نکاتی در مورد آنفلوآنزا که احتمالا نمیدانید/ سوخت و ساز بدن با ۶ اشتباه صبحگاهی کند میشود/ غذاهایی که نباید با معده خالی بخورید/ تمام نکات رژیمی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،شما هر سال در معرض ابتلا به ویروس آنفلوآنزا هستید، همان ویروسی که میتواند چند روز شما را در رختخواب بیندازد. هر چند با واکسن آنفلوآنزا، پیشگیری از این بیماری سادهتر شده، اما همچنان احتمال ابتلا به آن وجود دارد و خوب است بدانید هنوز نکاتی در مورد آنفلوآنزا هست که خیلیها نمیدانند.
۱. شما ممکن است قبل از اینکه آنفلوآنزا بگیرید آن را انتقال دهید
بله درست است؛ شما پیش از اینکه حتی بفهمید بیمار شدهاید، توانایی انتقال این ویروس را دارید. ویروس آنفلوآنزا میتواند به مدت یک تا چهار روز قبل از اینکه علامتی نشان بدهد در بدن اقامت کند که به این معناست که شما پیش از احساس بیماری میتوانید ویروس را منتقل کنید.برای محافظت از خودتان چه میتوانید بکنید؟ دستها را خوب بشویید، خشک کنید (میکروبها روی دستهای خیس به راحتی منتشر میشوند)، هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان را بپوشانید و دستمال آلوده را دور بیندازید.
۲. ویتامین C لزوما از شما محافظت نمیکند
هر چند ویتامین C. نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد، اما پژوهشها نشان میدهند مصرف مکمل ویتامین C. کمکی به محافظت از شما در برابر ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا نمیکند. در برخی موارد، نه در همهی آنها، ویتامین C به عنوان یک روش واحد و مجزا ممکن است به کوتاهتر کردن طول مدت بیماری کمک کند، اما توانایی پیشگیری ندارد.این ادعا که ویتامین C از شما در برابر سرماخوردگی محافظت میکند از دههی ۱۹۷۰ شروع شد که شیمیدان آمریکایی لینوس پاولینگ گفت: این ویتامین میتواند از سرماخوردگی پیشگیری و آن را درمان کند. اما در سال ۲۰۱۰ اعلام شد که مکمل ویتامین C از سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیشگیری نخواهد کرد. فقط افرادی که در معرض استرسهای فیزیکی شدید هستند، مثلا دوندگان ماراتن، ممکن است با مصرف مکمل ویتامین C تا حدودی بتوانند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کنند. به گفتهی محققان، اگر مصرف مکمل ویتامین C فواید قابل توجهی داشت، اثبات آن، آنقدر دشوار نمیبود!
۳. نفس کشیدن کافیست تا ویروس پخش شود
عطسه و سرفه کردن تنها راههای انتشار ویروس آنفلوآنزا نیستند. همین تنفس ساده کافیست تا این ویروس را پخش کند.دانشمندان دریافتند مبتلایان به ویروس آنفلوآنزا، هوای پیرامون خود را فقط با نفس کشیدن بدون اینکه سرفه یا عطسه کنند، آلوده به ویروسهای عفونتزا میکنند. آنهایی که آنفلوآنزا دارند، با ذرات بسیار ریزی که در هوا منتشر میکنند (این ذرات میتوانند تا مدتها در هوا بمانند)، آلودگی تولید میکنند، مخصوصا طی اولین روزهای بیماری خود؛ بنابراین کسی که آنفلوآنزا میگیرد باید در خانه بماند تا ویروس را به دیگران منتقل نکند.یافتهها نشان میدهند تمیز نگه داشتن سطوح، شستشوی مکرر دستها و دوری کردن از افرادی که سرفه میکنند نمیتواند کاملا از شما محافظت کند، اما ماندن در خانه و قرار نگرفتن در میان عموم میتواند تاثیر چشمگیری در پخش نشدن ویروس آنفلوآنزا داشته باشد.
۴. حیوان خانگی شما میتواند آنفلوآنزا بگیرد، اما نمیتواند به شما انتقال بدهد
حیوانات نیز درست مانند انسانها میتوانند آنفلوآنزا بگیرند و علائمشان نیز با ما یکسان است، مثلا سرفه و عطسه میکنند. اما به این علت که ویروسهای آنفلوآنزا عموما انواع خاصی دارند شما نمیتوانید آنها را از حیوانات بگیرید و گونهی ویروس خودتان را نیز نمیتوانید به حیوان خانگیتان منتقل کنید.ویروس سرماخوردگی معمولی که انسان به آن مبتلا میشود، خاص انسان است؛ و حیوانات گوناگون، گونههای متفاوتی از ویروس آنفلوآنزا دارند که رویشان تاثیر میگذارد. پس نگران نباشید اگر گربه تان عطسه میکند.
۵. واکسن آنفلوآنزا از شما کاملا محافظت نمیکند
واکسن آنفلوآنزا فقط میتواند ریسک این بیماری را طی فصول آنفلوآنزا ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش بدهد. اینکه با واکسیناسیون تا چه اندازه از این بیماری دور بمانید بستگی به سنتان، وضعیت سلامتتان و چگونگی انطباق نوع ویروسی که با آن واکسینه شدهاید با ویروسی که اطرافتان موجود است دارد.واکسیناسیون در برابر آنفلوآنزا معمولا روی افراد جوان و سالم بیشترین عملکرد را دارد. اما اگر آنفلوآنزا گرفتید، واکسنی که دریافت کردهاید میتواند از تشدید عوارض مانند سینه پهلو جلوگیری کند.ضمنا فراموش نکنید که واکسن، فورا ایمنی ایجاد نمیکند و بدنتان به تقریبا دو هفته زمان نیاز دارد تا آنتی بادیهای محافظت کننده در برابر ویروس را بسازد.
۶. ویروس آنفلوآنزا میتواند روی سطوح زندگی کند
اگر ویروس آنفلوآنزا داشته باشید با هر بار عطسه یا سرفه کردن میتوانید این ویروسها را تا تقریبا دو متر پرتاب کنید. اگر تصادفا روی میزتان عطسه کردید باید فورا آن را ضد عفونی کنید، چون ویروس آنفلوآنزا میتواند تا ۴۸ ساعت روی سطوح سفت و نفوذناپذیر زنده بماند.
۷. وقتی که آنفلوآنزا میگیرید اجتماعیتر میشوید!
وقتی آنفلوآنزا میگیرید خوب است در خانه بمانید و بدون اینکه کسی را در اطرافتان مبتلا کنید، دورهی درمان را طی کنید. اما تحقیقات نشان میدهد وقتی در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار میگیرید رفتارهایتان تغییر میکند و اجتماعیتر میشوید!مطالعهای که در Annals of Epidemiology منتشر شده میگوید: رفتارهای انسانی با قرار گرفتن در معرض ویروس آنفلوآنزا تغییر میکند. در این آزمایش افرادی که در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار گرفته بودند نسبت به ۴۸ ساعت قبل که در معرض ویروس نبودهاند، با افراد خیلی بیشتری تعامل داشتند و در گروههای اجتماعی بزرگتری قرار گرفته بودند!
۸. ماسک کمکی به شما نمیکند تا آنفلوآنزا نگیرید
هر چند پوشاندن دهان و بینی با ماسک، روش موثری برای جلوگیری از ابتلا به ویروس به نظر میرسد، اما فایدهای ندارد! اما اگر بیمار هستید و آنفلوآنزا دارید و سرفه و عطسه میکنید، این ماسکها میتوانند جلوی اسپری کردن ویروسهایتان را بگیرند. ماسکهای جراحی طوری طراحی شدهاند که ترشحات تنفسی را به دام بیندازند که شامل باکتریها و ویروسها نیز میشوند و برای جلوگیری از تنفس ذرات معلق در هوا مناسب نیستند.
سوخت و ساز و متابولیسم طبیعی بدن، قند خون را تنظیم میکند و مسئول کنترل وزن و حفظ سلامت قلب نیز هست. متابولیسم بدن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و با عواملی از قبیل: سن، جنس، عادتهای روزانه، و جنبههای مختلف سلامتی تحت تاثیر قرار میگیرد.با این حال بسیاری از فرایندهایی که متابولیسم بدن را کند میکنند، نادیده گرفته میشوند و همین، دلیل ابتلا به افزایش وزن و مشکلات خاص سلامتی است:
دیر صبحانه خوردن: برای جلوگیری از تولید بیش از اندازه هورمونهای گرسنگی، سر ساعت مشخص یک صبحانه سالم بخورید. این کار متابولیسم را افزایش میدهد و توانایی بدن را برای سوختن کالری و تبدیل چربیها و قندها به انرژی را تسریع میکند.
نوشیدن قهوه شیرین: قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیها در هنگام صبح است و به شما در رفع حالت خواب آلودگی کمک میکند. به رغم این مزایا، میتواند متابولیسم را تحت تاثیر منفی قرار دهد بخصوص زمانی که با شیر پرچرب، خامه و یا شکر مصرف شود. بهترین راه، نوشیدن قهوه ساده بدون هیچ گونه افزودنی است.
استرس هنگام رفتن به محل کار: تحمل استرس، باعث افزایش هورمون کورتیزول و کاهش متابولیسم میشود. استرس در واقع یکی از عوامل اصلی ابتلا به اضافه وزن است.
بیدار شدن در صبح خیلی زود: یکی از رایجترین اشباهاتی که متابولیسم بدن را کند میکند، بیدار شدن خیلی زود در هنگام صبح است. کم خوابی خود عاملی برای افزایش وزن محسوب میشود و شما حداقل باید ۷ ساعت خواب شبانه داشته باشید تا سوخت و ساز بدن تان تنظیم شود.
ننوشیدن آب کافی: نوشیدن آب به مقادیر کافی در هنگام صبح عملکرد متابولیسم را در طول روز تحریک میکند. بدن شما بعد از دریافت خواب کم آب است و عدم دریافت آب به اندازه کافی، عاملی برای کاهش متابولیسم و اضافه وزن است. نوشیدن آب گرم همراه با لیمو یک گزینه سالم برای آغاز روز است.
مصرف صبحانه ناسالم: مصرف مواد غذایی ناسالم در هنگام صبح و یا به کلی صرف نظر کردن از این وعده، عملکرد سالم متابولیسم را تحت تاثیر قرار میدهد. مصرف مواد غذایی سالم در عوض، منبع اصلی انرژی شما در کل روز محسوب میشود. دریافت کافی پروتئین، کربوهیدراتهای پیچیده، آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب، و اجتناب از قندهای تصفیه شده و ساده در هنگام صبح ضروری است
کبد یکی از مهمترین و کلیدیترین نقشها را در بدن ایفا میکند. دفع سموم و پاکسازی بدن، بهبود گوارش و … از جمله وظایف حیاتی کبد هستند که هیچ عضو دیگری قادر به جایگزینی آن نیست. برای داشتن کبد سالم داشتن یک شیوه زندگی صحیح فاکتوری مهم است. در ادامه مطلب نشانههای کبد سالم را بررسی و مهمترین کارها برای سالم سازی کبد را معرفی میکنیم.
نشانههای کبد سالم
در صورت کارکرد صحیح کبد در بدن و سلامت آن میتوان نشانههای آن را در بدن مشاهده کرد که مهمترین آنها عبارتند از:
•داشتن انرژی بسیار زیاد
•پوست صاف
•هضم و گوارش بهتر غذا
•احساس مثبت نسبت به هرچیزی
•زبان سالم
مهمترین کارها برای حفظ سلامت بدن
•رژیم غذایی سالم داشته باشید و بهطور منظم ورزش کنید. سعی کنید وزن خود را در محدوده ایدهآل نگه دارید.
•در مصرف داروها احتیاط کنید. داروهای کاهنده کلسترول و استامینوفن، اگر بیش از حد مصرف شوند، میتوانند به کبد آسیب برسانند. مصرف همزمان بعضی داروها برای کبد مضر است. درباره روش و زمان مصرف داروها با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
•روشهای پیشگیری از هپاتیت را یاد بگیرید. هپاتیت یک بیماری جدی است که به کبد آسیب میرساند و چندین نوع دارد. هپاتیت A از طریق خوردن یا نوشیدن آب آلوده منتقل میشود. هپاتیت B و C از طریق خون و مایعات بدن منتقل میشود. برای کاهش خطر، وسایل شخصی مانند مسواک و تیغ را به صورت اشتراکی استفاده نکنید؛ و مسائل اخلاقی را رعایت کنید. یک نوع واکسن برای هپاتیت B وجود دارد، اما هنوز برای هپاتیت C کشف نشده است.
•آزمایش هپاتیت بدهید. به دلیل اینکه این بیماری، علامت خاصی ندارد ممکن است فرد سالها بدون اطلاع از بیماری، به آن مبتلا شده باشد. اگر فکر میکنید که در معرض این ویروس بودهاید، از پزشک بخواهید در صورت نیاز آزمایش خون دهید.
•از تماس با سموم پرهیز کنید. تمیز کنندهها، حشرهکشها، مواد افزودنی در سیگار، دارای مواد شیمیائی هستند که به کبد آسیب میرسانند. از تماس مستقیم با آنها اجتناب کنید و سیگار نکشید.
•در مصرف مکملهای گیاهی و مکملهای رژیمی دقت کنید. بعضی از مواد گیاهی موجود در این مکملها مانند سنفیتون، کاوا و افدرا به کبد آسیب میرسانند.
•قهوه بنوشید. تحقیقات نشان دادهاند که قهوه خطر ابتلا به بیماریهای کبدی را کاهش میدهد. اما علت آن کاملا مشخص نیست.
زهرا روددهقان دکترای آموزش پرستاری و هیئت علمی گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: گرفتگی عضلات به حالت انقباض دردناک و ممتد ماهیچهها گفته میشود؛ این انقباض عضلانی معمولاً دردناک و ناخوشایند است که ممکن است از چند ثانیه تا چند روز ادامه داشته باشد؛ عارضهای جـدی نیست و به جز در موارد خاص، پس از مدت کـوتاهی برطرف میشود.
علت اصلی گرفتگی عضلات/ چگونه از شر «اسپاسم عضلانی» خلاص شویم؟
روددهقان بیان کرد: گرفتگی عضلات به دلایل مختلفی رخ میدهد که شایعترین آن به دلیل انجام تمرینات بدنی شدید و خستگی عضلات است، همچنین کم آبی بدن، قرار گرفتن عضلات در یک وضعیت ثابت به مدت طولانی، انجام ندادن حرکات کششی و گرم نکردن بدن پیش از اقدام به فعالیتهای بدنی، بههمخوردن تعادل مایعات، هورمونها و الکترولیتهای بدن، خالی شدن عضلات از عناصر منیزیم، کلسیم و پتاسیم که برای انقباض مناسب عضلات ضروری هستند، به وجود میآید.وی ادامه داد: برای پیشگیری از بروز گرفتگی باید قبل از اینکه احساس تشنگی کنید آب بنوشید، همیشه بیش از نیاز خود آب بنوشید، همراه با افزایش مصرف مایعات، از موادی که نمک بیشتری دارند مثل آجیل شور یا دوغ استفاده کنید یا کمی به آب نمک اضافه کنید یا همراه میوه نمک بخورید، در صورتی که در محیط گرم فعالیت میکنید یا در صورتی که بیش از حد معمول عرق میکنید، میزان مصرف مایعات را افزایش دهید.
سیب یک میوه محبوب با طبع گرم است که به صورت خام، دمنوش و در غذاها کاربرد بسیاری دارد، این میوه مفید و مغذی دارای خواص درمانی متنوع و بیشماری است. از مهمترین خواص شفابخش سیب به میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پاکسازی کبد
- بهبود تنفس، درمان و پیشگیری از آسم
- ایجاد احساس سیری
- افزایش هوش، پیشگیری و درمان آلزایمر
- کاهنده کلسترول خون
- ضد سرطان
- تقویت کننده دستگاه گوارش
- افزایش انرژی بدن
- درمانگر کم خونی
- کاهش خطر حملات قلبی
- ضد دیبات و قند خون
- تقویت قوه بینایی
- خواص دمنوش سیب:
- درمان نفخ معده
- درمان بیماریهای عصبی
- تقویت نیروی بدن
- آرامبخش و ضد استرس
- بهبود سیستم گوارشی بدن
طرز تهیه دمنوش سیب:
پوست سیب را گرفته و آن را در قوری بریزید و با یک لیوان آب جوش دم کنید پس از مدت زمان بیست دقیقه دمنوش سیب آماده میباشد، برای داشتن طعمی بهتر میتوانید از عسل برای سرو استفاده نمایید.
دکتر محمدعلی زارعیان درباره خواص بابونه اظهار کرد: هر دارویى که مقوى معده بوده و در هضم غذا تأثیر داشته باشد، مقوى عمومى بدن هم هست، زیرا یکى از علل ضعف بدن، ضعف معده است.وی افزود: در افراد مبتلا به سوء هاضمه و ضعف معده، بهتر است که دارویى مصرف کنند که اولاً، معده آنها را تقویت کند و در نتیجه غذاها بهسرعت و سهولت هضم شوند؛ ثانیاً، داروى مزبور اثرات مضر بعدى را نداشته باشد.
این دستیار تخصصی طب ایرانی تصریح کرد: "بابونه" یکى از بهترین داروهای گیاهی است که معده را تقویت کرده و غذاها را بهسرعت و سهولت هضم میکند چرا که بابونه، شیره غذاها را کاملاً جذب میکند و در تقویت عمومی بدن بسیار مؤثر است.زارعیان عنوان کرد: در مطالعات علمی آمده است، مصرف دمنوش بابونه بعد از وعدههای غذایی به بیماران دیابتی کمک میکند تا قند و چربی خونشان بهتر کنترل شود، چکاندن روغن بابونه داخل حفرات بینی، باعث بهبود کیفیت و کمیت خواب سالمندان است.وی خاطرنشان کرد: مطالعات نشان داده، دهانشویه بابونه میتواند در بهبود التهاب، عفونت لثهها و کاهش خونریزی آنها نقش مؤثری ایفا کند همچنین مصرف چای بابونه در روزهای پس از زایمان هم کیفیت خواب مادر را افزایش داده، هم احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را کاهش میدهد.این دستیار تخصصی طب ایرانی یادآور شد: مصرف دمنوش بابونه در بیمارانی که از تهوع صبحگاهی ناشی از ضعف هضم رنج میبرند، باعث کاهش علائم آزاردهنده و بهبود وضعیت هضم میشود.زارعیان یادآور شد: مصرف دمنوش بابونه در بیماریهای التهابی مثل انواع بیماریهای روماتیسمی، میتواند به کاهش علائم آزاردهنده و عوارض بیماری کمک کند.
نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد، بیماریهای لثه و دهان و دندان، منجر به افزایش فشارخون بالا میشود. به گفته محققان این پژوهش، کنترل بیماری فشارخون بالا در افرادی که از بیماریهای دهان رنج میبرند نیز بسیار دشوارتر از دیگر افراد است. محققان دانشگاه ایتالیا در بررسیهای جدید خود دریافتند، افرادی که دچار بیماریهای دهان و دندان هستند، پاسخ ضعیفتری به داروهای کنترل فشارخون دادهاند؛ این پژوهش بر روی بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به فشارخون بالا صورت گرفت.
این مطالعه که در نوع خود اولین است تأیید میکند، بهداشت دهان و دندان بر فشارخون بالا و کنترل آن تأثیر مستقیم دارد و افرادی که دچار بیماریهای دهان هستند، باید تحت درمان قرار گیرند. محقق ارشد این پژوهش از دانشگاه لاکویلا میگوید: «بیماران مبتلا به فشار خون بالا و پزشکانی که از آنها مراقبت میکنند، باید آگاه باشند که سلامت دهان و دندان در کنترل بیماری بسیار مهم است».کشورهایی با جمعیت بالا از جمله چین، هند، ایالات متحده، روسیه و اندونزی دارای بیشترین میزان ابتلا به فشار خون بالا بین سایر کشورها هستند.براساس آمارها، بیش از سه و نیم میلیارد از جمعیت مردم جهان در آستانه فشار خون بالا قرار دارند.همچنین، در حدود ۸۷۰ میلیون انسان در سراسر جهان دارای بیماری فشار خون بالا هستند.کارشناسان افزایش فشار سیستولیک را یکی از عوامل جدی مرگ و میر در عصر حاضر میدانند که میتوان با تنظیم رژیم غذایی، انجام ورزش منظم، خودداری از مصرف نمک به میزان زیاد، تنفس عمیق، تناسب اندام و نیز مصرف دارو تحت نظارت پزشک تا حد بالایی کنترل کرد.افزایش نگرانکننده فشار خون بالا بر اساس تجزیه و تحلیل از ۸ میلیون فرد بزرگسال از ۱۵۴ کشور مختلف جهان به دست آمده و این تحقیقات در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسیده است.
احتمالا میدانید که استخوانها برای محفوظ ماندن در برابر عارضه پوکی استخوان به کلسیم نیاز دارند. با این حال، صرف نظر از مصرف این ماده معدنی، شما نیاز به تغییراتی اساسی در رژیم غذایی خود دارید.سالمترین تغییرات در رژیم غذایی برای جلوگیری از پوکی استخوان از این قرارند:
زمان را از دست ندهید: تصور عدهای از افراد این است که، چون جوان هستند، پوکی استخوان آنها را تهدید نمیکند. شما باید هرچه زودتر شروع به اقداماتی برای جلوگیری از این عارضه کنید، حتی اگر زیر ۳۰ سال سن داشته باشید. هرچه زودتر اقدام کنید، امکان موفقیت تان بیشتر است. شما همچنین باید سابقه خانوادگی خود را در رابطه با ابتلا به این بیماری بررسی کنید. اگر نزدیکترین بستگان شما با این بیماری تشخیص داده شده باشندف توصیه میشود در طول ۲۰ و ۳۰ سالگی، اقدامات خود را برای جلوگیری از پوکی استخوان آغاز کنید. شما باید غذاهای غنی از کلسیم را به رژیم تان بیفزایید.
مصرف نمک را محدود کنید: گام دیگری برای جلوگیری از پوکی استخوان وجود دارد: کاهش میزان نمک مصرفی روزانه. البته مطالعاتی در مورد این که نمک روی استخوانها تاثیر میگذارد، وجود ندارد، اما مشخص شده افرادی که فشار خون بالا دارند، تراکم استخوان در آنها کمتر است. همچنین باید بدانید که نمک باعث افزایش مقدار دفع کلسیم از طریق ادرار میشود. اگر از این وضعیت جلوگیری نکنید، استخوان هایتان در طول زمان نازکتر میشوند.
آجیل بخورید: یک میان وعده خوشمزه به شما کمک میکند که از پوکی استخوان جلوگیری کنید. به طور مرتب در طول روز دانههایی مانند پسته، بادام زمینی، بادام و ... بخورید. این غذاها غنی از مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم، منگنز و کلسیم هستند.
مصرف نوشابه را محدود کنید: با توجه به مطالعات سال ۲۰۰۶؛ کولاها امکان بروز پوکی استخوان در زنان بالغ را افزایش میدهند. در این تحقیقات اثرات مصرف کافئین کولا و اسید فسفریک آن بر تراکم استخوان مورد تحلیل قرار گرفته است. نتیجه این بود زنانی که هر روز نوشابههای کولا مصرف میکنند، استخوانهای نازکتر نسبت به سایر زنان دارند.
محصولات لبنی را روزانه مصرف کنید: فراموش نکنید که به غیر از شیر، ماست، پنیر و ... نیز حاوی مقادیر زیادی کلسیم هستند و سه بار در روز برای پیشگیری از پوکی استخوان باید مصرف شوند.
به طور منظم ماهی بخورید: ماهی قزل آلا یکی از مواد غذایی است که میتواند به جلوگیری از پوکی استخوان کمک کند. این نوع ماهی غنی از ویتامین دی است. بدن شما برای جذب و پردازش کلسیم نیاز به ویتامین دی دارد. اگر این ویتامین در بدن شما کافی نباشد، حتی در صورت مصرف بیش از حد کلسیم، دچار مشکلات استخوانی میشوید. ماهی تن، قارچ و زرده تخم مرغ نیز حاوی مقادیر مناسبی ویتامین دی هستند.
دیابت یک بیماری دو لبه است؛ اگر فرد شرایطش را بپذیرد و با مصرف منظم داروها و رعایت رژیم غذایی مناسب به جنگ آن برود، در بیشتر موارد سربلند از کارزار بیرون میآید، اما خیلیها آن را جدی نمیگیرند و پرهیزهای لازم را انجام نمیدهند. انگار فکر میکنند اتفاقهای بدی که برای بقیه میافتد، ربطی به آنها ندارد، اما دیابت با کسی شوخی ندارد و غفلت در برابر چنین بیماری موذیای میتواند بسیار گران تمام شود و فرد دیابتی را به بیماریهای خطرناک دیگری مبتلا کند که برخی از آنها را در زیر آورده ایم.
بیماریهای قلبی ـ. عروقی
بیماریهای قلبی ـ عروقی اصلیترین مشکل افرادی است که دیابت خود را خوب کنترل نکردهاند. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال گذشته حدود ۶۸ درصد مرگ و میر افراد دیابتی بالای ۶۵ سال بر اثر بیماریهای قلبی، بخصوص سکته قلبی بوده است. با این حال با مصرف داروهای تجویز شده و رعایت رژیم غذایی مناسب میتوان تا حد زیادی جلوی بروز این مشکلات را گرفت. سیگاری بودن به خودی خود فرد را در خطر بروز بیماریهای قلبی ـ. عروقی قرار میدهد. حالا تصور کنید یک فرد سیگاری به دیابت هم مبتلا شود. سیگار باعث کاهش جریان خون عروق و تنگی آنها، بخصوص در پاها میشود. این دلیل اصلی قطع پاها در افراد دیابتی است.
سکته مغزی
سکته مغزی یکی دیگر از عوارض دیابت است که میتواند باعث مرگ فرد شود. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی حدود ۱۶ درصد علت مرگ افراد بالای ۶۵ سال در سال گذشته میلادی به دلیل سکته مغزی بوده است.
بیماریهای کلیوی
یکی از عوارض خطرناک و کشنده دیابت، بیماریهای کلیوی، بخصوص نارسایی کلیه است. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی ۴۴ درصد نارساییهای کلیوی ناشی از دیابت است. معمولا مصرف داروهای فشار خون؛ حتی اگر فرد مبتلا به فشار خون بالا نباشد، میتواند خطر مرگ و میر ناشی از نارسایی کلیه را تا ۳۳ درصد کاهش دهد.
عفونت زخم و عفونت خون
بدن افراد دیابتی بشدت مستعد زخم شدن است. متاسفانه بدن دیابتیها نمیتواند زخمها را سریع بهبود دهد؛ بنابراین احتمال عفونی شدن آنها بسیار زیاد است. اگر زخم عفونی شود، بسرعت به مرحله حاد رسیده و وخیم میشود. وقتی میزان عفونت بدن بسیار بالا برود، بدن نسبت به آن نوعی واکنش نشان میدهد که آن را سپسیس یا عفونت خون مینامند. این فرآیند میتواند به ورود مواد سمی و خطرناک به خون و در انتها به شوک سپتیک ختم شود. سپسیس سالانه جان هزاران نفر را میگیرد و یکی از خطرناکترین عوارض دیابت است. با این حساب، مراقبت شدید و جلوگیری از زخمی شدن اجزای بدن، بخصوص پاها در افراد دیابتی اهمیت بسیاری دارد.
آسیب دیدن اعصاب
میزان بالای قند و فشار خون در افراد دیابتی در نهایت میتواند باعث آسیب اعصاب بدن شود. آسیب دیدن اعصاب بدن میتواند باعث بیماریهای دستگاه گوارش، اختلال در نعوظ و آسیب پاها شود. آسیب دیدن اعصاب پا باعث بروز درد، سوزش و در نهایت بیحسی میشود. بیحسی پاها یکی از مهمترین و خطرناکترین عوارض دیابت است، چون باعث بروز زخمهای ناخواسته و عفونتهای شدید میشود. این مساله میتواند در نهایت باعث قطع پاها شود. به طور کلی دیابتیها ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر قطع عضو هستند. با این حساب، افراد دیابتی باید به طور مرتب پاهای خود را معاینه کنند و زیر نظر پزشک باشند.
مصرف مواد غذایی در زمان نامناسب، بی فایده و غیرعاقلانه است. شما باید بدانید چگونه به هضم بهتر غذا در بدن تان کمک کنید و جذب مواد مغذی و لازم برای بدن را به حداکثر برسانید.در اینجا بایدها و نبایدهای تغذیه ای، زمانی که هنوز معده شما خالی است، بیشتر معرفی شده است:
تخم مرغ: شما باید این ماده غذایی را با معده خالی مصرف کنید تا در طول روز احساس گرسنگی به سراغ تان نیاید.
زغال اخته: کم کالری و غنی از مواد مغذی برای تعادل فشار خون، بهبود متابولیسم و بهبود سطح حافظه است.
هندوانه: این میوه خوشمزه علاوه بر این که مقادیر زیادی آب را در خود جای داده، غنی از لیکوپن است و سلامت قلب و عروق و سلامت چشم شما را تا حد زیادی تضمین میکند.
پاپایا: غنی از ویتامینهایای و ث. بعلاوه فیبر است که به بهبود سیستم گوارشی کمک میکند. پاپایا همچنین حاوی آنزیم پاپایین است که هضم را بهبود میبخشد و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
آجیل: هیچ غذایی مانند آجیل برای مصرف با معده خالی مفید نیست. انواع آجیل حاوی پروتئین و چربیهای سالم است که منجر به کاهش اسید معده و پیشگیری از زخم معده میشود.
گندم سیاه: منبع شگفت انگیز آهن، ویتامینها و پروتئینها است و به بهبود فرایند هضم کمک میکند.
فرنی ذرت: مصرف این گزینه غذایی در وعده صبح باعث احساس سیری طولانی مدت میشود و در بین بردن سموم بدن و افزایش باکتریهای خوب روده موثر است.
آب میوههای حاوی شکر: مصرف این نوشیدنیها با معده خالی از آنجا که با شکر تصفیه شده پر شده اند، میل شما را به پرخوری در طول روز افزایش داده و باعث ایجاد التهاب در بدن میشوند.
گوجه فرنگی: اگر از ریفلاکس معده یا زخم معده رنج میبرید، قطعا نباید گوجه فرنگی را به وعده صبحانه خود اضافه کنید. گوجه فرنگی حاوی اسید تانیک است که میزان اسیدیته معده شما را افزایش داده و علائم تان را وخیمتر میکند.
چای و قهوه: مصرف این دو نوشیدنی در وعدهای که هنوز معده شما خالی است، باعث تهوع و درد معده میشود. نوشیدن قهوه با معده خالی علائم گاستریت و ریفلاکس را تشدید میکند.
مرکبات: خاصیت اسیدی دارند و مصرف آنها با معده خالی، اسیده معده را به مقدار بسیار زیادی افزایش داده و روی عشای مخاطی معده اثر نامطلوبی گذاشته و منجر به نارحتیهای گوارشی و استفراغ میشود. به همین دلیل هم توصیه میشود آب پرتقال، را با شکم خالی مصرف نکنید و پیش از خوردن آنها، حتما لقمهای نان به دهان بگذارید.
نوشیدنیهای سرد: اگر با معده خالی انواع نوشیدنیهای سرد مصرف کنید، سرمای آن معده و رودهها را تحریک کرده و باعث انقباض آنها میشود. این انقباضها پس از مدتی، بدن را به سمت اختلال در واکنشهای شیمیایی آنزیمی متفاوت پیش برده و موجب بیماریهای دستگاه گوارش میشود.
موز: موز غنی از منیزیم است. خوردن موز با معده خالی، به شدت و به طور ناگهانی مقدار منیزیم در بدن را افزایش داده و منجر به به هم خوردن تعادل بین منیزیم و کلسیم در خون فرد میشود، و ممکن است اثرات بازدارندهای روی قلب و عروق داشته و در نهایت سلامت انسان را به خطر اندازد.
بلغور جو: یک پوشش محافظ در اطراف معده ایجاد میکند و دیوارههای معده را از آسیبهای احتمالی اسید هیدروکلریک محافظت میکند. علاوه بر این، جوی دو سر حاوی مقادیر زیادی فیبر است که به هضم، متابولیسم مواد مغذی و ویتامینها و افزایش کلسترول خوب کمک میکند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.