جنگ موافقان و مخالفان کنترل سلاح در کانادا
خبرگزاری میزان – کاناداییها در حالی به موضوع طولانیترین مرز بی دفاع جهان افتخار میکنند که همسایه این کشور آمریکاست؛ کشوری با بالاترین نرخ تیراندازی جمعی و خشونتهای مسلحانه.
به نظر میرسد به موازات فرسوده شدن قانونهای مربوط به کنترل سلاح در کانادا در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶، مرز مورد افتخار این کشور در حال فروریختن است؛ چرا که بحث خشونت تسلیحاتی و متعاقب آن کنترل سلاح در کانادا به بحثهای مشابه در آمریکا تبدیل شده است و مانند آن چه در کشور همسایه میگذرد، پیامدهای جدی برجای میگذارد.
دلیل اینکه بحث در مورد کنترل سلاح و خشونت با سلاح در کانادا به بحث در این موارد در آمریکا شبیه میشود، این است که کانادا به شدت تحت تاثیر قاچاق اسلحه از آمریکا قرار دارد.
ناتوانی ترودو از حلوفصل بحران خشونت تسلیحاتی
در حالی که نرخ خشونتهای تسلیحاتی در کانادا به شکل فزایندهای در حال رسد، دولت «جاستین ترودو»، نخست وزیر این کشور به کاهش این روند از طریق اقدامها و قانونهای جدید برای کنترل سلاح گرم امیدوار است.
باید توجه داشت که موضوع کنترل سلاح در کانادا روی کاغذ، اقدامی آسان و پیروزی بزرگی برای دولت است، اما موانعی مهم در این زمینه وجود دارند که مهمترین آن تاثیرپذیری بسیار بالای کاناداییها از آمریکا در همه زمینهها از جمله خشونت تسلیحاتی است.
کاناداییها به خبرهای آمریکا گوش میدهند و رسانههای کانادایی از دریچه نگاه آمریکاییها گزارش میدهند؛ پس جای تعجب نیست که آنها در مورد قانون کنترل سلاح نیز نظری مشابه آمریکاییها داشته باشند.
یک استاد دانشگاه کانادایی، میگوید که کاناداییها اخبار آمریکا را بیش از کانادا دنبال میکنند و یکی از این اخبار، رویدادها و حوادث مربوط به اسلحه و قانونهای مربوط به آن است.
یکی دیگر از موانع مهم پیشروی دولت کانادا برای مقابله با خشونت تسلیحاتی قاچاق اسلحه از آمریکا به این کشور است؛ بیشتر سلاحهای مورد استفاده در جنایت در کانادا از آمریکا به این کشور منتقل شدهاند.
رشد خشونت تسلیحاتی در کانادا
خشونت تسلیحاتی در کانادا از دهه ۲۰۱۰ افزایش یافته و همچنان در مسیر رشد قرار دارد و همین امر نگرانیهای جدی را در این کشور رقم زده است.
جرایم مرتبط با استفاده از سلاح گرم در کانادا در سال ۲۰۲۲ برای هشتمین سال متوالی رشد یافته است؛ جرایم تسلیحاتی در کانادا در سال ۲۰۲۲ حدود ۴ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ و حدود ۶۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۳ بود.
در عین حال، تیراندازی و ارتکاب جنایت با نشان دادن سلاح گرم نیز از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ در کانادا رشدی ۱۰۱ درصدی داشته است.
براساس آخرین نظرسنجی Small Arms Survey، کانادا پنجمین نرخ مالکیت سلاح در جهان را دارد؛ در عین حال، دسترسی به سلاح در خانه همواره به عنوان یک عامل خطر برای جراحت و مرگ با سلاح گرم نشان داده شده است.
در حال حاضر کانادا پس از آمریکا و شیلی سومین میزان قتل با سلاح گرم را در میان کشورهای پردرآمد پرجمعیت دارد.
این کشور نهمین نرخ استاندارد شده سنی خودکشی با سلاح گرم در میان مردان را در جهان دارد که با ۲.۸۷ در هر ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است.
در دهه گذشته، این کشور ۱۵ رویداد تیراندازی جمعی را تجربه کرده است.
جدال لابیهای سلاح با حامیان قانون کنترل سلاح در کانادا
مداخلات لابی سلاح در سیاست کانادا چیز جدیدی نیست، اما در سالهای اخیر لفاظیها و تاکتیکهای آنها بیشتر منعکسکننده لابی سلاح آمریکا بوده است؛ روندی که همچنان در حال رشد است.
اکنون لابیهای سلاح در کانادا جبهه متحدی در برابر پزشکان کانادایی موافق قانون سختگیرانه کنترل سلاح تشکیل دادهاند و کارزارهای هدفمند به دنبال بی اعتبار کردن قربانیان سلاح گرم و خانوادههای آنها، پزشکان و کارشناسان بهداشت عمومی هستند که در مورد آسیبهای سلاح گرم صحبت کردهاند.
انتهای پیام/