حضور هیأت نظارت دیوان عالی کشور برای انجام بازدیدهای دورهای در استان گیلان/حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم: هدف ما در نظارت مچ گیری نیست
خبرگزاری میزان _ حجت الاسلام سید احمد مرتضوی مقدم در جریان سفر هیأت نظارت دیوان عالی کشور به استان گیلان، صبح امروز پنج شنبه (۲۱ اردیبهشت ماه) در جمع قضات تجدیدنظر این استان حاضر شد و به ایراد سخنانی پرداخت.
وی در ارتباط با انجام بازدیدهای دورهای از محاکم سراسر کشور اظهار کرد: همکاران با تجربه و پیشکسوت ما به صورت دورهای در واحدهای قضایی حضور پیدا میکنند و از نزدیک به بررسی پروندهها و شیوه دادرسی و محاکمه میپردازند.
ما به هیچ وجه در نظارتها دنبال ثبت تخلف و مچ گیری نیستیم
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم با تاکید بر اینکه قصد ونیت ما در نظارت مچ گیری نیست گفت: در بازدیدهای دورهای و مستمر از مجتمعهای قضایی ایرادات و اشکالات موجود به همکاران تذکر داده میشود، ما به هیچ وجه دنبال ثبت تخلف و مچ گیری نیستیم بلکه در جهت اجرای عدالت همکاران از هرگونه مشورت و راهنمایی و آموزش دریغ نمیکنند تا نکات منفی و اشکالات کار اصلاح شوند.
وجود قضات باسابقه نکته مثبتی است که میتواند در فرایند دادرسی مفید باشد
رئیس دیوان عالی کشور ضمن تشکر از همکاری مجموعه همکاران در دادگستری گیلان در جریان این سفر تصریح کرد: طبق گزارشی که از این بازدیدها به عمل آمد؛ دادگاههای تجدیدنظر استان گیلان نسبت به استانهای دیگر نظارت دقیقتری بر احکام دادگاههای بدوی دارند، همچنین وجود قضات باسابقه در این استان نکته مثبتی است که میتواند در فرایند دادرسی مفید باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به قضات خاطرنشان کرد: آنچه که بر دوش ما گذاشته شده است حکم به عدل است، ما مامور هستیم با علم، اقرار و شهادت و... رأی عادلانه صادر کنیم.
در اجرای عدالت انگیزه و توانمندی، قانون جامع و به روز، زمینه کار و امکانات اهمیت بسیاری دارد
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه در اجرای عدالت انگیزه و توانمندی، قانون، زمینه کار و امکانات اهمیت بسیاری دارد، ادامه داد: در اجرای حکم عادلانه، قاضی باید انگیزه لازم را داشته باشد تا پروندهای را فصل خصومت کند، همچنین قاضی باید توانمند و کاربلد باشد؛ و در این میان حتی محیطی که قاضی در آن حکم میکند در صدور حکم عادلانه مؤثر است.
اگر قانون دارای ابهامات باشد شاهد اطاله دادرسی خواهیم بود
وی وجود قانون جامع و به روز را یکی دیگر از موارد مورد نیاز در صدور حکم عادلانه عنوان کرد و گفت: اگر قانون دارای ابهامات باشد شاهد اطاله دادرسی خواهیم بود.
حمایت از قضات خطرپذیر دستگاه قضایی
برخی قضات با خطرپذیری سعی در حل و فصل پروندههای مشکل و باز کردن گرههای سخت دارند، به اعتقاد من اینگونه افراد باید شدیداٌ مورد حمایت قرار بگیرند، چون هدف آنها حل معضل یک شهر و استان و پروندههای پیچیده است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم با بیان اینکه در جریان مشکلات اقتصادی و رفاهی همکاران قضایی هستم، تصریح کرد: مشکل اقتصادی تنها دامنگیر ما نیست و دامنگیر جامعه است هر چند طبق سفارش امام علی (ع) قاضی برای حکم عادلانه نباید از نظر مالی و اقتصادی تحت فشار باشد، اما این را بدانید قوه قضائیه در تلاش است که این مشکلات را مرتفع کند.
سلیقههای متفاوت و مختلف باعث صدور آراء متفاوت و سردرگمی مردم میشود
وی با اشاره به اینکه سلیقههای متفاوت و مختلف باعث صدور آراء متفاوت و سردرگمی مردم میشود، گفت: در دیوان عالی کشور برای ایجاد رویههای قضایی، شورای علمی تشکیل دادیم و قضات این شورا آراء مدنظر را مورد بررسی قرار میدهند که این کار را در استانها نیز میشود پیگیری کرد.
رئیس دیوان عالی کشور بر نوشتن گزارش سلیس، مختصر و استاندارد از پروندهها تاکید کرد.
مشورت در پیشبرد کارها بسیار حائز اهمیت است
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم مشورت با قضات پیشکسوت را اصل مهمی در رسیدگی به پروندهها عنوان کرد و گفت: مشورت مشارکت در علم و عقل و دانش دیگران است و در پیشبرد کارها بسیار حائز اهمیت است.
آخرت و سعادت در گرو خدمت به مردم است
وی ادامه داد: دنبال این باید که کار مردم حل شود گاهی برخی فقط به دنبال این هستند که تکلیف را تعیین کنند، آخرت و سعادت در گرو خدمت به مردم است، سخت گیری و بدخواهی نکنید که سختی و بدی خواهید دید.
مراقب توطئه افراد بدخواه و ضربه خورده از دستگاه قضایی باشید
رئیس دیوان عالی کشور در پایان خاطر نشان کرد: مراقب توطئه افراد بدخواه و ضربه خورده از دستگاه قضایی باشید. در تماسها پیامکها و رفت و آمدها مراقب ویژه به خرج دهید؛ ان شاءالله خداوند به شما توفیق خدمت عنایت کند.
انتهای پیام/