سامانه سیاق در راستای اجرای عدالت اجتماعی راهاندازی شده است
خبرگزاری میزان _ سامانه یکپارچه احکام قضایی(سیاق) با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، هفته گذشته در بانک مرکزی به صورت رسمی رونمایی شد. «سیاق»، مخفف سامانه یکپارچه احکام قضایی است که یکی از مهمترین پروژههای فناوریمحور بانک مرکزی و قوه قضاییه در حوزه فناوریهای نوین محسوب میشود.
به گفته مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، با استقرار سامانه سیاق متوسط اجرای حکم قضایی در شبکه بانکی از ۲۰۰ روز در سال ۹۴ به حداکثر ۴ دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است که این امر، تاثیر بهسزایی در تحقق عدالت اجتماعی، کاهش زمان رسیدگی و حصول نتیجه در پروندههای قضایی به نفع مردم و همچنین جلوگیری از عدم اجرای احکام قانونی بهواسطه برداشت از حسابهای تحت پیگرد خواهد داشت.
در همین خصوص حجتالله فرزانی، کارشناس امور بانکی، در گفتوگو با میزان اظهار کرد: سامانه سیاق از طولانیشدن اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی جلوگیری میکند.
وی در ادامه افزود: در راستای قانون و براساس برنامه ششم توسعه، بانک مرکزی مکلف به راهاندازی سامانهای برخط برای اجرای ابلاغ پروندههای قضایی بوده است.
به گفته فرزانی در گذشته از زمان صدور ابلاغیه کاغذی از سوی مرجع قضایی و رسیدن آن به بانک و پس از آن ارسال ابلاغیه به شعبه و اجرای آن، مدت زمان زیادی به طول میانجامیده که در این میان احتمال انجام تخلفات به وجود میآمده است.
این کارشناس امور بانکی راهاندازی سامانه سیاق را در راستای اجرای عدالت دانست و گفت: بهعنوان مثال در گذشته برخی از افراد تا پیش از اجرای احکام بهعلت زمانبرشدن اجرای ابلاغیه و با ارتباطات خاص، موجودی حساب بانکی خود را به حساب افراد دیگر انتقال میدادهاند که این مورد از عدالت به دور بوده است.
به گفته فرزانی با راهاندازی سامانه سیاق امکان اجرای برخط ابلاغیههای قضایی در کوتاهترین زمان ممکن فراهم شده است و با این روش امکان نقل و انتقال موجودی حساب مشتری و انجام تخلفات احتمالی بهشدت کاهش پیدا خواهد کرد.
وی همچنین تاکید کرد: در عصر حاضر نیازمند استفاده از فناوریهای بهروز هستیم و همه دستگاهها باید به این سمت حرکت کنند؛ چرا که این موضوع باعث شفافیت، گسترش عدالت اجتماعی، کاهش هزینهها، تسریع در انجام امور و پاسخگو شدن دستگاهها خواهد شد.
انتهای پیام/