کییف در جنگ اوکراین از چه تسلیحاتی استفاده میکند/درباره ضدحمله و آنچه که در مورد کمکهای نظامی میدانیم
خبرگزاری میزان - اعضای ناتو در حال بررسی ارسال سلاح و مهمات بیشتر به اوکراین برای کمک به کییف در برابر روسیه هستند.
گزارشها نشان میدهد آمریکا بزرگترین کمک کننده نظامی به اوکراین است و پس از آن اتحادیه اروپا (EU)، آلمان و انگلیس قرار دارند.
میزان کمکهای نظامی ارسال شده به اوکراین معمولا از سوی مؤسسه «کیل» ردیابی میشود، اما دادهها فقط تا پایان ماه می مربوط به کمکهای مالی است؛ از آن زمان، آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید به اوکراین را به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.
آمریکا همچنین تأیید کرده است که مهمات خوشهای را ارائه خواهد کرد، اقدامی بحث برانگیز که باعث واکنش برخی از متحدان ناتو شده است.
اوکراین همچنین موشکهایی از فرانسه دریافت خواهد کرد که مشابه موشکهای «طوفان سایه» انگلیس است که اخیراً به اوکراین ارسال شده بود.
این میزان کمک نظامی در حالی است که به گفته مقامها، در ۲ هفته اول ضدحمله اوکراین، ۲۰ درصد از تسلیحاتی که این کشور به میدان جنگ فرستاده بود، آسیب دیده یا منهدم شده است.
این تسلیحات و ابزار نظامی شامل برخی خودروهای جنگی غربی است که اوکراینیها برای شکست روسیه روی آنها حساب میکردند.
تانکها
کشورهای غربی قبلاً متعهد شدهاند تا دهها تانک به اوکراین ارسال کنند؛ اوکراین میگوید که برای دفاع از خود و مقابله با نیروهای روسیه به آنها نیاز فوری است.
آمریکا ۳۱ تانک «آبرامز»، انگلیس ۱۴ تانک «چلنجر ۲»، آلمان ۱۴ تانک «لئوپارد ۲»، اسپانیا شش تانک «لئوپارد ۲» خود را به اوکراین ارسال خواهند کرد.
خودروهای جنگی
متخصصان نظامی معتقدند موفقیت در میدان نبرد مستلزم گستره وسیعی از تجهیزات است که با هماهنگی و پشتیبانی لجستیکی لازم در محل مستقر شوند.
«استرایکر» یکی از بسیاری از خودروهای زرهی است که به اوکراین اهدا شده است.
آمریکا تأیید کرده که ۹۰ «استرایکر» به اوکراین اعزام خواهد شد.
از دیگر وسایل نقلیه ارسالی آمریکا، خودروهای جنگی پیاده نظام «بردلی» بود. این نوع خودروی زرهی به طور گسترده از سوی نظامیان آمریکایی در عراق مورد استفاده قرار گرفتند.
پدافند هوایی
در ماه دسامبر، آمریکا همچنین اعلام کرد که سیستم موشکی «پاتریوت» را به اوکراین میفرستد و آلمان و هلند نیز از این موضوع پیروی کردند.
این سیستم بسیار پیچیده بسته به نوع موشک مورد استفاده تا ۶۰ مایل (۱۰۰ کیلومتر) برد دارد و به آموزش تخصصی برای نظامیان اوکراینی نیاز دارد که احتمالاً در یک پایگاه ارتش آمریکا در آلمان انجام میشود.
اما این سیستم بسیار گران است و یک موشک «پاتریوت» حدود ۳ میلیون دلار قیمت دارد.
از زمان آغاز درگیری، اوکراین از سامانههای زمین به هوای اس-۳۰۰ متعلق به دوران شوروی علیه حملات روسیه استفاده میکند.
آمریکا همچنین Nasams (سامانه ملی پیشرفته موشکی سطح به هوا) را در اختیار اوکراین قرار داده است.
اولین Nasams در نوامبر وارد اوکراین شد.
علاوه بر این، انگلیس چندین سیستم دفاع هوایی، از جمله Starstreak را ارائه کرده است که برای سرنگونی هواپیماهای در برد کوتاه طراحی شده است.
آلمان همچنین سامانههای پدافند هوایی از جمله سامانههای پدافند هوایی IRIS-T را ارائه کرده است که میتواند موشکهای نزدیک تا ارتفاع ۲۰ کیلومتری را مورد اصابت قرار دهد.
توپخانه دوربرد و کوتاه برد
از جمله راکتاندازهای دوربردی که از سوی آمریکا به اوکراین فرستاده میشود، سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا M۱۴۲ یا «هیمارس» است. چندین کشور اروپایی نیز سامانههای مشابهی را ارسال کردهاند.
سیستمهای هیمارس بسیار دقیقتر از سیستم Smerch است.
در ماههای پس از آغاز جنگ اوکراین، بیشتر درگیریها در شرق این کشور متمرکز بوده، جایی که تدارکات توپخانه به اوکراین تقاضای زیادی داشت.
استرالیا، کانادا و آمریکا از جمله کشورهایی بودند که «هویتزر» و مهمات پیشرفته M۷۷۷ را به اوکراین ارسال کردند.
کشورهای عضو ناتو میگویند که در حال برنامهریزی برای افزایش عرضه گلولههای توپخانهای هستند، زیرا اوکراین از آنها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به تحویل آنها استفاده میکند. آنها از تولیدکنندگان داخلی خود میخواهند که تولید را افزایش دهند.
سلاحهای ضد تانک
هزاران سلاح Nlaw که برای از بین بردن تانکها با یک شلیک طراحی شدهاند، نیز به اوکراین عرضه شده است.
گمان میرود که این سلاحها در توقف پیشروی نیروهای روسیه به کییف در ساعات و روزهای اولیه جنگ، اهمیت ویژهای داشتهاند.
هواپیماهای بدون سرنشین
پهپادها تاکنون به طور گسترده در درگیری ظاهر شدهاند و بسیاری از آنها برای نظارت و هدفگیری استفاده میشوند.
ترکیه پهپادهای مسلح Bayraktar TB۲ را به اوکراین فروخته است.
درباره جتهای جنگنده
آمریکا بارها درخواستهای اوکراین برای خرید جتهای جنگنده را رد کرده و در عوض بر ارائه پشتیبانی نظامی در مناطق دیگر تمرکز کرده بود.
اما در ماه می «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از ارائه جتهای جنگنده پیشرفته، از جمله F-۱۶های ساخت آمریکا، به اوکراین و همچنین آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با آنها حمایت میکند.
تأیید آمریکا به سایر کشورها اجازه میدهد تا جتهای F-۱۶ خود را به اوکراین اعزام کنند.
انگلیس، هلند، بلژیک، فرانسه و دانمارک از این اقدام استقبال کرده و اعلام کردند از آن حمایت خواهند کرد.
انتهای پیام/