پیرولا و اریس؛ سویه‌های جدید کرونا

17:28 - 29 مرداد 1402
کد خبر: ۴۷۳۰۱۵۸
پیرولا و اریس؛ سویه‌های جدید کرونا
شناسایی سویه‌های جدید ویروس کووید-۱۹ باعث شده که سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمان‌های بهداشتی این سویه‌ها را تحت نظر بگیرند.

خبرگزاری میزان - سازمان بهداشت جهانی (WHO) از نزدیک سویه جدید BA.۲.۸۶ ویروس کووید-۱۹ را که از سوی دانشمندان در رسانه‌های اجتماعی به عنوان «پیرولا» لقب گرفته است، تحت نظر دارد. 

BA.۲.۸۶ در حال حاضر یک سویه تحت نظارت در نظر گرفته می‌شود؛ سازمان بهداشت جهانی گفت که این طبقه‌بندی را به این دلیل انجام داده که این سویه شامل تعداد زیادی از جهش‌ها است.

به گزارش «ای‌بی‌سی نیوز»، سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر هفت سویه تحت نظارت را در فهرست خود دارد که BA.۲.۸۶ یکی از آن‌ها است.

از اواخر جولای تاکنون شش مورد از این سویه در چهار کشور شناسایی شده‌اتد؛ دانشمندان در حال بررسی سویه‌ای جدید به نام BA.۲.۸۶ هستند، سویه‌ای با ۳۶ جهش که همین ویژگی، آن را از سویه غالب فعلی XBB.۱.۵ متمایز می‌کند. 

تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه BA.۲.۸۶ سریع‌تر گسترش می‌یابد یا باعث بیماری جدی‌تری در مقایسه با سویه‌های قبلی می‌شود، وجود ندارد. 

چه چیز جدیدی درباره کووید وجود دارد؟

به گزارش «رویترز»، ابتلا‌ها به کووید و بستری شدن در بیمارستان در آمریکا، اروپا و آسیا در حال افزایش است و موارد بیشتری در ماه‌های اخیر به زیرسویه EG.۵ یا همان «اریس» نسبت داده می‌شود که از زیرسویه‌های اومیکرون به حساب می‌آید.

در همین حال، طی چند روز گذشته، مقام‌های بهداشت عمومی هر کدام یک مورد ابتلا به BA.۲.۸۶ را در آمریکا، انگلیس و اراضی اشغالی و سه مورد در دانمارک ثبت کرده‌اند.

دانشمندان درباره BA.۲.۸۶ چه می‌گویند؟

هنوز هیچ اطلاعات دقیقی درباره میزان خطر آفرینی این سویه منتشر نشده است.

سازمان بهداشت جهانی گفت: برای درک این سویه کووید-۱۹ و میزان گسترش آن به داده‌های بیشتری نیاز است، اما تعداد جهش‌ها نیاز به توجه دارد.

یک کارشناس در رابطه با این سویه گفت: BA.۲.۸۶ برجسته‌ترین سویه SARS-CoV-۲ است که جهان از زمان پیدایش اومیکرون شاهد بوده است.

او گفت: با وجود این، انتظار نمی‌رود که این سویه، رفتار متفاوتی با دیگر سویه‌های اومیکرون داشته باشد؛ حتی در بدترین سناریو که BA.۲.۸۶ موج جدیدی از موارد ابتلا را ایجاد کند، انتظار نداریم که سطوح قابل مقایسه‌ای از بیماری و مرگ‌و‌میر شدید در مقایسه با آنچه در گذشته در زمان شیوع سویه‌های «آلفا»، «دلتا» یا اومیکرون تجربه شد، شاهد باشیم.

اکثر مردم در جهان اکنون واکسینه و یا قبلا به این ویروس آلوده شده‌اند؛ حتی اگر افراد مجددا به BA.۲.۸۶ آلوده شوند، حافظه ایمنی همچنان به سیستم ایمنی آن‌ها اجازه می‌دهد تا عفونت را به مراتب موثرتر کنترل کند.

از ماه مارس امسال، سازمان بهداشت جهانی تصمیم گرفت که فقط نام‌های الفبای یونانی را به سویه‌های نگران کننده اختصاص دهد؛ بنابراین، تا آن‌جا که به سازمان بهداشت جهانی مربوط می‌شود، هیچ نام رسمی و غیر عددی برای سویه‌های تحت نظارت یا مورد مطالعه وجود ندارد، اما برخی از دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که سویه‌ها نام‌گذاری شوند تا درک آن‌ها برای عموم مردم آسان‌تر شود. 

آیا سویه‌های جدید مردم را بیمارتر می‌کند؟

براساس داده‌های وب‌سایت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، مراجعات و بستری شدن در بخش اورژانس آمریکا به دلیل ابتلا به کووید از اوایل جولای افزایش یافته است.

با این حال، تاکنون، پزشکان گزارش داده‌اند بیمارانی که در هفته‌های اخیر مشاهده شده‌اند، با گسترش سویه اریس، به اندازه بیمارانی که در طول موج‌های اولیه همه‌گیری درمان شده‌اند، دچار بیماری نیستند. 

آیا واکسن‌ها از افراد در برابر سویه‌های جدید محافظت می‌کنند؟

با توجه به کاهش همه‌گیری، ممکن است یک سال یا بیش‌تر از زمانی که بسیاری از افراد قبلا آلوده یا واکسینه شده بودند، گذشته باشد، اما به گفته برخی کارشناسان، این واکسن همچنان به افراد دفاع عالی در برابر بیماری و مرگ را می‌دهد.

واکسن‌های تقویت‌کننده کووید به روزرسانی‌شده که اکنون در حال توسعه هستند، برای هدف قرار دادن سویه XBB.۱.۵ طراحی شده‌اند. 

حال برخی شرکت‌های مطرح در زمینه طراحی واکسن کرونا گفته‌اند که واکسن‌ها تا حد زیادی در برابر سویه «اریس» عملکرد خوبی دارند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *