زاکانی: نیمی از پروژههای نیمهتمام عمرانی را افتتاح کردیم/ کاهش ۱۸۶ کیلومتری مسیر پایتختنشینان با اصلاح ۱۸ تقاطع در سال جاری
خبرگزاری میزان- علیرضا زاکانی صبح امروز (شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۲) همزمان با شصت و چهارمین شنبه امید و افتخار که به مناسبت افتتاح بلوار و زیر گذر ۴۵ متری بهار و کنارگذر فتح به آزادگان برگزار شد گفت: ضمن اشاره به اینکه طی مدت یک سال و ۱۰ ماه و ۲۰ روز که در شهرداری هستیم میراثدار ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمهتمام در حوزه فنی و عمرانی بودیم، ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان را تکمیل و افتتاح کردیم و علاوه بر ۱۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده پروژههای جدیدی را نیز آغاز کردیم و امروز در تهران ۴ مجموعه بزرگ مقیاس شامل یک آزادراه، ۲ بزرگراه و چهار کیلومتر مسیر کنار بزرگراهها را دنبال میکنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه آزادراه شهید شوشتری بیش از ۱۶ کیلومتر است که قطعه اول آن ۹.۲ کیلومتر بوده و در حال ساخت است و امیدواریم امسال به بهرهبرداری برسد، افزود: این آزادراه جاده امام رضا را از شهید رستگاری به یاسینی متصل میکند و ۵.۵ درصد در کاهش ترافیک شرق تهران و ۱.۵ درصد در کاهش ترافیک کل شهر تهران موثر است.
زاکانی اظهار کرد: پروژه بعدی بزرگراه شهید بروجردی است که از سال ۸۹ آغاز شده و با حدود ۶۰ درصد پیشرفت آن را تحویل گرفتیم، این بزرگراه دارای ۲ فاز است که فاز اول و عمده آن امسال افتتاح میشود، پروژه بعدی کندروهای بزرگراه آزادگان به طول ۴ کیلومتر است که در دست اقدام است و دیگر پروژه نیز اصلاح ۹۸ تقاطع است که ۷۳۰ کیلومتر راه مردم را نزدیک میکند و حدود یک میلیون لیتر مصرف بنزین را کاهش میدهد.
وی توضیح داد: سال گذشته ۱۱ تقاطع کامل و ۸۶ کیلومتر راه مردم نزدیک شد و امسال ۲۳ مورد دیگر هدفگذاری شده که ۱۸ مورد آن را تحویل میدهیم و ۱۸۶ کیلومتر دیگر از راه مردم را کاهش میدهیم، ۵ مورد دیگر چون معارض دارد وعده آن را برای امسال نمیدهیم.
شهردار تهران عنوان کرد: پروژه بعدی پروژه تونل شهید متوسلیان به طول ۹.۸ کیلومتر است که از انتهای بزرگراه شهید صیاد شیرازی و قبل از میدان سپاه تا بزرگراه آزادگان ادامه دارد، هزینه این پروژه حدود ۲۵ تا ۳۰ همت برآورد شده که گشایش بزرگی برای تهران است.
زاکانی ضمن بیان اینکه پروژه بعدی ما رفع مشکلات جمعآوری آبهای سطحی است که شرکت خاکریز آب متولی این عملیات عمرانی است، متذکر شد: در هفت رود دره به ویژه در غرب تهران پروژه گستردهای را دنبال میکنیم، تا به امروز ۱۴.۶ کیلومتر افتتاح کردیم و ۷.۴ کیلومتر نیز در دست احداث است و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ به میزان ۳۰ کیلومتر به شبکه جمعآوری آبهای سطحی اضافه شود.
وی ضمن اشاره به اینکه در موضوع نگهداشت پلها و ابنیهها، مقاوم سازی پلها در ۶۶ تقاطع را پیگیری کردیم و در حال حاضر این کار در ۲۶ تقاطع انجام شده و در ۱۶ تقاطع نیز در دست اقدام است گفت: در کنار این موضوعات گودهای پرخطر شهر تهران نیز مورد توجه قرار گرفته است، گود برج میلاد امروز ۹۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در حقیقت مجموعهای ۱۸ هزار متر مربعی پایدارسازی شده است. در مورد گود فرهنگ و سایر گودهایی که در اختیار شهرداری تهران است نیز اقدامات لازم آغاز شده است.
شهردار تهران با بیان اینکه تهران ۱۱۰ میلیون متر مربع معابر دارد که باید سالانه ۱۱ میلیون متر مربع از آن آسفالت ریزی شود افزود: در گذشته ۶۶۰ هزار تن سالانه آسفالت ریزی وجود داشته که شرایط رکودی را در تهران در حوزه بازسازی معابر ایجاد کرده بود، در همین راستا بازسازی کارخانههای موجود در دستور کار قرار گرفت و شرایط به سمتی پیش رفت که ۲ کارخانه تولید آسفالت اضافه شد که یکی فعال شده و دیگری نیز به زودی فعال خواهد شد.
زاکانی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ که نیمی از آن در مدیریت شهری جدید اداره شد در مجموع ۵۶۰ هزار تن آسفالت ریزی انجام شد، اما در سال گذشته ۷۶۰ هزار تن آسفالت ریزی انجام شد و برای امسال نیز حداقل یک و نیم میلیون تن آسفالت ریزی که هزینهای حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان در بر دارد پیش بینی شده است، در حال حاضر ۱۷۰ اکیپ در سطح شهر تهران موضوعات لکه گیری آسفالت را احصاء میکنند که ۱۲۳ اکیپ در نواحی و ۴۷ اکیپ نیز تراشه و روکش آسفالتها را بازبینی و مشکلات را برطرف میکنند.
شهردار تهران با اشاره به اجرای طرح «من شهردارم» توضیح داد: هزار و ۴۶۰ پروژه توسط ۳۵۰ هزار نفر شرکت کننده در این طرح انتخاب شده است که سال گذشته ۱۳۶ پروژه را تحویل دادیم و امسال نیز هزار و ۸۸ پروژه تحویل داده میشود.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص پروژه ترمینال شرق گفت: سقوط و عقب نشینی این پروژه به دلیل رهاشدگی آن بود، در دوره چهارم این پروژه بالغ بر ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و به دوره پنجم واگذار شد، اما به دلیل رهاشدگی شاهد فرسودگی و برگشت به عقب در این پروژه بودیم، پروژهای که مربوط به معاونت حمل و نقل است و در دست اقدام که امسال شاهد بازگشایی آن در فاز نخست هستیم.
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص احداث پروژه شهید شوشتری و تامین منابع توسط وزارت راه و شهرسازی گفت: این پروژه به صورت کامل به شهرداری تهران واگذار شده و کل منابع مالی آن توسط شهرداری تهران تأمین مالی میشود. اجرائیات این پروژه با شهرداری تهران است و عمده کار آن در فاز نخست تا ورزشگاه تختی انجام شده است.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص پلهای تهران گفت: بالای ۷۰۰ پل به مرحلهای رسیده اند که نیاز به مقاوم سازی و یا جمع آوری دارند، با توجه به شرایط سازمان ترافیک در حال بررسی است که کدام یک قابل جمع آوری است و جایگزین آن باید چه چیزی باشد.
انتهای پیام/