شبح مرگ در مرزهای اسپانیا/مرگ صدها پناهجو در سال 2022
خبرگزاری میزان – یک گروه حقوق بشری اسپانیایی میگوید که سیستم پناهندگی این کشور بسته به اینکه پناهجویان از کدام کشور باشند، متفاوت است.
به گزارش «آناتولی»، یک نهاد حقوق بشری با اشاره به تصمیم اسپانیا برای کمک ماهانه به پناهندگان اوکراینی، از مقامهای این کشور درخواست کرده تا با همان «اراده سیاسی» با پناهجویان از کشورهای دیگر رفتار کند.
همزمان با آغاز ورود موج گسترده پناهجویان اوکراینی به کشورهای اروپایی، اسپانیا نیز مانند دیگر کشورهای اتحادیه اروپا تدابیری را برای استقبال از این پناهجویان اتخاذ کرد.
این رویکرد دوگانه با انتقاد گروههای حقوق بشری مواجه شد و نهادهای حقوق بشری از این کشور خواستهاند تا در سیاستهای مهاجرتی خود، این موضوع را که پناهجویان از کدام کشور هستند، مد نظر قرار ندهد.
«ماریا گونزالس»، فعال حقوق بشری اسپانیایی با یادآوری «خشونت شدید» در مرز بین مراکش و اسپانیا، گفت که این کشور میتواند اراده سیاسی خود را در قبال اوکراینیها به پناهندگان سودانی نیز گسترش دهد.
«گونزالس»، افزود «کاری که دولت اسپانیا میتواند انجام دهد تکرار همان اراده سیاسی در سایر موارد، به خصوص در قبال مهاجران و پناهندگانی است که از غرب آفریقا و همچنین از کشورهای دیگر مانند یمن، سوریه و فلسطین آمدهاند.»
خشونت نیروهای مرزی اسپانیا در اوخر ماه ژوئن موجب کشته شدن دهها مهاجر سودانی شده و این در حالی است که مقامهای اسپانیا اقدامی برای جلوگیری از این خشونتها انجام نمیدهند.
بر اساس دادههای جمعآوریشده توسط فعالان حقوق بشری، ۹۷۸ پناهجو در مسیرهای دسترسی به اسپانیا در نیمه اول سال ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادند؛ از میان این قربانیان 118 نفر زنان و 41 نفر کودکان بودند.
- بیشتر بخوانید:
- پهپاد نظارتی اتحادیه اروپا تهدید دیگری برای مهاجران و پناهجویان
- روایتی از رفتارهای هولناک قاچاقچیان انسان و مرزبانان در مرزهای مراکش و اسپانیا
اطلاعات منتشر شده نشان میدهد که اکثر مرگ و میرها و ناپدید شدنها بین ماههای ژانویه و ژوئن رخ داده است.
در مجموع 306 پناهنده در ژانویه، 21 نفر در فوریه، 159 نفر در مارس، 89 نفر در آوریل، 113 نفر در ماه می و 290 پناهجو در ماه ژوئن در مرزهای اسپانیا جان خود را از دست دادهاند.
همچنین شواهد نشان میدهد که نزدیک به 88 درصد از قربانیان در دریا ناپدید شدند بدون اینکه اجسادشان پیدا شود در حالی که 18 قایق با همه سرنشینان ناپدید شدهاند.
شهروندان 23 کشور نیز در شش ماه گذشته هنگام تلاش برای رسیدن به سواحل اسپانیا جان باختند.
40 نفر در مرز «ملیلا» اسپانیا به دلیل خشونت پلیس کشته شده و 938 پناهجو در دریا جان خود را از دست دادند.
انتهای پیام/