بستۀ پیشنهادی انتشارات سروش به مناسبت سیاُم آبان؛ روز ملی حکمت و فلسفه و بزرگداشت ابونصر فارابی
خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابطعمومی انتشارات سروش؛به همین مناسبت؛ دورۀ 9 جلدی «تاریخ فلسفه» با ترجمۀ گروهی از مترجمان طراز اول، «فلسفۀ اخلاق» نوشتۀ سیدمحمدرضا مدرسی، «فلسفۀ تربیتی کانت» تألیف طیبه ماهروزاده، «فلسفه هستی سیال؛ بنیادیترین اصل فلسفه برگسن» تألیف محمدجواد پیرمرادی، «موسیقی کبیر» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح فارسی مرحوم دکتر مهدی برکشلی، «اقتصاد فرهنگ و رسانۀ فاضله فارابی» تألیف نادیا مفتونی و کتابهای «السیاست المدنیه»، «الفاظ المستعمله فی المنطق» و «فصول منتزعه» اثر ابونصر محمدبن محمد فارابی با ترجمه و شرح دکتر حسن ملکشاهی، از جمله کتابهایی است که در این بسته پیشنهاد میشود.
ابونصر محمد فارابی ملقب به معلم ثانی، از چند جهت برای ایرانیان شخصیت مهمی است تألیفات وی در فلسفه همچنین در موسیقی هنوز مورد استناد و ارجاع است، ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) روز بزرگداشت وی نام گرفته است اما چرا این روز؟
در تقویم فرهنگی ایران روزی به نام «ابونصر فارابی»، فیلسوف، موسیقیدان، نامگذاری شده است. این رویداد فرهنگی از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مطرح شده و بعد از تایید شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس جمهور قرار گرفت.
معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به ثبت روز ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) به عنوان روز بزرگداشت فارابی در تقویم گفت: باتوجه به این که روز ۲۱ نوامبر روز جهانی فلسفه است و نظر به شخصیت فارابی و این که معلم ثانی نامیده میشود، پیشنهاد ما این بود که همین روز را، روز حکمت و فلسفه به نام فارابی نامگذاری کنیم و به همین دلیل روز ۳۰ آبان، به عنوان «روز ملی حکمت و فلسفه و بزرگداشت ابونصر فارابی» از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی پیشنهاد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مطرح و تصویب شد.
کاوه خورابه در توضیح این که چرا روز بزرگداشت فارابی، از سوی انجمن مفاخر به عنوان روز فلسفه ارائه شده است، گفت: یکی از دغدغههای مهم ما در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، بحث بازخوانی و بازشناسی و توجه به مفاخر و آثاری است که از آنها باقی مانده است، از این روخواهان مواجهه دائم با آنها هستیم. بعضی شخصیتهای ما، از جمله فارابی با توجه به تقسیمبندیهای جغرافیایی امروز، شخصیتهایی چندفرهنگی یا میانفرهنگی شدهاند. اما ما به عنوان کسانی که در حوزه اندیشه قلم میزنیم، دغدغهای فراتر از مباحث محدود به مرزهای جغرافیایی، داریم. درحقیقت ما با اینگونه شخصیتها به مثابه یک سرزمین یکپارچه فرهنگی سر و کار داریم و اینگونه به آنها نگاه میکنیم. این شخصیتها را باید در گستره ایرانفرهنگی ببینیم، گویی که همچنان یکپارچگی را حفظ میکنیم و به این مرزهای جغرافیایی که بهویژه در حدود یک سده اخیر شکل گرفته، توجه نداریم.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اضافه کرد: از جمله شخصیتهایی که چنین ویژگیهایی دارد، ابونصر فارابی است که میدانیم چه شخصیت تأثیرگذاری بوده است؛ بهویژه در دو حوزه مهم اندیشه ایرانی یعنی حکمت و فلسفه و موسیقی. همانطور که لقب معلم اول را به ارسطو دادهاند، به درستی واژه معلم ثانی به فارابی منسوب شده، او این لقب را در تاریخ از آن خود کرده است.
به همین مناسبت؛ دورۀ 9 جلدی «تاریخ فلسفه» با ترجمۀ گروهی از مترجمان طراز اول، «فلسفۀ اخلاق» نوشتۀ سیدمحمدرضا مدرسی، «فلسفۀ تربیتی کانت» تألیف طیبه ماهروزاده، «فلسفه هستی سیال؛ بنیادیترین اصل فلسفه برگسن» تألیف محمدجواد پیرمرادی، «موسیقی کبیر» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح فارسی مرحوم دکتر مهدی برکشلی، «اقتصاد فرهنگ و رسانۀ فاضله فارابی» تألیف نادیا مفتونی و کتابهای «السیاست المدنیه»، «الفاظ المستعمله فی المنطق» و «فصول منتزعه» اثر ابونصر محمدبن محمد فارابی با ترجمه و شرح دکتر حسن ملکشاهی، از جمله کتابهایی است که در این بسته پیشنهاد میشود.
دورۀ 9 جلدی «تاریخ فلسفه»
«تاریخ فلسفه» اثری است در حوزة فلسفه که با چنین حجمی (9جلد) دربارۀ این موضوع از حسن قبول برخوردار بوده است. مقایسۀ این اثر با آثار قبل و حتی بعد از آن کافی است تا شایستگی کاپلستون و کوشش او برای معرفی فیلسوفان بزرگ جهان را آشکار کند. هدف کاپلستون فلسفه ساختن نیست، بلکه «توصیف» است. معهذا، هر قدر هم مورخ امینی باشد، فراموش نمیکند که خود فیلسوف باقی بماند. این کتاب، که هر جلد آن به فیلسوفان خاصی پرداخته است از منابع معتبر و مهم فلسفه در دانشگاههای جهان و ایران است و هیچ علاقهمند فلسفهای از آن بینیاز نیست. ترجمۀ این اثر پرحجم کار گروهی از مترجمان طراز اول ایران است.
فلسفۀ اخلاق
چاپ چهارم کتاب «فلسفۀ اخلاق؛ پژوهش در بنیانهای زبانی، فطری، تجربی، نظری و دینی اخلاقی» نوشتۀ سیدمحمدرضا مدرسی از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.
علم اخلاق علم بررسی و تعیین ارزش اعمال انسانی برحسب اصول اخلاقی است. دربارۀ وجدان انسان و مسئولیت او از لحاظ اعمالش نظریههای مختلفی در طی تاریخ اظهار شده است. کتاب فلسفۀ اخلاق که ویرایش و روزآمد شدۀ کتاب فلسفۀ ارزشها از همین نویسنده است، بررسی و پژوهشی جامع از مسائل و مشکلات مطرح شده در فلسفۀ اخلاق در عصر حاضر است که از سرچشمۀ وحی و سخنان معصومان مدد جسته است و عمدتاً از دیدگاه فلسفه و کلام اسلامی و علم اصول تحقیق شده است. این پژوهش دیدگاهها و مکاتب فیلسوفان و عالمان غربی را نیز مورد ملاحظه قرار داده و مطالبی را از آنان ارائه یا نقد کرده است. خواننده، با خواندن این کتاب، آگاهی کافی از مسائل اساسی فلسفۀ اخلاق پیدا خواهد کرد و با مهمترین مکاتب اخلاقی به طور انتقادی آشنا خواهد شد.
کتاب بررسی و پژوهشی جامع از مسائل و مشکلات مطرح شده در فلسفه اخلاق در عصر حاضر است که از سرچشمه وحی و سخنان معصومین علیهمالسلام مدد جسته، و عمدتاً از دیدگاه فلسفه و کلام اسلامی و علم اصول مورد تحقیق قرار گرفته است.
