مشکلات کشور قابل حل است ولی نیازمند عزم جدی و نظارت است
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، سیدیاسر جبرائیلی عصر پنجشنبه ۲۶ مرداد در نهمین همایش هیاتهای محوری و برگزیده کشور در مجتمع یاوران مهدی (عج) گفت: جوانان هیأتی ظرفیتی عظیم برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی کشور هستند.
وی افزود: مساله مطالبه گری و نقطه مقابل آن یعنی بی تفاوتی ریشه در مسئولیت و نقطه مقابل آن، یعنی بی مسئولیتی دارد؛ این مسئولیت را میتوان حول محور انقلاب و ولایت و... دانست؛ امروز و به اقتضای مقطعی از حرکت ملت ایران، مطالبه گری در قلب این مسئولیت قرار دارد.
کارشناس مسایل اقتصادی کشور بیان کرد: انقلابی گری و ولایت مداری، غیر از ایمان به قلب و بیان زبانی، نیازمند عمل جوارح نیز میباشد که اگر این سه رکن محقق نشود تفاوتی میان فرد مدعی و غیر انقلابی نیز وجود ندارد.
وی گفت: امروزه باید به دنبال عملی باشیم که ما را واجد عنوان انقلابی میکند؛ مسئولیت ایمان به انقلاب اسلامی و ولایت فقیه باید در عرصه عمل به منصه ظهور برسد؛ در این راستا باید درک درستی نسبت به شرایط حاضر داشت و وظیفه خود را دانست.
جبرائیلی اظهارکرد: بدون در نظرداشتن این راهبرد، نه فقط حیات بشری بلکه هر پروژه بشری به شکل خاص، بدون معنی خواهد بود؛ اگر میخواهیم به کشف مسئولیت خود برسیم باید حرکت گذشته و حال و آینده انقلاب را در کلام امام و مقام معظم رهبری توجه کنیم.
وی تصریح کرد: براندازی رژیم طاغوتی، تاسیس نظام اسلامی، تشکیل دولت اسلامی، تشکیل جامعه اسلامی و سپس رسیدن به تمدن اسلامی پنج مرحلهای هستند که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند؛ باید با شناخت این جریان به مسئولیت خود توجه کنیم؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان کردند که دولت اسلامی یعنی کارگزاران نظام اسلامی باید جهت گیری اجتماعی و فردی و رابطه خود با مردم را با معیارهای اسلامی تطابق بدهند.
وی افزود: نمیتوان که کارخانه معیوب با تولید یک جنس معیوب داشته باشید و بخواهید در خیابانها به دنبال عیب یابی رفته و تک تک آنها را عیب زدایی کرد؛ وقتی نیروهای کشور در مدارس و جامعه به خوبی آموزش نبینند محصولات آنها در خیابانها را نمیتوان به زور تربیت کرد.
کارشناس مسایل اقتصادی کشور بیان کرد: لیبرالیسم همیشه سعی کرده که جامعه و رفتار نظام را تغییر داده و لیبرالیزه کنند؛ گاهی اوقات نیز به سبب کم کاریها به اهداف خود نیز رسیدند و در این مسیر نیز از عناصر غافل انقلابی در پازل خود بازی گرفتند؛ آموزههای لیبرالیسم در عرصههای مختلف مشخص است و لیبرالها با تمام توان برای تحقق آنها تلاش میکنند.
وی گفت: این پروژهای که امروز جریان لیبرال در داخل کشور ما دنبال میکند هیچ تفاوتی با جریانی که در زمان نهضت مشروطه و عصر پهلوی دنبال میکرد ندارد؛ آنها سعی کردند که دیکتاتوری را بر سرکار بیاورند که پروژه غربی شدن را پیش ببرند.
جبرائیلی اظهارکرد: سید حسن تقی زاده بیان میکرد که باید از فرق سر تا ناخن پا باید فرنگی شویم؛ وی بیان کرد که من اولین کسی بودم که بمب تسلیم در مقابل فرهنگیها را منفجر کردم؛ امروز نیز چنین بحثی را مطرح میکنند؛ می گویند که توسعه به معنای امروز، شاخ و برگ و میوه تمدن جدید است؛ اگر آن تمدن آمده، توسعه نیز خواهد آمد.
وی افزود: اگر پهلوی در سیاست خارجی، ایران را ذیل غرب تعریف کرد و نقش ژاندارمی منطقه و مؤلفههای قدرت وابسته را میپسندید این جریان نیز وابسته به همین عناصر است؛ امروز نیز میخواهند که به قول خود با آمریکا ببندند و کارها را پیش ببرند.
وی گفت: در این میان جریان انقلابی باید توان خود را مصروف تحقق پروژههایی کند که در مقابل این جریان بایستد؛ در این میان باید متناظر با کارکرد هر دستگاه مبانی اسلامی را از فقه بگیریم و طرحهایی را نیز آماده کنیم و به دست اجرا بسپاریم؛ اشکال این رویکرد آن است که وقت زیادی باید صرف این کار کنیم.
وی گفت: راه دیگر آن است که وقتی مشکل منابع ارزی دارید، نباید شرایطی را ایجاد کنید که کالاهای مشابه خارجی وارد کشور شود؛ سالی ۳۰ میلیارد دلار کالای مشابه خارجی وارد کشور میشود؛ این واردات کالاهای مشابه اقتصاد را ویران میکند؛ بازار تولید کننده با این کار محدود میشود و منجر به رکود و بیکاری و تعطیلی میشود.
روابط عمومی مشعر]همین آموزهها ممکن است در آینده محل اختلاف باشد؛ در این میان معتقدیم رفتن به سراغ چنین رویکردهایی حاصل نگاه تشریفاتی به مسأله ولایت فقیه و ایمان بی عمل نسبت به ولایت فقیه است.
جبرائیلی اظهارکرد: استخراج اهداف، رویکردها و باید و نبایدهای حوزههای سیاسی و اجتماعی و... بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب بسیار کارگشا است و قطعاً اگر میخواهیم راه نجات را طی کنیم باید این مسیر باید و نبایدهای رهبری را رعایت کنیم.
وی افزود: چرا باید کنش سیاسی و اجتماعی ما منحصر به انتخابات شود؟ یک جریان قویِ صاحب ارکان مالی و... به دنبال بی خاصیت کردن ارکان انقلابی در بین کارگزاران نظام است؛ آنها سعی میکنند این ظرفیت را در انقلاب هزینه کنند، ولی مدل کاراتر و حساس تر، مسئولیت زدایی از این ظرفیت عظیم است.
کارشناس مسایل اقتصادی و سیاسی کشور بیان کرد: علم و فقه و اردات به امام حسین (ع) باید با هم ارتباط داشته باشند و نیازهای گفتمان انقلاب اسلامی را رفع کنند؛ نباید این سه حوزه را به شکل انحصاری دنبال کنیم.
وی گفت: نگاهی که حوزه را صرفاً برای علم و حوزه میخواهد و میگوید که حوزه نباید رویکرد سیاسی هم داشته باشد، مرجعی که همیشه دغدغهمند مسایل سیاسی و اقتصادی مردم است را نیز مورد حمله قرار میدهد؛ اگر علمها و آگاهیها و اعتقادها با عمل امروز ما مطابقت نداشته باشد هیچ مشکلی از ما حل نمیشود.
جبرائیلی اظهارکرد: باید تلاش برای دولت سازی اسلامی را از هیأتهای مذهبی آغاز کنیم، زیرا این هیأتها بودند که پایههای انقلاب را بنا کردند و پشت سر امام قرار گرفتند و نظام سلطنتی را برانداختند؛ چرا از این ظرفیت برای پیش قراولی برای شکل دهی به جریان و گفتمان انقلاب اسلامی و دولت سازی اسلامی استفاده نمیشود.
وی تصریح کرد: کسانی که از وسعت بخشیدن به ظرفیت انقلاب اسلامی طفره بروند در مقابل خداوند و امام و شهدا مسئول هستند؛ عملکرد دیروز و امروز خود را باید با اوامر و مطالبات رهبر معظم انقلاب بسنجیم؛ فلسفه اینکه رهبر انقلاب مسألهای را به شکل عمومی مطرح میکنند، پیگیری عمومی مردم توسط امت است.
وی افزود: مقام معظم رهبری از ما میخواهند که این مسایل را از مسئولان بخواهیم و اگر تلاش نکردیم باید کلاه خود را قاضی کنیم که آیا تفاوتی با مسلمان دائم الصوم منکر ولایت فقیه داریم یا خیر؟ اگر تلاشی نکردیم باید بدانیم تنها تفاوت ما با آنها این است که ما دشمن ولایت نیستیم.
کارشناس مسایل اقتصادی کشور بیان کرد: رهبر انقلاب فرمودند که مشکلات اقتصادی ما مشخص است و راهکار مشخص هم دارد؛ قیمت دلار که در اندیشه اقتصادی آن را یک قیمت کلیدی میدانند و به خاطر وابسته بودن نهادهای تولیدی ما به بخشی از واردات، روی همه چیز اثر میگذارد شرایط خاصی دارد.
وی گفت: بیشترین تورمها در زمانی ایجاد شده است که قیمت ارز افزایش پیدا میکند؛ دلار از سال قبل گران شد تا به قیمت امروز رسید؛ این مساله پیش از اعمال تحریمها بود؛ برخی آن را روانی میدانند، ولی باید بدانید که دولت فعلی نقدینگی را ۴۶۰ هزار میلیارد تحویل گرفت و امروز به ۵۸۰ هزار میلیارد رساند؛ ۷۰ درصد سپردههای کشور در اختیار ۷ درصد جامعه است که این افراد ممکن است بنابه مصلحت اقتصادی خود در بازارهای دیگر حضور یابد.
جبرائیلی اظهارکرد: این اتفاقی که در بازار ارز رخ داد به این دلیل بود که نقدینگی محبوس در بانک به فضایی که امکان سوداگری داشت وارد شد و به همین دلیل دولت دچار کمبود منابع ارزی میشود و آثارش را در همه ابعاد نشان میدهد.
وی تصریح کرد: نظام اقتصادی سالم باید به تولید پاداش بدهد، نه به سوداگری و معامله؛ در حال حاضر این نظام اقتصادی برعکس عمل میکند؛ صنعت نساجی ایران در سال ۱۳ درصد سود دارد، ولی همان فرد میتواند پول خود را در بازارهای دلار و طلا و بانک سرمایه گذاری کند و دهها برابر سود کند.
وی افزود: دولت باید بر فرایندهای اقتصادی اشراف داشته باشد و باید بداند که چه پولی در اختیار چه کسی است؛ اطلاعات مالی ما در اختیار دیگران است، ولی عجیب است که دولت، اِشرافی روی این حوزهها ندارد؛ اگر مالیات دهی در کشور به شکل درست ساماندهی شود هیچ معامله گری به سراغ سوداگری نمیرود؛ باید کاری کنیم که سود تولید بیش از سود دلالی باشد.
کارشناس مسایل اقتصادی کشور بیان کرد: باید کاری کنیم که افراد بدانند با تأسیس یک کارخانه بسیار بیشتر از سرمایه گذاری روی طلا سود میکنند؛ وقتی از هدایت نقدینگی به تولید سخن میگوییم، منظور ما سخن از کار اجباری نیست بلکه باید شرایطی فراهم کنیم که این فضا به شکل خودکار در کشور ایجاد شود.