سامانه سیاق؛ سامانه‌ای برای تسهیل و تسریع در اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی

12:16 - 05 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۰۰۵۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
سامانه سیاق؛ سامانه‌ای برای تسهیل و تسریع در اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی
قوه قضاییه با همکاری بانک مرکزی برای ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به‌صورت برخط و لحظه‌ای اقدام به راه‌اندازی سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) کرده است.

خبرگزاری میزان _ یکی از اهداف قوه قضاییه در دوره تحول و تعالی قضایی همواره کاهش اطاله دادرسی و صرفه‌جویی در بودجه بوده و رئیس دستگاه قضا از ابتدای آغاز به کار خود بر ارائه خدمات قضایی آسان و ارزان به مردم تاکید داشته و دستورات ویژه‌ای برای ارتقاء عملکرد خدمات قضایی صادر کرده است.

در این راستا یکی از روش‌هایی که موجب تحقق این امر خواهد شد استفاده از فناوری‌های نوین و سامانه‌های برخط است.

در همین خصوص قوه قضاییه با همکاری بانک مرکزی سامانه‌ای به نام سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) راه‌اندازی کرده است که موجب توقیف و رفع توقیف برخط حساب بانکی در اجرای احکام خواهد شد.

سامانه سیاق در تاریخ سی‌ام خرداد سال‌جاری به‌صورت آزمایشی آغاز به کار کرد و مقرر بود این سامانه در ششمین جلسه شورای راهبری دادرسی الکترونیکی، توسط رئیس قوه قضاییه رونمایی شود، اما بنا بر پیشنهاد رئیس دستگاه قضا این اتفاق به چهارشنبه هفته‌جاری همزمان با زمان حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در بانک مرکزی موکول شد.

در این خصوص محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، گفته است: بانک مرکزی با هدف تسهیل و تسریع در اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی و احقاق حقوق شاکیان محق مالی و همچنین دستیابی سریع و آسان و با کیفیت مردم به خدمات بین دستگاهی با همکاری قوه قضاییه و شبکه بانکی، مبادرت به ایجاد سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) کرده تا با بهره‌گیری از این سامانه ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به صورت برخط و لحظه‌ای انجام شود.

به گفته وی با بهره‌گیری از سامانه سیاق از این پس با حذف مکاتبات کاغذی و دیوان‌سالاری بین‌دستگاهی و از طریق گسترش تعاملات الکترونیکی بین نظام بانکی و دستگاه‌های قضایی، کلیه مراحل شناسایی حساب‌ها توسط مرجع قضایی استعلام موجودی لحظه‌ای حساب و صدور دستور مسدودی و رفع مسدودی حساب به صورت آنلاین و در لحظه و در تمام ساعات شبانه‌روز قابل انجام است.

با استقرار این سامانه متوسط اجرای حکم از ۲۰۰ روز در سال ۹۴ به حداکثر ۴ دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است که این امر تاثیر به سزایی در تحقق عدالت اجتماعی، کاهش زمان رسیدگی و حصول نتیجه در پرونده‌های قضایی به نفع مردم و همچنین جلوگیری از عدم اجرای احکام قانونی به واسطه برداشت از حساب‌های تحت پیگرد خواهد داشت.

همچنین محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری‌های قوه قضاییه، در رابطه با فعالیت سامانه سیاق گفته است: این سامانه با همکاری بانک مرکزی به صورت برخط اموال محکومان را مسدود می‌کند. 

به گفته وی با ایجاد سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق)، ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به صورت برخط و لحظه‌ای انجام می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *