خشونت علیه پناهجویان در اردوگاههای پناهندگی سوئیس
خبرگزاری میزان – بحران اوکراین و سرازیر شدن پناهجویان این کشور به سمت اروپا واقعیتهای بسیاری را درباره برنامههای این کشورها در زمینه پذیرش پناهجو نشان داده است.
به گزارش «لوکال»، تعدیل گستردهای در حال انجام است؛ ده روز قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین، دبیرخانه سوئیس برای مهاجرت (SEM) برآورد کرده بود که سوئیس شاهد پذیرش 16 هزار و 500 پناهجوی جدید در کل سال 2022 خواهد بود.
اما در هفتههای پس از آن، وضعیت تغییر کرد و چند میلیون نفر به دلیل جنگ در اوکراین خانههای خود را ترک کردهاند که اکثر آنها وارد کشورهای اروپایی همسایه اوکراین شدهاند.
به نظر می رسد در تفسیر سیاسی این بحران، چشم اندازی وجود ندارد؛ که سوئیس بار سنگین این بحران را تحمل نمیکند، اگرچه منابع بسیار بیشتری نسبت به کشورهایی که در آن موقعیت قرار دارند، در اختیار دارد.
تعداد مهاجرانی که تاکنون به سوئیس وارد شدهاند در مقایسه با تعداد پناهندگانی که در کشورهای هم مرز با اوکراین، میزبانی شده اند، قطرهای در برابر اقیانوس است.
اما وضعیت پناهجویان در سوئیس حتی بدون در نظر گرفتن این موضوع نیز بحرانی است؛ گزارشی از سوی عفو بینالملل نشان میدهد که در اردوگاههای پناهجویان که از سوی شرکتهای خصوصی ادره میشود، سطح خشونت بسیار بالاست.
این گزارش مدرک نگرانکنندهای است که خود نگهبانان این اردوگاههای پناهجویان از دستوراتی که دریافت کردهاند شوکه شدهاند.
نگهبانان برخی از پناهجویان، از جمله کودکان، را در ظروف فولادی سرد قرار میدهند.
عفو بینالملل میگوید «افرادی که در مراکز پناهندگی فدرال تحت اداره شرکتهای امنیتی خصوصی در سوئیس نگهداری میشوند، مورد آزار و اذیت گاردهای امنیتی قرار گرفتهاند، از جمله خشونت و اقدامات اجباری، استفاده از اسپری فلفل و حبس شدن در یک ظرف فلزی که منجر به هیپوترمی میشود.»
- بیشتر بخوانید:
- نژادپرستی علیه سیاهپوستان در جامعه سوئیس
- حقایق تلخ صنعت شکلات در غرب؛ از برده داری تا فقر شدید کشاورزان در آفریقا
یافتههای موجود در گزارش ۲۵ صفحهای عفو بینالملل با عنوان «نقض حقوق بشر در مراکز پناهندگی فدرال سوئیس»، نشان میدهد که چگونه مردم در طول یک دوره طولانی در تأسیساتی که توسط دبیرخانه دولتی مهاجرت، مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
گزارش عفو بینالملل با استناد به شهادت بیش از 30 نفر - از جمله 14 قربانی سوء استفاده، 18 نگهبان فعلی و سابق امنیتی، وکلا، مددکاران اجتماعی و مربیان اجتماعی که شاهد بدرفتاری بودهاند - نشان میدهد که فرهنگ رفتار توهینآمیز نسبت به افراد مستقر در مراکز پناهندگی فدرال وجود دارد.
انتهای پیام/