جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در جنین؛ حمله به بیمارستانها و کشتار غیرنظامیان
خبرگزاری میزان - به تازگی نیروهای اشغالگر صهیونیست با استفاده از سلاحهایی که از سوی آمریکا تامین مالی میشود، خشنترین حمله نظامی را در کرانه باختری اشغالی در ۲ دهه اخیر انجام دادند.
به گزارش «clarionindia»، در آنچه رژیم صهیونیستی «عملیات خانه و باغ» نامید، بیش از هزار نیروی زمینی به اردوگاه آوارگان جنین حمله کردند.
بنا بر اعلام مرکز حقوق بشر فلسطین، ارتش رژیم صهیونیستی با کمک بالگردهای جنگی و پهپادهای مسلح، ۱۲ فلسطینی - از جمله ۶ غیرنظامی (۵ نفر از آنها کودک) - را به شهادت رساند و بیش از ۱۲۰ نفر دیگر (از جمله ۱۴ کودک) را مجروح کرد.
رژیم صهیونیستی در جریان این یورش صدها خانه را تا حدی ویران، به زیرساختها آسیب زیادی وارد، خیابانها را تخریب و برق را قطع کرد.
در پی این حمله حدود ۴ هزار نفر از ساکنان جنین مجبور به ترک خانههای خود شدند.
رژیم صهیونیستی از هواپیماهای بدون سرنشین مسلح علیه ساکنان غزه استفاده کرده بود و اکنون از آنها علیه فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی نیز استفاده میکند.
موضع آمریکا
در همین حال، دولت آمریکا، طبق معمول، هیچ انتقادی از حمله وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به جنین صادر نکرد؛ در عوض، کاخ سفید اعلام کرد که «آمریکا از امنیت و حق اسرائیل برای دفاع از مردمش در برابر حماس، جهاد اسلامی فلسطین و سایر گروه ها» حمایت میکند.
بر اساس قوانین بینالمللی، رژیم اشغالگر صهیونیست «حق دفاع» از خود در برابر مردم تحت اشغال خود (فلسطینیها) را ندارد؛ کمیسیون تحقیق منصوب شده از سوی سازمان ملل سال گذشته اعلام کرد که اشغال سرزمین فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی غیرقانونی است؛ این کمیسیون از مجمع عمومی خواست تا نظر مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری را در این زمینه جویا شود.
هدف قرار دادن بیمارستانها
رژیم صهیونیستی غیرنظامیان و بیمارستانها را به طور غیرقانونی هدف قرار داد و از دسترسی به آمبولانسها جلوگیری کرد.
نظامیان صهیونیست از دسترسی آمبولانسها برای انتقال مجروحان در جنین جلوگیری کرد؛ «جووانا آرسنیویچ»، هماهنگ کننده عملیات در جنین برای پزشکان بدون مرز، در بیانیهای گفت که ارتش رژیم صهیونیستی به سمت بیمارستان «خلیل سلیمان» گاز اشکآور پرتاب کرد.
این در حالی است که کنوانسیون چهارم ژنو مقرر داشته که بیمارستانهای غیرنظامی هرگز نباید هدف حمله قرار بگیرند.
در ۳ جولای، «نیدال عبیدی»، شهردار جنین، گفت که این حمله «یک قتل عام واقعی و تلاشی برای از بین بردن تمام جنبههای زندگی در داخل شهر و اردوگاه» بود؛ اگرچه رژیم صهیونیستی مدعی است که رزمندگان مقاومت را هدف قرار میدهد، اما «عبیدی» تاکید کرد: افرادی که اکنون هدف قرار میگیرند رزمندگان مقاومت نیستند، بلکه غیرنظامیان نیز کشته و زخمی میشوند.
هدف قرار دادن روزنامه نگاران
بسیاری از روزنامه نگارانی که از جنین گزارش میدادند مستقیما هدف تیراندازی نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.
«احمد شحاده»، خبرنگار شبکه تلویزیونی العربی گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی دوربین او را در حالی که او و ۴ خبرنگار دیگر به مدت ۲ ساعت در داخل خانهای در اردوگاه جنین گرفتار شده بودند با شلیک گلوله منهدم کرد و سپس آنها با کمک هلال احمر فلسطین موفق به خروج شدند.
سال گذشته، شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره در هنگام تهیه گزارش از یورش نیروهای صهیونیست در اردوگاه جنین به شهادت رسید.
ابوعاقله در حالی به شهادت رسید که لباس مخصوص به همراه نشان خبرنگاری را به تن داشت، اما هیچ کس به خاطر شهادت او به دست عدالت سپرده نشده است.
آمریکا در جنایات جنگی رژیم صهیونیستی شریک است
۳ کارشناس سازمان ملل، میگویند: عملیات نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی، کشتار و زخمی شدن شدید جمعیت اشغال شده، تخریب خانهها و زیرساختهای آنها و آوارهکردن خودسرانه هزاران نفر، نقض فاحش قوانین بینالمللی و استانداردهای استفاده از زور است و ممکن است جنایت جنگی تلقی شود.
این کارشناسان «فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر ویژه حقوق بشر در سرزمین فلسطین اشغالی، «پائولا گاویریا بتانکور» حقوق بشر آوارگان داخلی و «ریم السالم» گزارشگر سازمان ملل در زمینه خشونت علیه زنان و دختران بودند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، اظهار کرد که استفاده از حملات هوایی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی در جنین «با قوانین ناسازگار است»؛ وی به رژیم صهیونیستی یادآوری کرد که به عنوان یک رژیم اشغالگر، مسئول تضمین این است که غیرنظامیان در برابر هر گونه اعمال خشونت آمیز محافظت میشوند.
نقض قوانین بینالمللی
حمله رژیم صهیونیستی به جنین مجموعهای از قوانین بینالمللی از جمله کنوانسیون ژنو را نقض کرد؛ «فیلیس بنیس»، مدیر پروژه در مؤسسه مطالعات سیاست، گفت: این موارد شامل ممنوعیت مجازات دسته جمعی، حمله به زیرساختهای غیرنظامی، عدم تمایز بین نظامیان و غیرنظامیان و موارد دیگر است؛ استفاده آنها از بالگردهای آپاچی آمریکا و هزاران تسلیحات دیگر که با ۳.۸ میلیارد دلاری که ما هر سال به ارتش اسرائیل میدهیم به این معنی است که آمریکا مسئول این تخلفات است.
اساسنامه رم دادگاه کیفری بینالمللی میتواند برای تعقیب کیفری هر کسی که در ارتکاب یا تلاش برای ارتکاب جرم «از جمله فراهم کردن ابزار برای ارتکاب آن» شریک یا به نحوی دیگر کمک میکند، استفاده شود.
انتهای پیام/