نگاهی به انیمیشن شکست خورده سال ۱۳۹۷/دلیل اصلی بیمیلی مخاطبان به گامهای شیدایی چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، امسال یکی از بهترین سالها برای صنعت انیمیشن ملی بود. این موفقیت با اکران انیمیشن سینمایی "فیلشاه" و فروش موفق این اثر حاصل شد.
فیلشاه توانست در جشنواره فیلم فجر با اقبال اهالی رسانه و منتقدین روبرو شود و در فصل اکران نیز توانست با فروشی معادل هشت میلیارد تومان نه تنها رکورد انیمیشن را جابجا کند بلکه باعث امیدواری بسیاری از سازندگان این نوع سخت از سینما باشد.
در این میان پاییز امسال شاهد اکران نوع دیگری از انیمیشن سینمایی در چرخه اکران بود. انیمشن سینمایی "گامهای شیدایی" نام اثری بود که در ابتدا همچون فیلشاه امید خوبی به فروش داشت اما گذشت نزدیک به سه هفته به یک شکست بزرگ مبدل شد.
گامهای شیدایی پس از هفده روز اکران عمومی تنها توانست به رقمی معادل ده میلیون تومان دست پیدا کند و این در حالی است که در حال حاضر ساخت یک انیمیشن در بدترین حالت ممکن یک میلیارد تومان هزینه بردار است.
یکی از دلایل اصلی نفروختن این انیمیشن از سوی منتقدین فیلمنامه ضعیف و دم دستی اثر است. این انیمیشن روایتگر روزهای سخت زندگی مردی به نام "ریان" است که خشکسالی تاب و توانش بریده و روزگار را بر او و خانوادهاش سخت کرده است. روایتی که به هیچ وجه نتوانسته با مخاطب ارتباط برقرار کند.
گامهای شیدایی به کارگردانی محمد کاتبی بازیگران شناخته شدهای را در خود میبیند. بازیگرانی که حضور آنان هم نتوانسته به موفقیت این اثر منجر شود. امین زندگانی، رحیم نوروزی، محمد شیرخانلو و محمد جهانپا از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر حضور دارند.
شاید یکی از بزرگترین دلایل شکست اقتصادی گامهای شیدایی را باید در نبود تبلیغات مناسب دانست. اتفاقی که به وضوح درباره فیلشاه نشان داد که با تبلیغات میتوان مخاطب را برای تماشای انیمیشن به سینماها کشاند.
دلیل دیگر شکست گامهای شیدایی کیفیت پایین اثر در برابر آثار داخلی و خارجی است. برخلاف فیلشاه که می توانست به راحتی با آثار سطح اول جهان رقابت کند این اثر اما مشکلات فنی بسیاری را به همراه داشت. مشکلاتی که شاید مخاطب از لحاظ تکنیکی به آنها پی نمی برد اما برایند آن را در اثر میبیند.
گامهای شیدایی کمی از قافله جا مانده است. شاید دست اندرکاران این فیلم به امید فروش خوب فیلشاه پا به عرصه گذاشتند اما نمی دانستند که مخاطب امروز به شدت سخت گیر شده است. مخاطبی که هر روز و هر لحظه در حال قیاس آثار مطرح سینما است و انتظار دارد که آثار داخلی با کیفیتی بالا به وی عرضه شود.