چاپ چهارم این کتاب در 347 صفحۀ وزیری، شمارگان 100 نسخه و با قیمت 30.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
فلسفۀ تربیتی کانت
چاپ چهارم کتاب «فلسفۀ تربیتی کانت» تألیف طیبه ماهروزاده از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.
منزلت کانت در تاریخ فلسفۀ جدید نظیر افلاطون و ارسطو در فلسفۀ یونان است. این فیلسوف بزرگ را نمیتوان مربی دانست ولی آراء تربیتی او، به ویژه در کتاب کم برگ ولی پربار تعلیم و تربیت، به سبب داشتن مبانی عقلی و اخلاقی و فلسفی، در تاریخ اندیشههای تربیتی تأثیرها کرده است. نظام تربیتی کانت که با اندیشههای ژرف او اعتبار یافته است مبتنی بر اخلاق است. در نظر او، تعلیم و تربیت، تکیه بر ارزشها و بایدها دارد و درنهایت، چگونه بودن را به ما مینمایاند. کتاب حاضر، خواننده را گام به گام به سپهر فلسفی کانت نزدیک میکند و سپس او را به وادی اندیشههای تربیتی کانت میکشاند و دربارۀ انواع تربیت (جسمانی، ذهنی، اخلاقی و عملی) بحث میکند.
چاپ چهارم این کتاب در 238 صفحۀ وزیری، شمارگان 100 نسخه و با قیمت 20.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
فلسفه هستی سیال؛ بنیادیترین اصل فلسفه برگسن
چاپ اول کتاب «فلسفه هستی سیال؛ بنیادیترین اصل فلسفه برگسن» تألیف محمدجواد پیرمرادی از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.
کتاب «فلسفه هستی سیال» با بررسی جوهریترین عنصر اندیشه هانری برگسن، یعنی تکیه بر روش شهودی در شناخت هستی، گونهای از فرصت را برای نقد شاخصهای معرفتی تمدن جدید یعنی راسیونالیسم، تجربهگرایی، عملگرایی و پوزیتیویسم مغتنم یافته است.
برگسن را میتوان زمینهساز اندیشههای سنتگرایانه متفکرانی همچون رنه گنون، فریتهوف شوان، نصر و مارتین لینگز دانست که از قضا جملگی مسلمان بودهاند و از منتقدان تمدن کمیتگرا و تقدسزدای غرب بعد از دوران نوزایی بهشمار میآیند. براساس آنچه مولف در این اثر مورد بحث قرار داده است، روششناسی حاکم بر اندیشههای فلسفی و علمی عصر جدید روح و حرکت را از جهان و انسان میگیرد و نوعی جبر و ایستایی را به ارمغان میآورد و در واقع بشر با این روش مکانیستی به جای رسیدن به حقیقت، آن را تحریف کرده است.
مولف در این اثر نگریستن به جهان و انسان از زوایهای دیگر را پیشنهاد میکند و این نگرش نوین، ما را در فضای غفلتزای برخاسته از تمدن مادیگرای عصر جدید بار دیگر دست به دامن ساحتی معنوی و عارفانه میکند که بیواسطه با سرچشمه هستی اتصال برقرار میکند و جامعه انسانی را از فیوضات این ارتباط بهرهمند میسازد.
کتاب «فلسفه هستی سیال» در شش بخش به نگارش درآمده است. بخش اول و دوم از تاریخچه مفاهیم زمان، حرکت و فضا به عنوان سه مفهوم کلیدی در فلسفه برگسن و همچنین تأثیر نیوتن و فیزیکدانان بعد از وی بر اندیشهاش سخن گفته شده است.
بخش سوم متکفل زیرساختهای اندیشه برگسن است که عبارتند از: تمایز کمیت و کیفیت، تجرد قوه یاد، تمایز نظر و عمل و تمایز عقل و هوش و غریزه.
در بخش چهارم و پنجم که مفصلترین قسمت این کتاب است به دیدگاه برگسن در باب حرکت و زمان پرداخته و نظریات زمان، دیرند و «شور و خیزش حیاتی» را توضیح داده است و سرانجام در بخش ششم به بهرههای فلسفه دیرندی توجه شده است.
نتایجی که از نظریه دیرندی در این نوشتار استخراج میشود عبارتند از: اختیار، بطلان راسیونالیسم، بطلام ماتریالیسم، بطلان تلقی سازوکاری از جهان، انتقاد از غایت انگاری و سرانجام اینکه انسان غایت تحول حیات است.
چاپ اول این کتاب در 268 صفحۀ وزیری، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 12.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
موسیقی کبیر
چاپ سوم کتاب ارزشمند «موسیقی کبیر» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح فارسی مرحوم دکتر مهدی برکشلی که در سال 93 به عنوان برگزیده دوسالانه کتاب برتر موسیقی در بخش ترجمه انتخاب شد، به دلیل استقبال اهالی فرهنگ، هنر، اندیشه و موسیقی، از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
کتاب «موسیقی کبیر» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح فارسی مرحوم دکتر مهدی برکشلی اثر ماندگار ابونصر فارابی کاملترین و بزرگترین کتابی است که از آغاز اسلام تاکنون درباره موسیقی به زبان عربی نوشته شده است. این اثر بر همه مباحث اصول موسیقی و مبادی آن، علوم نظری و عملی و وابستههای این علم احاطه دارد و مرجع تاریخی کامل در هنر موسیقی بهشمار میآید.
براساس گفته فارابی در آغاز کتاب، این کتاب به کتاب دیگری محلق بوده که مؤلف در آن به شرح نظریات دانشمندان پیشین در هنر موسیقی پرداخته و اشتباههای آنان را تصحیح کرده است اما ظاهراً کتاب مذکور مفقود و یا گمنام مانده است.
این کتاب از جمله نوشتههای خطی قدیمی به زبان عربی است که به دلیل کثرت مطالب، قدمت اصطلاحهای به کار برده شده، عمق معانی، اشکال خواندن و فهم آن و فراوان نبودن نسخههای کامل در کتابخانههای عمومی و همچنین به سبب آنکه اقدام به تحقیق تنها در آن فایده چندانی نداشته و شرح معانی و توضیح اشکالات مطالب مستلزم آگاهی در این گونه مباحث بوده است و نیز بیرون آوردن معانی از مراجع مختلف برای فهم مطلب، تخصص و فراغت زیاد لازم داشته است، پژوهندگان تنها به قسمتهایی از این کتاب مراجعه کردهاند یا پارهای از آن را در مواقع مناسب مورد توجه قرار داده و به همین بسنده کردهاند.
در کتاب اول بهنام کتاب «موسیقی کبیر»، مؤلف تمام اجزای موسیقی را از دو دیدگاه نظری و علمی مورد بحث قرار داده و آن را به دو بخش تقسیم کرده است: بخش اول در ورود به هنر موسیقی و بخش دوم در اصول این هنر، آلات موسیقی و وزنها و ساختن آهنگهای نمونه که تمام را در سه فن گنجانده است.
بخش ورود به هنر موسیقی، خود در حکم کتابی مستقل و مختصر در این فن است که دارای دو مقاله در تعریف آهنگ و بحث در اصول موسیقی و اصول بنیادی شناخت هنر موسیقی است.
فارابی بخش دوم را به سه فن تقسیم کرده است: در فن اول به اصول هنر پرداخته و آن را اُسطقسات هنر موسیقی نام نهاده است و در دو مقاله به موضوع ایجاد نغمهها و اصوات، علل زیری و بمی آنها، تعریف ابعاد موسیقی و مقادیر عددی آنها در ترکیب، جمع، تصنیف و تقسیم آنها و بحث در اقسام جمعهای تام یا (گامهای کامل) شامل نغمههای متجانس میپردازد.
در فن دوم فارابی آلات موسیقی زمان خود را در دو مقاله معرفی کرده است. در مقاله اول عود و ملایمتهایی را که در این ساز معمول است و در مقالة دوم انواع تنبور، نی، رباب و سنتور را شرح داده است و در فن سوم فارابی در دو مقاله به ترکیب نغمهها و راههای آهنگها و ساختن آهنگهای نمونه پرداخته است.
چاپ سوم این کتاب در 612 صفحۀ مصور، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 300.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
اقتصاد فرهنگ و رسانۀ فاضله فارابی
چاپ نخست کتاب «اقتصاد فرهنگ و رسانۀ فاضلۀ فارابی» تألیف نادیا مفتونی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
کتاب «اقتصاد فرهنگ و رسانۀ فاضلۀ فارابی» نظریهای اقتصادی مبتنی بر فلسفه فارابی را تدوین و معرفی کرده است. نگارنده کتاب، پروژههای تجربی مرتبط با این نظریهپردازی را در طول ده سال اخیر اجرا کرده و با تدوین نظریه اقتصادی استوار بر آن تجربیات، کوشیده است برخی باورهای اقتصادی را که بعضاً مخرب و در عین حال در جامعه ما رایج است، اصلاح کند. برخی از این اعتقادات رایج و تحقیقات پیرامون آن که در کتاب حاضر عنوان شده، عبارت است از باور عمومی پیرامون ثروتمند شدن و اختلاف ثروت، باور همگانی درباره ورشکست کردن دیگران، باور مردم درخصوص کارآفرینی و نوآوری، باور به حمایت دولتی از مشاغل و فنون قدیمی، آثار افزایش یا کاهش هزینه نوآوری و کارآفرینی، قیمت رزور نوآوری و کارآفرینی، مطالعه موردی باور به حمایت از سوی حکومتها، باور عمومی به نظارت بر قیمتها و گرانفروشی، باور عمومی به نظارت و کنترل بازار، خطر شیادی و حقهبازی، اعتماد و اعتمادآفرینی، مطالعه موردی در افزایش یا کاهش هزینه نوآوری و کارآفرینی، باور به ملازمه میان ثروتمند شدن شما و فقیر شدن دیگری.
این نخستین بار است که از آثار و آراء فلسفی فارابی یک نظریه اقتصادی استخراج و ارائه میشود. این نظریه اقتصادی، در هماهنگی و انسجام با سایر دیدگاههای فارابی پیرامون مدینه فاضله و فرهنگ و سیاست آن تبیین شده است.
چاپ نخست این کتاب در 210 صفحۀ وزیری، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 90.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.
السیاست المدنیه
چاپ سوم کتاب «السیاست المدنیه» اثر ابونصر محمدبن محمد فارابی با ترجمه و شرح دکتر حسن ملکشاهی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
ابونصر محمد فارابی (عربی: أبو نصر محمد الفارابی)، معروف در غرب به آلفارابیوس، یک فرد مشهور بود. فیلسوف و فقیه اولیه اسلامی که در زمینههای فلسفه سیاسی، متافیزیک، اخلاق و منطق کتابهای زیادی نوشته است. او همچنین دانشمند، کیهانشناس، ریاضیدان و نظریهپرداز موسیقی بود.
در سنت فلسفی اسلامی اغلب به پیروی از ارسطو که به «معلم اول» شهرت داشت، «معلم دوم» نامیده میشد. او اعتبار دارد که متون اصلی یونانی را در قرون وسطی از طریق تفاسیر و رسالههای خود حفظ کرده و بر بسیاری از فیلسوفان برجسته مانند ابنسینا و میمونید تأثیر گذاشته است. او با آثارش در غرب و شرق شهرت یافت. فارابی، فیلسوف بزرگ و متفکّر کمنظیر، در دانش الهی و دانش کشورداری دو کتاب بیمانند دارد: یکی سیاست مدنیّه (همین کتاب) و دیگری سیرت فاضله. وی در این دو اثر، و نیز در کتاب فصول المنتزعه، مسائل مهمی از دانش الهی و چگونگی نظام جواهر جسمانی و پیوستگی و پدید آمدن آنها نیز جایگاههای انسان و نیروهای او را مشخص کرده است. فارابی بحث وحی را از بحث فلسفه جدا ساخته و همهگونه کشورداری و گرد همآمدن فاضله و غیر فاضله را تشریح کرده است. مترجم فاضل ضمن به دست دادن ترجمهای روان به فارسی امروز از این کتاب در پایان هر فصل شرح و تفسیر روشنگری آورده است. کتاب دارای دو گفتار است. گفتار اول در نمایاندن گونههای هستی و جایگاههای آنان در سیزده، فصل و گفتار دوم در گونههای سیاست کشورداری در دوازده فصل.
چاپ سوم این کتاب در 450 صفحۀ وزیری، شمارگان 100 نسخه و با قیمت 38.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
الفاظ المستعمله فی المنطق
چاپ سوم کتاب «الالفاظ المستعمله فی المنطق» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح دکتر حسن ملکشاهی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
«الالفاظ المستعمله فی المنطق» کتابی است در مبحث الفاظ و اصطلاحات منطق به زبان عربی از ابونصر فارابی (259-339 ق.) فیلسوف مشهور. ظاهراً این کتاب بخشی از کتابی است که فارابی در آن شماری از متون منطقی را تلخیص کرده بوده است. ورود به مباحث اصلیِ منطق در نظر گرفته شده است. رویکرد نظری فارابی در بیان مباحث، این اثر را از نحو گزارشی دور و به نحو تحلیلی نزدیک ساخته است و این کتاب او، هم از نظر تحوّل تاریخی و صناعت منطق اهمیت دارد و هم از جهت مباحث و شیوة بیان آنها، ارزشمند است. مترجم که خود استاد مجرب فلسفه و منطق دانشگاه تهران بوده است این کتاب را به نثری روان و عالمانه ترجمه کرده است.
چاپ سوم این کتاب در 227 صفحه، شمارگان 100 نسخه و با قیمت 15.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.
فصول منتزعه
چاپ سوم کتاب «فصول منتزعه» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح دکتر حسن ملکشاهی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
«فصول منتزعه» کتابی است مشتمل بر یکصد فصل دربارۀ بخشهای حکمت عملی، سیاست مدرن، دانش اخلاق، و تدبیر منزل که افزون بر آن، برخی از فصلهای به حکمت نظری همچون شناخت مبدا و ویژگیهای آن اختصاص یافته است. «روش تحقیق نگارنده در برگزیدن عبارت متن کتاب فصول منتزعه، چنین بود که با کند و کاو در نسخه چاپ بیروت به اهتمام دکتر فوزی متری بخار سال 1971 م، و مقایسه آن با دو نسخه خطی، یکی نسخه اهدایی سیدمحمد مشکوه به دانشگاه تهران به شماره «تهران 250 مشکوه» به خط عثمان بن محمد بن عقمان شهرآبادی، و دیگر، نسخه خطی دانشکده میآمد، در متن آورده شده، و در برگردان آن به زبان فارسی باتوجه به مطالب هر فصل، عنوان ویژهای که نمایانگر فشرده معنایی همان فصل است برای سهولت دسترسی خوانندگان به مضامین آن برگزیده شد، در تفسیر اصطلاحات و برگردان آن تلاش شد تا به عبارت متن پایبند باشد... در ضمن، فهرست مطالب و فهرست اصطلاحات و فهرست منابع مورد استناد فراهم آمد، و در ذکر مآخذ و مستندات نیز شیوههای کنونی تحقیق به کار بسته شد».
چاپ سوم این کتاب در 208 صفحۀ وزیری، شمارگان 100 نسخه و با قیمت 17.500 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه این کتابها میتوانند از طریق فروشگاه با شمارۀ 88310610 و فروشگاه اینترنتی با شمارۀ 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق پیامرسان واتساپ انتشارات سروش به شماره 09921605119 و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.
انتهای پیام/