افزایش سرانه مطالعه در کشور با بسترسازی امکان‌پذیر است/خانواده مهمترین رکن در ارتقا فرهنگ کتاب و کتابخوانی

15:00 - 05 شهريور 1401
کد خبر: ۴۴۱۷۵۴۳
فرهنگی نویسنده کتاب «الی الحبیب» گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور به خانواده باز می‌گردد، خانواده کانونی کوچک در قلب جامعه است و می‌تواند تاثیر غیرقابل انکاری را بر درونی سازی هنجار‌ها در کودکان و نسل آینده داشته باشد.

علی آسترکی نویسنده کتاب «الی الحبیب» در گفت‌وگو با میزان پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور به خانواده باز می‌گردد، خانواده کانونی کوچک در قلب جامعه است و می‌تواند تاثیر غیرقابل انکاری را بر درونی سازی هنجار‌ها در کودکان و نسل آینده داشته باشد.

وی ضرورت توجه به سرانه مطالعه و ایجاد مشوق‌هایی برای پرداختن به مطالعه را موضوعی مهم و قابل توجه در کشور دانست و تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم جامعه را به سوی کتاب و کتابخوانی هدایت کنیم ابتدا باید بستر‌ها را آماده کرده و برای این منظور باید کودکان را از دوره کودکی به کتاب خواندن تشویق کنیم.

سرانه مطالعه

وی شرایط نامساعد اقتصادی را عاملی مهم در کاهش سرانه مطالعه دانست و بیان کرد: فراهم کردن زمینه‌ای که بتوان شرایط دستیابی به کتاب را برای مخاطبان آسان کرد می‌تواند زمینه را برای افزایش سرانه مطالعه بالا ببرد. شرایط نامساعد اقتصادی سبب شده است تا مردم سبد خانوار را از کالا‌های فرهنگی همچون کتاب خالی کنند.

نقش تبلیغات

وی تبلیغات در عرصه کتاب را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: تبلیغات نقش گسترده‌ای در رواج مطالعه دارد، اما متاسفانه هم اکنون شاهد این هستیم که تبلیغات برخی کالاها و مواد غذایی بیشتر مورد استقبال قرار دارد، نکته قابل تامل نیز در خصوص ترویج فرهنگ معالعه از طریق رسانه‌ها است.

سرانه مطالعه

آسترکی خانواده را مهمترین و نخستین‌ترین پایگاه آموزش در حوزه‌های مختلف خصوصاٌ کتاب و کتابخوانی معرفی و تصریح کرد: اولین و مهمترین پایگاه برای درونی کردن هنجار‌های ارزشمند اجتماعی و فرهنگ همچون کتاب به خانواده باز می‌گردد، وقتی فرزندان در خانه پدر و مادر خود را مشغول خواندن کتاب می‌بینند؛ می‌آموزند که کتاب به عنوان یک کالای ارزشمند در زندگی انسان نقش تاثیر گذار دارد و از ارکان مهم زندگی محسوب می‌شود. 

مکان‌های فرهنگی

وی اختصاصی یک روز برای رفتن به نمایشگاه کتاب و یا مکان‌های فرهنگی را از جمله برنامه‌های ارزشمند حوزه کتاب دانست و تاکید کرد: اختصاص یک روز در هفته برای بردن کودکان و نوجوانان به نمایشگاه‌های کتاب رویکرد و برنامه‌ای ارزشمند و مهم برای خانواده‌ها است، همچنین باید اجازه داد تا کودکان به انتخاب کتاب تا سقفی مشخص با توجه به توان خانواده و زیر نظر والدین بپردازند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *