وزیر ارشاد: هرگونه توهین به ادیان الهی را محکوم میکنیم
خبرگزاری میزان - در دومین دور از همایش گفتمان بین ادیان توحیدی که در سال جاری و با عنوان ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی برگزار شد، سبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران به عنوان میزبان این همایش ضمن تسلیت شهادت امام حسین(ع)، گفت: علت گردهمایی مسلمانان، مسیحیان، زرتشتیان و یهودیان در کنار هم و گفتوگو بین ادیان الهی در جهت حل مشکلات زندگی جامعه مدرن امروز است.
وی اتحاد را زیباترین نشانه همگرایی مردم ایران دانست و افزود: اتحاد و همگرایی ادیان الهی رویکردی ارزشمند است که واسطهای برای حل چالشهای جامعه بشری امروز محسوب میشود و میتواند راهکارهایی اساسی و اثرگذار در این زمینه پیش روی روحانیون ادیان قرار دهد.
سرکیسیان، نقش ایمان در خانواده را نکتهای مهم و قابل توجه برای جامعه دانست و تاکید کرد: خانواده محور اصلی و اساسی در هر جامعه محسوب میشود و پایههای ایمان باید در کانون کوچک خانواده شکل گرفته و به صورت هنجار تثبیت شود.
وی تصریح کرد: گسترش و توسعه ایمان به واسطه خانواده امکانپذیر است؛ پولس رسول، بیان کرده خانواده متشکل از پدر، مادر و فرزند است و خانواده، نوری از جانب خداوند محسوب میشود، پس باید نسبت به آن توجه ویژه داشت.
خلیفه ارامنه تهران بار دیگر با اشاره به رهنمودهای دین مسیحیت نقش مومنان را مورد بررسی قرار داد و افزود: پولس رسول، یادآوری میکند که هر کدام از مومنان معبدی از خداوند هستند و چه زیباست که هر کدام از ما ظرفی باشیم که ظرفیتهای الهی در ما گنجانده شود.
وی ادامه داد: مهمترین نکته باور به ارزشهای اخلاقی و معنوی است که در کانون خانواده به اجرا گذاشته میشود. از سوی دیگر خانوادهای که با ایمان اداره میشود، خواسته خدا را برآورده میکند. پس خانواده ستون یک ملت محسوب میشود و این عنصر جامعه است که ملت را نگهداری میکند و باعث ادامه حیات آن میشود. بدین ترتیب باید تاکید کرد که خانواده مکانی مقدس و تمدنساز بوده که قداست آن باید مورد توجه قرار گیرد.
سرکیسیان همچنین به جایگاه خانواده در دین مسیح اشاره و اظهار کرد: خانواده در جامعه مسیحی محلی با ارزش از دیدگاه الهی بوده و بر پایههای محبت استوار شده است. در این خانواده مادر جایگاهی ویژه دارد، همانگونه که حضرت سلیمان نیز برای زن در خانواده جایگاهی ویژه قائل است و او را چراغ خانه میداند. امروز خانواده ارمنی نیاز به تحول دارد؛ تحولی که به تربیت و تغییر وابسته باشد تا سلامت آینده نسل بعد را تضمین کند.
وی اهمیت رهبران و مربیان مذهبی را در جامعه مورد بررسی قرار داد و افزود: روحانیون، رهبران و مربیان مذهبی باید بدانند که ترویج ایمان و سبک درست زندگی بر عهده آنان است.
خلیفه ارامنه تهران مشکلاتی همچون جنگ در اروپا، اوکراین، آسیا و آفریقا را دلیل بیتوجهی انسان امروزی به ایمان دانست و خاطرنشان کرد: مشکلات و ناسازگاریها دلیل ویژهای دارد که همگی به علت فاصله گرفتن جامعه انسانی از خداوند و ارزشهای الهی بوده و به همین دلیل روحانیون ادیان الهی باید دست در دست هم در برابر مشکلات عدیده جامعه انسانی قد علم کنند.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش ضمن تاکید بر کانون خانواده ایرانی، بیان کرد: ایران کشوری است با تمدن چند هزار ساله که طی این سالها تمام اقوام و ادیان با همگرایی در کنار یکدیگر در این کشور زیستهاند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این همزیستی مسالمتآمیز فرهنگ غنی این سرزمین را پایهگذاری کرده است و حضور اسلام تمدنساز عرصهای جدید برای توسعه در این کشور فراهم کرده که این تحول و رشد بر کیفیت جامعه بشری تاثیر گذاشته است.
وی به برگزاری همایش گفتوگوی ادیان الهی در کلیسای سرکیس مقدس اشاره و تصریح کرد: حضور در کلیسای سرکیس مقدس که از جمله عبادتگاههای قدیمی مسیحیان محسوب میشود و گفتوگوی موجود بیانگر پویایی و عقلایی بودن همایشهایی این چنین بین ادیان است.
اسماعیلی، عنوان کرد: وفاق ادیان الهی و حضور نماینده اقلیتهای دینی در مجلس به منظور ایجاد منافع ملی در جهت حل مسائل و مشکلات اقلیتها، نشان از وحدت و یکپارچگی جامعه ایرانی دارد.
وی با تاکید بر اصول مشترک بین ادیان الهی، بیان کرد: ایمان به خدا محور اصلی اشتراکات بین همه ادیان است. جامعهای که ایمان نداشته باشد، دچار مشکل و تنهایی میشود. ایمان برای ما فضایی متفاوت و قدرتی در جهت توسعه و بهبود فضای زندگی برای جامعه بشری به دنبال میآورد.
اسماعیلی اشارهای به سخنان خاخام اعظم کلیمیان ایران یونس حمامی لالهزار کرد و افزود: همانگونه که خاخام کلیمیان اشاره کرد، حضرت موسی با اتکا به ایمان، اقدام به هدایت و خارج کردن قوم یهود از مصر کرد. در قرآن کریم روایت خروج یهودیان از مصر به زیبایی توصیف شده است. هنگامی که یهودیان در مسیر فرار از مصر قرار گرفتند، لشکریان فرعون را پشت سر خود دیدند و در مقابل رود جاری نیل را نظاره میکردند، به همین دلیل دچار نگرانی شدند. در اینجا بود که حضرت موسی فرمودند خدا با من است و او مرا هدایت میکند. بدین ترتیب نیل گشوده شد و قوم حضرت موسی از نیل عبور کردند و فرعون توسط آبهای نیل بلعیده شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به امداد الهی و نقش دعا در تمام ادیان الهی اشاره و تاکید کرد: دعا در تمام ادیان الهی مورد تاکید قرار گرفته است. با دعا میتوان برخی از قضاهای الهی را پشت سر گذاشت. خداوند از بندگان خواسته تا دعا کنند و با تضرع و خشوع از پروردگار خود درخواست امداد کنند و نتیجه این مهم یعنی ایمان که نتیجه آن برای فرد آرامش و تسری آن به تک تک افراد جامعه یعنی سلامت روحی؛ نکتهای که جامعه امروز به سختی به دنبال کسب آن است.
اسماعیلی همگرایی بین همه ادیان الهی را نکتهای ارزشمند دانست و تصریح کرد: احترام به همه ادیان الهی نکتهای مهم برای همه محسوب میشود و توهین به مقدسات هر یک از این ادیان الهی به بهانه آزادی بیان قابل پذیرش نیست. همه ما یک خانواده بزرگ در قالب ادیان مختلف الهی هستیم و با هم و در کنار هم هرگونه توهین به اعتقادات ادیان الهی را محکوم میکنیم.
انتهای پیام/