بحران مهاجرتی اروپا؛ هشدار درباره افزایش تلفات در مدیترانه
خبرگزاری میزان - «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، میگوید که مهاجرت میتواند «نیروی منحل کننده اتحادیه اروپا» باشد.
این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، گفته است که مهاجرت به دلیل اختلافات عمیق فرهنگی بین کشورهای اروپایی و ناتوانی طولانی مدت آنها در دستیابی به یک سیاست مشترک، میتواند نیروی منحل کننده اتحادیه اروپا باشد.
با این وجود «بورل» این موضوع را رد کرده که جنگ اوکراین به بحران پناهجویی اروپا کمک میکند، بحرانی که او آن را مشکلی چند دههای توصیف کرد.
به گفته وی، «ملیگرایی» در اروپا در حال افزایش است، اما این امر بیشتر به مهاجرت مربوط میشود تا بدبینی اروپا.
وی اذعان کرد: مهاجرت شکاف بزرگتری برای اتحادیه اروپاست و این امر میتواند یک نیروی منحل کننده باشد؛ با وجود ایجاد یک مرز مشترک خارجی، ما تاکنون نتوانستهایم در مورد یک سیاست مهاجرتی مشترک به توافق برسیم.
این مقام ارشد اروپایی این موضوع را به تفاوتهای عمیق فرهنگی و سیاسی در داخل اتحادیه اروپا نسبت داد.
«جوزپ بورل» با بیان این مطلب که کشورهایی مانند اسپانیا سابقه طولانی در پذیرش مهاجران دارند، اظهار کرد: تناقض این است که اروپا به مهاجران نیاز دارد، زیرا رشد جمعیتی بسیار پایینی داریم و اگر میخواهیم از نظر کارگری زنده بمانیم، به مهاجر نیاز داریم.
لفاظیهای نخست وزیر ایتالیا
در روزهای اخیر، «جورجیا ملونی»، نخستوزیر راست افراطی ایتالیا که به دلیل لفاظیهای بحثبرانگیز در مورد افزایش مهاجرت به قدرت رسیده، گفت پس از ورود ۱۱ هزار نفر به جزیره «لامپدوزا»، اجازه نخواهد داد کشورش به «اردوگاه پناهندگان اروپا» تبدیل شود.
نخستوزیر ایتالیا خواستار اتخاذ رویکردی منسجم از سوی اتحادیه اروپا برای مقابله با موج مهاجرت شده است.
تاکید پاپ فرانسیس بر رعایت حقوق پناهجویان
پاپ فرانسیس نیز آنچه را «تعصب بیتفاوتی» خواند، محکوم کرد و گفت که پناهجویان در سفرهای خطرناک با قایق از شمال آفریقا به اروپا، در بحبوحه بحثهای سیاسی فزاینده درباره مهاجرت، جان خود را به خطر میاندازند.
وی این اظهارات را در جریان یک بازدید شبانه از شهر «مارسی» فرانسه، مطرح کرده و بیان کرد: کسانی که در معرض خطر غرق شدن در دریا هستند «باید نجات یابند»؛ رئیس کاتولیکهای جهان این امر را «وظیفه بشریت، وظیفه تمدن» خواند.
پاپ فرانسیس تاکید کرد: کسانی که مانع نجات پناهجویان در دریا میشوند، مرتکب «ژست نفرت» شدهاند؛ ما نباید مردمی را که در دریا میمیرند تنها به عنوان یک عدد در نظر بگیریم، آنها «اسمها و چهرهها» و «زندگیهای شکستهشده» هستند.
پاپ روز جمعه گذشته وارد مارسی شد و در بحبوحه اختلافات تلخ بر سر رویکرد اروپا در قبال پناهجویان، پیام تساهل در مورد مهاجرت را داد.
۴ برابر شدن فعالیت باندهای قاچاق انسان در مرزهای اروپا
به تازگی مشخص شده که فعالیت باندهای قاچاق انسان در مرزهای اتحادیه اروپا و به خصوص در مرزهای تونس و اروپا در سال جاری میلادی ۴ برابر شده است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی نهادهای مختلف، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار مهاجر وارد ایتالیا شدهاند.
کمیسیون اروپا، میگوید که در حال افزایش حمایت توافق شده در جولای به ۱۲۷ میلیون یورو است و بلافاصله ۶۰ میلیون یورو را در اختیار تونس برای مقابله با پناهجویان قرار میدهد.
تصمیم برای تخصیص بودجه در حالی اتخاذ شد که پیش از این مقامهای اروپایی با تونس توافقی را در زمینه مهاجرت امضا کردهاند.
آمار سازمان بینالمللی مهاجرت
سازمان بینالمللی مهاجرت سازمان ملل برآورد میکند که از سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۸ هزار نفر در تلاش برای رسیدن به اروپا از طریق دریای مدیترانه جان خود را از دست دادهاند.
نهادهای مختلف با اشاره به این آمار تاکید کردهاند که آمار واقعی مرگ و ناپدید شدن پناهجویان بسیار بیشتر از موارد ثبت شده است چرا که بسیاری از موارد مرگ و مفقود شدن پناهجویان در مسیرهای اروپایی ثبت نشده است.
هشدار نهادهای امدادی درباره تلفات در دریای مدیترانه
کمیسیون اروپا کمک ۱۲۷ میلیون یورویی به تونس را برای کاهش مهاجرت اعلام کرده و در همین حال گروههای امدادی درباره تلفات در دریای مدیترانه هشدار میدهند؛ کمیسیون اروپا مدعی است که در حال «سرکوب» شبکههای قاچاق است، در همین حال سازمانهای غیردولتی میگویند که به کمک بیشتر سران اروپا نیاز است.
سازمانهای غیردولتی پیش از دیدار پاپ خواستار کمک بیشتر به پناهجویان در وضعیت اضطراری در دریای مدیترانه شدند؛ تعدادی از سازمانها درخواست خود را برای کمک بیشتر برای تلاشهای نجات در دریا تکرار کردند.
«ژروم»، معاون هماهنگ کننده جستوجو و نجات در کشتی نجات مدنی «Ocean Viking»، گفت: ماه گذشته ما شاهد کمبود منابع برای نجات جان انسانها در مرکز مدیترانه بودیم. واضح است که افراد بیشتری در معرض خطر از دست دادن جان خود هستند تا ما بتوانیم کمک کنیم، کاری که ما انجام میدهیم حیاتی است، اما بهتنهایی نمیتوانیم آن را انجام دهیم.
«سوفی بو»، یکی از بنیانگذاران «SOS MEDITERRANEE»، معتقد است که «اگر اراده سیاسی وجود داشت، میتوانستیم از آمار غیرقابل محاسبه کشتهها در مدیترانه جلوگیری کنیم.»
وی همچنین با اشاره به سفر پاپ فرانسیس به فرانسه خواستار ماموریتهای جهانی نجات دریایی و پایان دادن به آزار و اذیت سازمانهای جستوجو و نجات بشردوستانه در دریای مدیترانه شد.
انتهای پیام/