بررسی وضعیت مهاجرتی حوزه مدیترانه و اتحادیه اروپا در کنفرانس ایتالیا
خبرگزاری میزان - ایتالیا روز یکشنبه میزبان یک کنفرانس بینالمللی با حضور کشورهای مدیترانه و خاورمیانه است تا به آنچه «جریانهای مهاجرت غیرقانونی» عنوان شده، رسیدگی کند.
دولت ایتالیا میگوید: هدف از این کنفرانس مدیریت پدیده مهاجرت، مبارزه با قاچاق انسان و ارتقای توسعه اقتصادی بر اساس مدل جدیدی از همکاری بین دولتهاست.
به گفته مقامهای رم، این کنفرانس «به ابتکار» جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا که در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۲ قول داده بود «پیاده شدن» مهاجران در این کشور را متوقف کند، سازماندهی شده است.
فهرست کامل شرکت کنندگان در این کنفرانس بینالمللی توسعه و مهاجرت در رم اعلام نشده است، اگرچه نخست وزیر راست افراطی، حضور «قیس سعید»، رئیس جمهور تونس را تایید کرده است.
نخست وزیران مصر و مالت نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
نخست وزیر ایتالیا میگوید: این کنفرانس نقطه شروعی برای گفتوگوی گسترده در مورد مبارزه با مهاجرت غیرقانونی خواهد بود و آژانسهای امنیتی باید بین کشورها برای مبارزه با ریشههای مهاجرت غیرقانونی همکاری کنند.
در همین حال رئیس جمهور تونس گفت: مهاجرت غیرقانونی در سالهای اخیر به یک فاجعه انسانی تبدیل شده است.
سرکوب مهاجران در ایتالیا
دولت «ملونی» با تصویب قانونی که کشتیها را مجبور میکند بلافاصله پس از نجات به سمت بنادر حرکت کنند، فعالیت کشتیهای بشردوستانه را که مهاجران در دریای مدیترانه نجات میدهند، محدود میکند.
مقامهای ایتالیایی همچنین به کشتیهای نجات دستور دادهاند تا به بنادر صدها کیلومتر دورتر حرکت کنند و «ملونی» مدعی شده است که این اقدامات برای جلوگیری از تبدیل شدن کشتیهای خیریه به قایقهای فرار برای مهاجران انجام شده است.
توافق اخیر با تونس
کنفرانس اخیر در ایتالیا پس از آن برگزار میشود که به تازگی مقامهای اتحادیه اروپا به توافقی جامع با تونس که موضوع مهاجرت را نیز در برمیگیرد، دست یافتند.
ایتالیا به همراه کمیسیون اروپا تعامل با تونس را افزایش داده و وعده داده در صورتی که این کشور - جایی که مهاجران زیادی از آن وارد اروپا میشوند - اقداماتی را برای محدود کردن حرکت پناهجویان از قلمرو خود اتخاذ کند، کمک مالی دریافت خواهد کرد.
گروههای حقوق بشری بر این عقیده هستند که این توافق اروپا با تونس تنها مرگ و میر بیشتر پناهجویان را به همراه خواهد داشت و مشکل مهاجرتی اروپا را حل نمیکند.
بر اساس ارقام آژانس بینالمللی مهاجرت سازمان ملل، در سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۱۱۰ هزار نفر وارد اروپا شدهاند و ۲ هزار و ۱۵۳ مورد مرگ یا مفقود شدن افراد به ثبت رسیده است.
در سال ۲۰۲۲ حدود ۳ هزار مورد مرگ پناهجویان در مرزهای اروپا به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/