"داعش" به خطری جدی‌ در افغانستان تبدیل شده است

12:26 - 02 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۴۴۵۵
حملات مرگبار داعش،‌ هدف قرار دادن غیرنظامیان، استفاده از روشهای غیرمعمول شکنجه، ریشه دار نبودن این گروه در افغانستان و داعیه خلافت اسلامی از جمله مواردی است که این گروه را به سازمانی خطرناک تبدیل کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، داعش چندسالی است که در افغانستان بخصوص بعد از ضعیف شدن این گروه در سوریه و عراق فعالیتهای خود را تشدید کرده و به تهدیدی برای این کشور و همسایگان آن تبدیل شده است.

یورآسیا ویو در گزارشی به چرایی خطرناک بودن داعش نسب به طالبان پرداخته و می‌نویسد: حملات مرگبار این گروه،‌ هدف قرار دادن غیرنظامیان، استفاده از روشهای غیرمعمول شکنجه، ریشه دار نبودن این گروه در افغانستان و داعیه خلافت اسلامی از جمله مواردی است که این گروه را به سازمانی خطرناک تبدیل کرده است.

در این گزارش آمده است: شعبه داعش در افغانستان که تحت عنوان داعش خراسان نیز شهرت یافته، تهدید جدی برای غیرنظامیان افغانستان، اقلیتها و تبعه خارجی در این کشور بوجود آورده است که کمتر از سوی رسانه‌ها این موضوع پوشش داده می‌شود.

به گزارش یوروآسیا ویو، بنظر می‌رسد کشته شدن ابوسید اوگرزی رهبر این گروه در سال 2018 از سوی نیروهای آمریکا تاثیر اندکی برای رشد و قدرتمند شدن این گروه در افغانستان داشته است.

در حالی که طالبان مسئول کشته‌شدن غیرنظامیان در نیمه اول سال 2018 بوده است، اما آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد که در حملات طالبان غیرنظامیان کمتری نسبت به حملات داعش کشته شدند. هر چند این آمارها نشان می‌دهد که طالبان مسئول 42 درصد کشتار غیرنظامیان و داعش 18 درصد بوده است اما در این بازه زمانی طالبان مسئولیت 26 حمله با 453 کشته از غیرنظامیان بوده در حالی که داعش با 15 حمله باعث کشته شدن 595 غیرنظامی در افغانستان بوده است.

بنابر این گزارش، باید به دو نکته در اینجا توجه کرد: نکته اول این است که داعش که بازیگر جدیدی در افغانستان است مسئولیت تلفات بیشتری را برعهده گرفته است. نکته دوم این است که طالبان در حالی که در نیمه دوم سال 2018 پیگیر روند صلح بوده و گاهی هم دست به خشونتهای پراکنده زده است، داعش حملات مرگباری زیادی را انجام داده است.

در حالی که آمارهای سازمان ملل نشان می دهد که نیمه اول سال 2018 یکی از خونترین سالهای افغانستان در دهه اخیر بوده، اما نیمه دوم سال جاری شاهد حملات مرگبار طالبان بوده که به احتمال زیاد سال جاری میلادی را به یکی از خونبارترین سالهای اخیر افغانستان تبدیل خواهد کرد.

این رسانه در ادامه به اهداف حملات شبه نظامیان در افغانستان پرداخته و می نویسد: در حالی که اهداف حملات طالبان در سال جاری عمدتا نیروهای نظامی افغانستان بوده تا دولت این کشور و آمریکا را وادار به پذیرفتن ادعای سیاسی و شرایط مذاکره آنها کند، داعش نه تنها به نیروهای نظامی و دیپلمات های حاضر در افغانستان حمله می کند به اقلیتهای مذهبی که از نظر آنها مرتد هستند نیز حملاتی انجام داده است.

داعش در سال 2018 حملاتی را بر وزارت کشور افغانستان و وزارت دارایی انجام داده و دو بار نیز به وزارت آموزش و پرورش حمله کرده است و عمده حملات این گروه بر شیعیان افغانستان متمرکز بوده است و همچنین اقلیت‌های مانند هندوها و سیگها نیز از حملات داعش در امان نبوده‌اند و در اخرین واقعه در حمله داعش 19 نفر از هندوهای افغانستان جان خود را در ننگرهار از دست دادند.

در حالی که طالبان خود را یک بازیگر قانونی و رسمی در افغانستان عنوان می‌کند در پذیرفتن حملاتی که تلفاتی بر غیرنظامیان وارد شده با حساسیت رفتار می‌کند، این درحالی است که داعش در پذیرفتن کشتار غیرنظامیانی که برخلاف عقاید آنها هستند، تردید نمی‌کند.

به نوشته این گزارش، در حالی که داعش به صورت مستقیم در حملات خود شهروندان را هدف قرار می‌دهد، تلفات غیرنظامیان در حملات طالبان معمولا حاصل درگیری این گروه با نظامیان افغانستان است و طالبان هیچگاه شهروندان را به طور مستقیم هدف قرار نمی‌دهد.

یوروآسیا رویو، همچنین به تفاوت داعش و طالبان در مورد کاربست روشهای شکنجه اشاره کرده و می‌نویسد: روشهای که داعش در شکنجه افراد استفاده می‌کند بسیار مرگبارتر و خارج از روشهای سنتی است که توسط طالبان استفاده می‌شود. داعش از روشهای سربریدن و قرار دادن افراد بروی مواد انفجاری استفاده می کند و همچنین روبودن و تجاوز به زنان خارج از روشهای معمول شکنجه در افغانستان است.

همچنین از سوی دیگر داعش مسئولیت بسیاری از حملات منزجر کننده و وحشتناک را پذیرفته است، به طور مثال، در آوریل 2018 حملاتی در کابل گزارش شد که جان بیش از 40 نفر از جمله کودکان را گرفت که این حملات در ادامه انفجارهای بود که در هفته گذشته در این شهر در میان شهروندانی که برای ثبت نام رای دهی جمع شده بودند رخ داده است.

این رسانه تاکید می‌کند: در ادامه این نوع حملات، انفجار انتحاری در مرکز دانش آموزان که عمدتا شیعه بوده و خود را برای کنکور آماده می کردند رخ دادکه منجر به کشته شدن بیش از 48 نفر شد. همچنین در زمان اعلام آتش بس در عید قربان انفجاری در میان جشن طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان رخ داد که منجر به کشته شدن 27 نفر از این افراد شد. هدف داعش از این نوع حملات تنها برای ضربه زدن به صلح و گسترش بی قانونی برای گسترش برداشت مذهبی این گروه و همچنین جذب افراد نارضی است.

طالبان به دنبال بازیگری رسمی در عرصه سیاسی باتوجه به ریشه دار بودن این گروه و همچنین علاقمند به صلح بوده است هر چند آرمانهای افراطی دارد،‌اما از سوی دیگر داعش نه ریشه ملی در افغانستان دارد و نه اینکه به دنبال اهداف ملی است بلکه ارمان خلافت اسلامی را در سر دارد.

مقاله‌ای در گاردین نشان می دهد که داعش در افغانستان ترکیبی از شکست خوردگان این گروه در عراق و سوریه، شبه نظامیانی از چجن، سودان، ازبکستان و تاجیکستان است، همچنین منابعی روسی تعداد افراد داعش در افغانستان را ده هزار نفر عنوان می کنند که در 9 ولایت این کشور پراکنده شدند.

همچنین خطر داعش در افغانستان از سوی چین، پاکستان و ایران هشدار داده شده است. هر چند آمریکا قدرت و تعداد این گروه را در افغانستان بی اهمیت جلوه داده، اما اسناد موثق نشان می‌دهد که فعالیت این گروه در ننگرهار، کنر و نورستان باعث ایجاد نگرانی برای همسایگان افغانستان شده است.

در پایان این رسانه می‌نویسد: حملات داعش در کابل نشان می دهد که این گروه قادر است با توجه به ضعف امنیتی در افغانستان مابقی ولایتهای این شهر را تحت نفوذ خود در آورد.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *