مساجد هند؛ اهداف اصلی بازنویسی تاریخ از سوی هندوها
خبرگزاری میزان – هندوها در تلاش برای بازنویسی تاریخ هند ادعاهایی درباره هزاران مسجد این کشور مطرح کرده اند.
به گزارش «گاردین»، مناقشه بر سر مسجد 800 ساله «اوتار پرادش» هند میتواند به موج خشونت بار جدیدی علیه مسلمانان این کشور تبدیل شود؛ زیرا مسجد جامع شمسی با این ادعا که مسجد مذکور نخست معبد بوده، اکنون به نقطه کانونی جدال هندوها علیه مسلمانان مبدل شده است.
این در حالی است که براساس اسناد موجود، مسجد شمسی جامع در سال 1223 توسط «شمس الدین التتمیش»، پادشاه مسلمان هند بنا شد تا محلی برای عبادت آنان در امنیت باشد؛ ضمن این که سوابقی در مورد مرمت مسجد مذکور در سال 1856 نیز وجود دارد.
هندوها با طرح ادعای وجود نقاشی از گل نیلوفر و نیز اتاق دربسته پر از بتهای هندو در مسجد شمسی جامع تلاش داشتند ماهیت این مسجد را تغییر دهند؛ اما بررسیها نشان داد که چنین نقش هندو یا اتاقی در هیچ جای ساختمان مسجد وجود ندارد.
از سال 2014 و به قدرت رسیدن «نارندرا مودی» از حزب «بهاراتیا جاناتا» (BJP) ، 200 میلیون مسلمان اقلیت در هند تحت آزار، خشونت و تبعیض دولتی قرار گرفته اند.
براساس دستور کار هندوتوا (ناسیونالیست هندو) که هدف آن ایجاد هند به عنوان یک کشور هندو و نه یک دولت سکولار است، غیرنظامیان، فعالان و روزنامه نگاران مسلمان به طور معمول هدف قرار میگیرند؛ مشاغل مسلمانان تحریم میشوند؛ لفاظیهای اسلام هراسانه توسط روسای «بهاراتیا جاناتا» مورد استفاده قرار میگیرند؛ ضرب و شتم مسلمانان رو به افزایش بوده است؛ مساجد گرفتار پروژه گسترده تحت هدایت «بهاراتیا جاناتا» برای بازنویسی تاریخ هند بر اساس ایدئولوژی هندوتوا شده اند؛ برنامههای درسی بر روایت یک ملت باستانی هندو که قرنها مورد آزار پادشاهیهای مسلمان قرار گرفته اند، استوار شده اند؛ ...
هندوها مدعی هستند که در دوره پادشاهان مسلمان در قرون 16 تا 19 دستکم 36 هزار معبد هندو ویران شده و به جای آنان مساجد بنا شدند؛ اما یک استاد تاریخ هند دانشگاه «آریزونا» تاکید دارد که هیچ مدرک تاریخی برای این ادعا وجود ندارد و چنین ادعایی بی اساس و غیرمسئولانه است.
وی همچنین گفت: مورخان «بهاراتیا جاناتا» در حال نه بازنویسی بلکه اختراع تاریخ هند با هدف خدمت به برنامههای سیاسی خود هستند؛ در این تاریخ اختراعی، روایتی سیاه و سفید وجود دارد که مسلمانان و هندوها را در برابر هم قرار میدهد.
کارشناسان میگویند که مورخانی که آثارشان با نسخه ابداعی در تضاد باشد از کار برکنار شده و به حاشیه میروند؛ برخی از مورخان نیز به دلیل ترس از دست دادن شغل یا امنیت، تاریخ ابداعی را تایید میکنند.
مورخان خارجی نیز هدف هندوها قرار گرفته اند که از جمله آنها میتوان به استاد تاریخ دانشگاه «راتگرز» آمریکا اشاره کرد که به دلیل پژوهش درباره مغولها، از سوی هندوها به مرگ تهدید شد.
تاکنون دهها دادخواست توسط هندوها برای بازپس گیری مساجد سراسر هند مطرح شده اند و حتی یکی از آنها «تاج محل»، مشهورترین بنای تاریخی هند ساخته شده توسط یک پادشاه مسلمان را هدف قرار میدهد.
- بیشتر بخوانید:
- حمایت دولت مودی از اقدامات هندوها علیه مسلمانان
- تاثیر تبعیض بر سهم ۱۰ درصدی زنان مسلمان از جمعیت زنان شاغل در هند
اگرچه هند قانونی دارد که صراحتا از مکانهای عبادت در برابر مناقشه پس از سال 1947 محافظت میکند، اما قضات هندی پروندههای مذکور را مجاز میدانند.
با وجود آن که «بهاراتیا جاناتا» مدعی است که نقشی در این دادخواستها ندارد، اما هدف این حزب با آن چه هندوها به دنبالش هستند، یکی است.
این دادخواستها با حکم دادگاه عالی در سال 2019 مسجد «بابری»، یک مسجد قرن شانزدهمی در «اوتار پرادش» را به هندوها تحویل داد.
مسسجد مذکور در سال 1992 توسط یک گروه افراطی هندو ویران شد؛ حادثه ای که نگرانیهای زیادی درباره تکرار آن درباره مساجد را رقم زد.
اخیرا مسجدی در شهر «گورگان» مورد حمله خشونت آمیز جمعیتی حدود 200 نفر قرار گرفت؛ در ایالت «کارناتاکا»، جمعیت هندو وارد یک مدرسه اسلامی شده و یک بت هندو را در داخل آن قرار دادند.
مسلمانان در حال مبارزه با این دادخواستها که میتوانند سرنوشت مساجد را در سراسر هند تعیین کند، هستند.
آنها همچنان در مساجد نماز را تحت نظارت پلیس و با ایجاد موانع سیمانی و سیم خاردار به جا میآورند.
انتهای پیام/