گفت‌وگو|

ایجاد تحول در استانداردسازی ساختمان‌های ناایمن با ورود قوه قضاییه

9:31 - 11 مهر 1402
کد خبر: ۴۷۳۷۲۸۵
ایجاد تحول در استانداردسازی ساختمان‌های ناایمن با ورود قوه قضاییه
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه ورود قوه قضاییه به موضوع ساختمان‌های ناایمن باعث تحول در استانداردسازی آن‌ها شده است، گفت: تاکنون بیش از ۳۰ ساختمان از وضعیت پرخطر خارج شده‌اند.

خبرگزاری میزان -  دادستانی تهران در راستای حفظ حقوق عامه و پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار، استانداردسازی اجباری ساختمان‌های ناایمن را در دستور کار قرار داده است.

در همین رابطه جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفت‎وگو با میزان گفت: ورود قوه قضاییه به مسائلی که به ایمنی مربوط می‌شود، اقدام بسیار خوبی است.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۹ ساختمان ناایمن و بسیار پرخطر پس از حادثه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو، شناسایی شد، اظهار کرد: باتوجه به اینکه آتش‌نشانی و شهرداری قدرت اجرایی چندانی ندارند، مالکان این ساختمان‌ها به اخطار‌های متعدد، توجهی نداشتند.

ملکی بیان اینکه از خرداد سال گذشته با ورود قدرتمندانه قوه قضاییه و دادستانی تهران به موضوع استانداردسازی ساختمان‌های ناایمن این مسئله متحول شد، بیان کرد: تاکنون بیش از ۳۰ ساختمان از وضعیت پرخطر خارج شده و امیدواریم تا پایان سال این رقم افزایش یابد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ضمن اشاره به اینکه قطعا ورود دستگاه قضا به استانداردسازی جرثقیل‌های برجی نیز نتایج خوبی خواهد داشت، تاکید کرد: در سال‌های گذشته به علت استاندارد نبودن برخی جرثقیل‌ها حوادث ناگواری ازجمله سقوط کارگران رخ داد و باتوجه به اینکه چرثقیل‌ها اتحادیه و صنف مشخصی ندارند، به کسی پاسخگو نبودند.

به گفته ملکی، اگر دستگاه قضا برای سر و سامان دادن به مسئله استانداردسازی جرثقیل‌ها به بحث ایمنی، آموزش، بازرسی‌های دائمی و اعطای گواهینامه ورود کند، قطعا تعداد حوادث بسیار کاهش پیدا می‌کند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه این سازمان در رابطه با جرثقیل‌های از رده خارج‌شده، استفاده از اپراتور آموزش‌ندیده، بازرسی‌های دوره‌ای و لزوم کسب استاندارد‌های لازم نمی‌تواند چندان اعمال قدرت کند، عنوان کرد: این در حالی است که قوه قضاییه به دلیل اختیارت و قدرت قانونی که دارد، می‌تواند در این زمینه اعمال قدرت کند و ورود دستگاه قضا به این امر آورده مناسبی برای شهر دارد.

ملکی با بیان اینکه دستگاه قضا همواره از اختیارات و قدرت قانونی خود استفاده بهینه می‌کند و نمونه بارز آن موضوع ساختمان‌های ناایمن است، اضافه کرد: این قوه تاکنون حمایت‌های لازم را از سازمان آتش‌نشانی داشته و ما توانسته‌ایم بسیاری از مشکلات را  با تکیه به همین کمک‌ها و حمایت‌ها حل کنیم.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در پایان درباره حضور رئیس قوه قضاییه در جمع آتش‌نشانان، گفت: بسیار خوشحالیم که حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، با وجود مشغله‌های فراوان در جمع آتش‌نشانان و خانواده‌هایشان حضور یافت و به بیان نکات ارزشمندی در رابطه با فداکاری‌های آتش‌نشانان و مواردی که باید شهروندان باید رعایت کنند، پرداخت؛ حضور رئیس دستگاه در بین آتش‌نشانان اقدام موثری بود و امیدوارم همکاری دستگاه قضا با شهرداری و آتش‌نشانی برای بالابردن ایمنی شهر افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *