کمفروشترینهای سینمای ایران در نیمه نخست سال ۹۷/چراغ های ناتمام قعرنشین جدول فروش
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، با پایان بافتن فصل تابستان و شروع پاییز آمار فروش آثار سینمای ایران یکی از نکات جالب توجه اهالی و طرفداران این رشته هنری است. آماری که نشان میدهد کدام سبک و کدام بازیگر و یا کارگردان سال موفقیت آمیزی را آغاز کرده است و یا بلعکس شرع ناامید کنندهای داشته است.
نیمه نخست امسال به صورت مجموع با اکران نزدیک به 36 اثر سینمایی روبرو بود که در این میان برخی از آثار توانستند رکوردهای فراوانی را در زمان خود جابجا کنند. در پایان اما پنج فیلم هزارپا، مصادره، لاتاری، تگزاس و به وقت شام توانستند در مجموع رتبه های اول تا پنجم پرفروش ترین فیلم سال 97 را در نیمه نخست سال از آن خود کردند.
اما در این میان همه چیز به نفع تهیه کنندگان و آثار تمام نشد و بسیاری دیگر از این آثار شکست های سنگینی را در گیشه متحمل شدند. ده فیلم از از مجموع 36 فیلم اکران شده نتوانستند مرز 200 میلیون تومان فروش را رد کنند 5 فیلم دیگر تنها تا فروشی 500 میلیون تومانی پیش رفتند.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزای میزان، به پنج فیلم قعرنشین جدول فروش سینمای ایران در نیمه نخست سال 97 انداخته و به ترتیب از رتبه آخر آنها را معرفی کرده است.
چراغ های ناتمام
فروش کلی: ۳۵,۶۲۷,۰۰۰ تومان
فیلم سینمایی "چراغ های ناتمام" به کارگردانی "مصطفی سلطانی" در سه روز نخست اکران خود که به افتتاحیه اثر مرسوم است فروش بسیار ضعیفی را ثبت کرده و هم اکنون قعرنشین آثار اکران شده در سال جاری است.
"چراغ های ناتمام" از چهارشنبه هفته گذشته اکران خود در سینماهای کشور را آغاز کرده و بعد از گذراندن نزدیک به یک هفته تنها به فروشی معادل ۸,۸۸۶,۰۰۰ تومان رسیده است. رقمی که در حال حاضر این فیلم را تنها اثر زیر صد میلیون تومانی سینمای امسال اعلام می نماید.
این فیلم سال گذشته شانس خود را برای حضور در جشنواره فیلم فجر آزمایش کرد اما هیات انتخاب این اثر را شایسته حضور در جشنواره ندانست و تنها سه ماه بعد جشنواره جهانی فیلم فجر "یک کیلو و بیست و یک گرم" را در جدول جشنواره ای خود قرار داد.
فیلم یک کیلو و بیست و یک گرم را میتوان جزو فیلمهای خوب جا مانده از جشنواره سی و ششم فجر قلمداد کرد. فیلم قصهگویی که در جذب مخاطب تا پایان موفق است و این برای کارگردانی که اولین فیلمش را ساخته، امتیاز مثبتی به شمار میرود.
این فیلم برخلاف بسیاری از آثار امروز که بیشتر بر مبنای کمدی و با نگاه به گیشه ساخته می شوند اثری قصه گو بوده و یکی از نقاط قوت آن داستان و روایت درستش محسوب می شود. روایتی که در نوع خود بدیع و تازه است و مخاطب را با نوع جدیدی از درام سینمایی آشنا می کند.
راه رفتن روی سیم
فروش کلی: ۵۲,۵۹۴,۰۰۰ تومان
تازهترین ساخته "احمدرضا معتمدی" کارگردان آثاری همچون "سوءتفاهم" و "آلزایمر" با نام "راه رفتن روی سیم" در هفتههای نخستین اکران خود با فروشی بسیار کم روبرو شده و علاوه بر آن نظرات چندان مثبتی را همراه خود نمی بیند.
این فیلم که از حضور بازیگران خوب اما کم تعدادی برخوردار است نتوانسته اقبال چندانی را از سوی مردم دریافت کند و هم اکنون با فروشی معادل پنجاه میلیون تومان از جمله آثار قعرنشین جدول فروش سینمای ایران در سال 97 است.
معتمدی که در سالهای گذشته می خواسته برای خود امضایی شخصی صادر کند گاهاً به واسطه نگاه بیش از حد فلسفی خود به سینما مورد نقدهای فراوانی قرار گرفته است. مهمترین عامل این انتقادات صرفا فلسفی بودن آثار در حد فیلمنامه است زیرا این آثار نتوانسته اند به سینما نزدیک شوند.
فیلم جدید معتمدی با نام "راه رفتن روی سیم" با محوریت قرار دادن موسیقی و گروه های زیرزمینی می خواهد جسورانه عمل کند اما همه چیز برایش در سطح و شعار باقی می ماند. فیلمنامه راهش را نسبتاً به خوبی طی می کند اما مشکل اصلی اثر شخصیت پردازی است.
ناخواسته
فروش کلی: ۷۵,۴۸۰,۰۰۰ تومان
"برزو نیک نژاد" که بیشتر به خاطر آثار تلویزیونی موفقش شناخته میشد سال گذشته فیلم زاپاس را به چرخه اکران رساند و توانست فروش نبستاً مناسبی داشته باشد. هر چند این فیلم های نقدهای خوبی را دریافت نکرد.
وی در اکران نوروزی امسال نیز فیلم "لونه زنبور" را داشت که در آخر فروشی نزدیک به ده میلیارد تومان ثبت کرد. فیلمی که همچنان در برخی از تک سانس ها به نمایش خود ادامه می دهد. همین موفقیت ها باعث شد نیک نژاد شانس خود در ساخت اثری جدی را نیز بیازماید.
فیلم سینمایی "ناخواسته" به کارگردانی "برزو نیک نژاد" این روزها در چرخه اکران سینماهای ایران قرار گرفته و استقبال بسیار کمی را از سوی تماشاگران سینما به خود جذب کرده است. این فیلم تنها فیلمی از سینمای امسال است که فروشی زیر صد میلیون تومان داشته و بنا بر همین شکست قعرنشین جدول فروش است.
سومین فیلم سینمایی بروز نیک نژاد مشابه دو اثر قبلی اثری غیر قابل دفاع، ضعیف و فاقد المان های معمولی و اولیه سینما است. این فیلم بار دیگر نشان داده که هر قدر نیک نژاد می تواند در تلویزیون موفق باشد اما در سینما حرفی برای گفتن ندارد.
این فیلم با وجود بازیگرانی همچون مهتاب کرامتی، مهرداد صدیقیان، ستاره اسکندری، محمدمهدی فقیه منفرد، فرهاد قائمیان، الناز حبیبی و محمد سیدزاده نتوانسته در پرده سینماها موفق شود. فیلمی که خیلی زود باید از سینماهای کشور خداحافظ کند.
مرداد
فروش کلی: ۱۱۱,۶۰۰,۰۰۰ تومان
فیلم سینمایی "مرداد" ساخته تازه "بهمن کامیار" این روزها حضور در چرخه اکران سینماهای ایران را تجربه می کند. حضوری که به واسط اکران فیلم دیگری از کامیار به نام "در وجه حامل" شکستی بزرگ محسوب می شود.
شاید در ابتدا دو فیلم از یک کارگردان اتفاقی مثبت برای وی باشد اما زمانی که این دو فیلم نمی فروشند و علاوه بر فروش پایین نقدهای خوبی را نیز از آن خود نمی کنند این بدان معناست که کارگردان باید زمان بیشتری را برای کیفیت آثار خود صرف کند.
فیلم سینمایی "مرداد" بعد از یک هفته از اکران و با وجود حضور بازیگران برجسته ای همچون "محمدرضا فروتن"، مهتاب کرامتی، بهنوش بختیاری و رعنا آزادی ور تنها 5 میلیون تومان فروش داشته است.
زوج جوان پرستاری بعد از سالها زندگی مشترک میخواهند صاحب فرزند شوند اما بعلت سابقه سقط جنین از نظر پزشکی فعلاً امکان آن فراهم نیست و درمانهای خاصی را می طلبد، زوج جوان به سختی در حال فراهم کردن هزینه درمان ناباروری هستند تا اینکه اتفاقاتی باعث تردید زن برای ادامه ی مسیر درمان میشود.