از سویههای اریس، فورناکس و پیرولا چه میدانیم؟
خبرگزاری میزان - همهگیری کووید-۱۹ با پیدایش سویههای جدیدی مانند EG.۵، FL.۱.۵.۱ و BA.۲.۸۶ پویا باقی مانده است.
به گزارش «اسپوتنیک»، درک شیوع و تأثیر آن در تلاشهای مداوم ما برای ایمن ماندن حیاتی است. در پاسخ به این سویههای در حال تکامل، کارشناسان بر اهمیت هوشیاری و اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از سلامت عمومی تاکید کردهاند.
SARS-CoV-۲، ویروس عامل کووید-۱۹، همیشه در حالت تغییرات پی در پی است و با گذشت زمان جهشهایی را در ساختار ژنتیکی خود ایجاد میکند.
پیشبینی میشود که سویههای تازه SARS-CoV-۲ همچنان پدیدار شوند. تعداد کمی از سویهها محو میشوند، در حالی که سویههای دیگری پدیدار شده و جایگزین سویههای قبلی میشوند.
ویروس کرونا برای همیشه از بین نرفته است، اما به لطف واکسیناسیون و مدیریت اجتماعی بهبود یافته، همانطور که از سوی رسانههای مختلف گزارش شده، کاهش یافته است.
طبق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی، در ۲۸ روز منتهی به سوم آگوست (۱۲ مرداد)، بیش از یک میلیون مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در سراسر جهان گزارش شده است و بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ نفر هم جان خود را از دست دادهاند. این تلفات جدید تعداد قربانیان را از زمان آغاز همهگیری تاکنون به نزدیک به هفت میلیون نفر میرساند.
چند متغیر جدید توجه مقامات بهداشت عمومی در سراسر جهان را به خود جلب کردهاند؛ EG.۵، که در عامیانه به عنوان «اریس» شناخته میشود؛ FL.۱.۵.۱، با نام غیر رسمی «فورناکس»؛ و BA.۲.۸۶ که با نام «پیرولا» نیز شناخته میشود.
به گزارش «نیویورک تایمز»، سویه EG.۵ خود را به عنوان سویه غالب در کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس تثبیت کرده است.
سویه اریس ویروس کرونا چیست؟
EG.۵ نشاندهنده جهش ویروس SARS-CoV-۲ است که از توالی XBB یا Gryphon نشات میگیرد که میتوان منشا آن را در سویه اومیکرون ردیابی کرد.
سازمان بهداشت جهانی در جدیدترین ارزیابی خود، EG.۵ را که شامل زیر متغیر EG.۵.۱ است، به عنوان یک سویه ویروسی قابل توجه طبقهبندی کرد.
اگرچه EG.۵ میتواند به افزایش تعداد موارد ابتلا منجر شود، سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد که این زیرسویه در مقایسه با سایر زیرشاخههای اومیکرون تهدیدی جزئی برای سلامت عمومی به شمار میرود، زیرا هیچ نشانهای مبنی بر ایجاد شرایط بهداشتی بحرانی وجود ندارد.
سویه فورناکس چیست؟
FL.۱.۵.۱ مشتق شده از توالی سویه XBB است و دارای جهش F۴۵۶L با EG.۵ است که به نظر میرسد قابلیت انتقال آن را در مقایسه با سایر انواع ویروس افزایش میدهد.
سویه پیرولا چیست؟
به گزارش «یواسای تودی»، پیرولا که با نام BA.۲.۸۶ نیز شناخته میشود، برای اولین بار در اواخر جولای شناسایی شد و تعداد محدودی از ابتلاها را در سراسر جهان ایجاد کرده است.
یک متخصص اشاره کرد که ریشه آن در زیر گروه اومیکرون BA.۲ است که به شیوع قابل توجه ویروس در اوایل سال ۲۰۲۲ منجر شده بود.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، BA.۲.۸۶ بیش از ۳۵ تغییر ژنتیکی را در مقایسه با زیرمجموعههای اومیکرون XBB.۱.۵ ارائه میکند و تمرکز اصلی شرکتهای تولید واکسن برای بهبود دوزهای تقویتی بر این زیرسویه خواهد بود.
سویه XBB چیست؟
«توماس روسو» رئیس بخش بیماریهای عفونی در دانشگاه بوفالو در نیویورک، بیان میکند که در میان انواع سویههای اومیکرون که به سرعت در حال گسترش است، XBB شامل زیرسویههای BQ.۱.۱، BQ.۱، BQ.۱.۳، و BA.۲.۳.۲۰ است.
بر اساس یک مطالعه اولیه که از سوی محققان در چین منتشر شده است، XBB میتواند دفاع آنتیبادی در برابر انواع کووید که اخیراً پدیدار شدهاند، را دور بزند.
چگونه مردم میتوانند در زمستان امسال از ویروس hCoV-۱۹ ایمن بمانند؟
به گزارش «سیانان»، «اسکات رابرتز»، متخصص بیماریهای عفونی پزشکی «ییل»، بر اهمیت مداوم انجام اقدامات پیشگیرانه بهداشتی، به ویژه برای افرادی که به دلیل عواملی مانند افزایش سن (۵۰ به بالا)، اختلال انسدادی مزمن ریه (COPD)، مواجهه با شرایط پزشکی زمینهای مانند چاقی یا داشتن خطر ابتلا به بیماریهای شدید با ضعف ایمنی مواجهند، تاکید کرد.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، با وجود پایان رسمی وضعیت اضطراری بینالمللی بهداشت عمومی در پنجم می ۲۰۲۳، ویروس کرونا به طور مداوم یک خطر اساسی است.
انتهای پیام/