سالانه ۷ هزار نفر در اروپا قربانی صنعت قاچاق انسان میشوند
خبرگزاری میزان – قاچاق انسان یک نقض شدید حقوق بشر است که بر افراد مختلف تاثیر میگذارد؛ این پدیده که اکنون در مناطق مختلفی از جهان به یک صنعت پرسود تبدیل شده، به شکل قابل توجهی قربانی میگیرد.
هر اندازه که برای مبارزه با قاچاق انسان، راهحلهای موفق اندکی وجود دارد، این بحران ضد حقوق بشری دارای تعریف است.
مورد اجماعترین تعریف از قاچاق انسان میتوان اینگونه مطرح میشود: سوءاستفاده ناعادلانه از شخص دیگر برای منافع شخصی که به آسیب شدید منجر شود؛ تهدید، استفاده از زور، آدمربایی، کلاهبرداری، فریب و سوءاستفاده از ابزارهای قاچاقچیان انسان برای کنترل قربانیها هستند.
قاچاق انسان که نوعی استثمار نیز محسوب میشود میتواند اشکال مختلفی مانند کار اجباری یا استثمار جنسی داشته باشد؛ این پدیده میتواند داخل یک کشور رخ دهد یا بهصورت فراملی اتفاق بیفتد.
مهاجران، زنان و کودکان از جمله آسیبپذیرترین افراد در موضوع قاچاق انسان هستند؛ در عین حال، نگرانی از برخورد مقامهای کشورهای مقصد سبب میشود تا شمار قابلتوجهی از مهاجران از گزارش استثمار خودداری کنند.
اروپا، یکی از مقاصد مهم مهاجران به بازار داغ قاچاقچیان انسان تبدیل شده است؛ گزارشهای کمیسیون اروپا نشان میدهد که قاچاق انسان در اتحادیه اروپا در حال کاهش نیست، بلکه در پی شیوع کرونا و دیجیتالی شدن روشهای شبکه قاچاق انسان، در مسیر صعودی قرار دارد.
جرمزدایی از برخی از شومترین پدیدههای اجتماعی نیز نقش مهمی در تشدید بحران قاچاق انسان در کشورهای اروپایی دارند.
گستردگی بحران قاچاق انسان در اروپا
قاچاق انسان در اروپا بهویژه در پی شکلگیری موجهای مهاجرتی به سمت قاره سبز به صنعتی مرگبار و بسیار پر سود تبدیل شده است که همچنان رشد پیدا میکند.
در کنار عوامل معمول تشدید بحران قاچاق انسان، عامل سیاستهای ضد مهاجرتی در کشورهای اروپایی که مهاجران و پناهجویان را ناچار به قدم گذاشتن در مسیرهای مخاطرهآمیز مهاجرت میکند، نقش مهمی در تشدید بحران قاچاق انسان در قاره سبز دارند.
سالانه دستکم ۷ هزار نفر در اروپا قربانی صنعت قاچاق انسان میشوند.
یک مقام اروپایی در این باره میگوید: قاچاق انسان متعلق به قرن ۲۱ نیست؛ بیشتر قربانیان زنان و دخترانی هستند که خریدوفروش میشوند تا در صنعت فحشا اروپا مورد سوءاستفاده قرار بگیرند.
گروهها و باندهای سازمانیافته متعددی در سراسر اروپا در حال فعالیت در صنعت غیرقانونی قاچاق انسان هستند؛ چراکه مهاجران و پناهجویان از افرادی هستند که در سیاستهای کشورهای اروپایی ارزشی ندارند، پس تفاوتی نمیکند که در دریا غرق شوند یا گرفتار باندهای قاچاق انسان.
به تازگی یکی از این گروهها در بلژیک محاکمه شد؛ گزارشها نشان میدهند که این گروه به طور متوسط بیش از ۲۳ نفر را طی سه سال گذشته قاچاق میکرد.
آسیبپذیرترین افراد در برابر قاچاق انسان در اروپا
مهاجران و پناهجویان در اروپا به شکلی قابلتوجه در معرض خطر قاچاق انسان قرار دارند.
زنان و کودکان مهاجر مهمترین قربانیان قاچاق انسان در اروپا هستند؛ این افراد به اشکال مختلف استثمار میشوند.
جنایتهای علیه این افراد آسیبپذیر طیف گستردهای را در بر میگیرد که با گذشت زمان در مسیر غیرانسانیتر شدن پیش میرود؛ رحم جایگزین برای بهرهبرداری از باروری یکی از آنها است.
گذشته از زنان و کودکان مهاجر که با نرخ بالایی قربانی قاچاقچیان انسان در اروپا میشوند، کارگران مهاجر در کشورهای اروپایی نیز از قربانیان این پدیده هستند.
بردهداری مدرن، نتیجه محتوم قاچاق انسان
صنعت قاچاق انسان پیامدهای مرگبار و درازمدتی برای قربانیان دارد، اما یکی از مهمترین این پیامدها گرفتار شدن در چرخه ضد حقوق بشری بردهداری مدرن است.
در حالی که براساس آمارها در سراسر جهان ۵۰ میلیون نفر در شرایط بردهداری مدرن زندگی میکنند، سهم کشورهای اروپایی از این رقم قابل توجه است؛ با وجود این، کشورهای اروپایی در مبارزه با این بحران فزاینده ناکام بودهاند.
فرانسه به تنهایی ۱۳۵ هزار نفر از ۵۰ میلیون قربانی بردهداری مدرن را در خود جای داده است.
انتهای پیام/