مهمترین بلایی که بعد از خوردن فست فود سرمان میآید/ چرا کودکان دیابت میگیرند؟/ چرا توت ها سالم ترین غذاها در میان گیاهان هستند؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،توتها یکی از سالمترین غذاهایی هستند که میتوانید بخورید. این گروه از میوهها سرشار از آنتی اکسیدانها برای کمک به کنترل رادیکالهای آزاد در بدن هستند.رادیکالهای آزاد در بدن همه ما فعالیت دارند و برای کمک به دفاع در برابر باکتریها و ویروس ها، وجود مقادیر کمی از آنها مهم است.با این حال آنتی اکسیدانها میتوانند از آسیبهای سلولی ناشی از فعالیت رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری کنند. دیگر خواص این گروه از میوهها نیز ثابت شده است:
بهبود قند خون: مصرف توتها به بهبود قند خون و تنظیم سطح انسولین، بعد از دریافت غذاهای با کربوهیدرات بالا کمک میکند.
سرشار از فیبر: توتها منبع خوبی از فیبر از جمله فیبر محلول. مطالعات نشان داده که فیبر محلول شما را برای مدت طولانی سیر نگه میدارد.
منابع غنی از مواد مغذی: توتها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلفف از جمله ویتامین سی، منگنز، مس، و فولات هستند.
مبارزه با التهاب: اینطور ثابت شده که آنتی اکسیدانهای موجود در توت ها، به مبارزه با التهاب کمک میکند.
کاهش سطح کلسترول: این نکته ثابت شده که مصرف تمشک سیاه و توت فرنگی به کاهش میزان کلسترول در افراد چاق و افراد مبتلا به سندرم متابولیک کمک میکند.
تضمین سلامت پوست: مصرف انواع توت باعث کاهش چین و چروک پوست میشود. آنتی اکسیدانهای موجود در این میوهها منجر به کنترل رادیکالهای آزاد در بدن میشود.
محافظت در برابر سرطان: آنتوسیانین و رزوراترول موجود در این میوهها خطر ابتلا به سرطانهای مری، دهان، سینه و کولون را کاهش میدهد.
پتاسیم در مواد خوراکی نظیر سالمون، شیر پرچرب، مرکبات، چای سیاه، لیموشیرین، قهوه سیاه، سبزیجات، غلات، آب نارگیل، عدس، موز و مغزیجات آجیلی نظیر بادام یافت میشود.
آزاده آذرپیرا با بیان اینکه کاهش سن ابتلا به سکته قلبی یکی از مهمترین مضرات مصرف فستفودهاست که کارشناسان تغذیه بارها نسبت به آن هشدار دادهاند، تأکید کرد: مصرف فستفودها حتی هفتهای یکبار و مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی، وجود سکته قلبی را در سنین پایین افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: شایعترین بیماری در جوامع در حال توسعه از جمله کشور ایران، بیماریهای قلبی- عروقی است که مصرف فستفود حتی هفتهای یکبار هم باعث پایین آمدن سن سکته قلبی میشود.وی اظهار کرد: عادتهای غذایی مناسب از جمله مصرف موادغذایی حاوی فیبر، مثل سبزیجات و میوههای فراوان و نیز مصرف لبنیات کمچرب، سکته قلبی را کاهش میدهد. همچنین اجتناب از مصرف روغنهای سرخ کردنی برای دفعات مکرر و نیز پرهیز از استفاده فراوان از فرآوردههای گوشتی و فستفودها و نوشابههای گازدار توصیه میشود.
آذرپیرا عنوان کرد: فستفودها علاوه بر اینکه کالری مورد نیاز بدن را تأمین نمیکنند، موجب سوءتغذیه نیز میشوند، مصرف فستفودها سیری کاذب افراد را به دنبال داشته و سبب کمبود بسیاری از ریزمغذیها خواهد شد همچنین سبب بسیاری از اختلالات گوارشی از جمله مشکلاتی را برای کبد و سیستم گوارشی میشود.وی بابیان اینکه چاقی از دیگر عوارض مصرف فستفود است، اظهار کرد: مصرف فستفود را میتوان یکی از عوامل ابتلا به چاقی و اضافه وزن در جوامع دانست چرا که میزان روغن و چربی در فستفودها بسیار بالاست.
طبق نتایج یک مطالعه جدید، افراد مواجه با عود مجدد سرطان شایع پوست ممکن است در معرض ریسک بالا ابتلا به برخی سرطانهای دیگر قرار داشته باشند. محققان دانشگاه استنفورد آمریکا دریافتند بالاترین ریسک در بین بیمارانی وجود دارد که دارای تعداد دورههای زیاد «سرطان سلول پایه ای» (BCC) بوده اند؛ BCC نوع قابل درمان سرطان پوست است. بیمارانی که در طول ۱۰ سال حداقل شش بار دچار BCC شدند بیش از حد میانگین در معرض ابتلا به سرطانهای سینه، روده، پروستات و خون قرار داشتند.
وی افزود: پرنوشی، ادرار زیاد، لاغری، بیحالی و تنفس تند از علائم بارز دیابت در اطفال بوده در حالی که بالغین ممکن است سالها با این بیماری همراه باشند، ولی هیچ نشانهای از دیابت بروز نیابد و یا در واقع این نشانهها شفاف نباشند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهراندر مورد علت دیابت در کودکان اظهار داشت: برخی از ژنها میتوانند سبب بروز این بیماری شوند، ولی الزاما اگر کودکی آن ژن را داشته باشد صد در صد ممکن است مبتلا نشود و عوامل محیطی همچون عفونت، تغذیه و شرایط زندگی در کنار ژنتیک میتواند سبب بروز دیابت شود و در واقع این مسئله سبب آسیب سیستم ایمنی بدن و در نهایت اختلال در سلولهای لوزالمعده و نساختن انسولین توسط آن میشود.
محققان هشدار میدهند مصرف منظم داروهای بیخوابی و اضطراب موسوم به «بنزودیازپین ها» با افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر مرتبط است. نتایج نشان داد افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر در مورد هر دو نوع داروهای بنزودیازپینها و Z. مشابه و یکسان است.
بررسیها نشان میدهد مصرف صبحانه پیش از ورزش کردن نه تنها باعث میشود در حین ورزش کربوهیدرات بیشتری سوخته شود بلکه سرعت هضم غذا را پس از انجام حرکات ورزشی افزایش میدهد.
این یافتهها پس از انجام مطالعات دانشگاهی روی تاثیرات مصرف صبحانه یا خودداری از مصرف این وعده غذایی پیش از یک ساعت دوچرخه سواری بدست آمده است.گروهی از محققان انگلیسی در آزمایشات خود دریافتند مصرف صبحانه سرعت سوختن کربوهیدراتها را در حین انجام حرکات ورزشی افزایش میدهد. همچنین مشخص شد سرعت هضم غذای مصرفی پس از ورزش کردن بالاتر میرود.محققان میگویند: کربوهیدراتهای سوخته شده هنگام ورزش کردن تنها مربوط به صبحانه مصرفی در همان روز نیست بلکه همچنین شامل کربوهیدراتهایی میشود که پیش از این در ماهیچهها به شکل گلیکوژن ذخیره شدهاند.