نقش مجالس ایران و سنگال در تقویت همکاریها دو کشور تاثیرگذار است
خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، تاماکولو واتارا سفیر ساحل عاج در تهران با ابوالفضل عموئی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
عموئی در ابتدای این دیدار با اشاره به روابط دوستانه و سازنده کشورمان با ساحل عاج گفت: قاره آفریقا در اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران میباشد و توسعه روابط در حوزههای سیاسی- اقتصادی و تجاری با قاره آفریقا، به ویژه کشور مهم ساحل عاج، برای ما حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: همکاریهای تجاری و اقتصادی یکی از موضوعات اولویت دار دوکشور است که باید بطور جدی، مورد توجه قرار گیرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: رفت و آمدهای سیاسی و گسترش سطح مراودات میان دوکشور، نقش بسزایی در ارتقاء روابط دو و چندجانبه بین المللی و ترسیم نقشه راه درجهت تعمیق و گسترش همکاریهای فیمابین دارد.
عموئی با تأکید بر نقش مجالس دوکشور در تقویت مناسبات و همکاریهای مورد علاقه طرفین، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و ساحل عاج از ظرفیتهای بالقوهی فراوانی برخوردارند که میتوان از آن، به عنوان بستری برای افزایش همه جانبه همکاریها، بهره برد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در ادامه این دیدار، ارتقاء روابط اقتصادی و تجاری کشورمان با ساحل عاج را در مسیر پیشبرد مناسبات دوجانبه و حمایت از دولت و ملت دوکشور عنوان کرد.
وی در این راستا ابراز امیدواری نمود: دومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و ساحل عاج در آیندهای نزدیک برگزار گردد.
واتارا سفیر ساحل عاج در تهران نیز در این دیدار با اشاره به علاقهمندی کشورش به گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: بسترهای لازم برای ارتقاء سطح همکاریهای فیمابین فراهم است و امیدواریم این مناسبات در همه زمینهها بیش از پیش، توسعه یابد.
وی با بیان اینکه ساحل عاج و هفت کشور دیگر در غرب آفریقا به عنوان اعضای اتحادیه اقتصادی کشورهای غرب این قاره، جمعیتی حدود ۸۰ میلیون نفر را دارا میباشند، افزود: جمهوری اسلامی ایران میتواند با صادرات کالاهای خود به غرب آفریقا، بازار مهمی برای فعالیت تولیدکنندگان و تجار ایرانی باشد.
واتارا در این راستا، خواستار برگزاری دومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ساحل عاج و جمهوری اسلامی ایران شد و آن را گام مهمی در جهت افزایش حجم روابط تجاری و اقتصادی میان دوکشور برشمرد.
انتهای پیام/