق بدی برای شما میافتد و شما از قبل از آن خبر نداشتهاید»، عملیات غافلگیرانه حماس به اسرائیل به وضوح نشاندهنده شکست اطلاعاتی بود.
وی میگوید: به نظر میرسد هیچکس نمیداند که چرا اسرائیلیها نتوانستند این حمله را پیشبینی کنند؛ ممکن است ماهها طول بکشد تا اسرائیلیها بتوانند به این پرسش پاسخ دهند.
رژیم صهیونیستی طی دهههای گذشته همواره مدعی بود که کارآمدترین سازمان اطلاعاتی را در اختیار دارد. اقدام این رژیم برای جلوگیری از حملات موشکی و عبور از مرزها بر هشدارهای اولیه متکی است.
پس از صرفا دارا بودن سازمانهای اطلاعاتی و ابزار، بخش کلیدی دیگر درک نحوه تفکر و عملکرد طرف مقابل است. کارشناسان میگویند که صهیونیستها در این بخش با مشکل روبرو هستند.
دیوار و گنبد آهنین؛ تجهیزاتی که نتوانستند مانع مبارزان مقاومت شوند
«کانورسیشن» نیز در مقالهای نوشته که دیوار آهنین، دیوار امنیتی ۴۰ مایلی که غزه را از اراضی اشغالی جدا میکند، در سال ۲۰۲۱ با هزینه ۱.۱ میلیارد دلار تکمیل شد.
این دیوار شامل یک حصار مجهز به سنسور به ارتفاع ۲۰ فوت، صدها دوربین و مسلسل خودکار در هنگام خاموش شدن سنسورها است.
اما این دیوار در برابر عملیات غافلگیرانه مقاومت مؤثر نبود. مقاومت توانست در نقاط متعددی در اطراف غزه از این دیوار عبور کند و بدون مقاومت اولیه به عملیات خود ادامه دهد.
به همین ترتیب، رژیم صهیونیستی «گنبد آهنین» خود را که یک سیستم دفاع هوایی است، ساخت تا از شهرکنشینان در برابر حملات موشکی غزه محافظت کند. این سامانه که در سال ۲۰۱۱ تکمیل شد و ۱.۵ میلیارد دلار برای دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی برای توسعه و نگهداری هزینه داشت.
پیش از عملیات غافلگیرانه مقاومت، ادعا میشد که این سیستم دفاعی بین ۹۰ تا ۹۷ درصد موفق به رهگیری پرتابهها بوده است.
گنبد آهنین زمانی که تعداد کمی موشک شلیک میشود به خوبی عمل میکند، اما در برابر عملیات مقاومت کمتر موثر بود. زمانی که مقاومت تنها در ۲۰ دقیقه، ۳ هزار موشک به سمت اراضی اشغالی پرتاب کرد، سیستم گنبد آهنین قادر به واکنش موثر نبود.
انتهای پیام/