معامله ژاپن و آمریکا درباره رهاسازی پسماندهای هستهای در دریا
خبرگزاری میزان - سازمان تنظیم مقررات هستهای ژاپن اخیرا جلسهای برگزار و به طور رسمی طرح شرکت برق «توکیو» (TEPCO) برای تخلیه آب آلوده به مواد هستهای از نیروگاه هستهای «فوکوشیما» به دریا را تصویب کرد.
به گزارش «گلوبال تایمز»، این یک گام کلیدی در اصرار ژاپن برای تخلیه آب آلوده به پسماندهای هستهای به دریا بدون توجه به نگرانیهای همه طرفهاست.
در مرحله بعد، تا زمانی که موافقت دولتهای محلی مانند فوکوشیما جلب شود، TEPCO رسما ساخت تاسیسات لازم مانند تونل زیر دریا را آغاز خواهد کرد؛ بدون رایزنی کامل و حصول توافق با ذینفعان و نهادهای ذیربط بین المللی.
اگر اشتباهات این شرکت ژاپنی به خاطر صرفهجویی در هزینه نبود، این حادثه نمیتوانست به شدت سطح 7، بالاترین سطح در تاریخ بشر قرار گیرد؛ پس از این حادثه، مشخص شد که این شرکت ژاپنی در مخفی کردن و دستکاری دادهها به طور مکرر متخلف بوده است.
ژاپن بارها مدعی شده که هیچ جایگزینی برای ریختن آب آلوده به مواد هستهای به دریا ندارد و تلاش میکند جامعه بینالمللی را با تصویری رنجدیده و سختکوش از خود رها کند.
اما واقعیت این است که بسیاری از دانشمندان هستهای راه های بهتری را پیشنهاد کردهاند؛ حقیقت این است که طرح ریختن آب آلوده به دریا ارزانترین است.
ژاپن برای رفع تردید جامعه بینالمللی بارها ادعا کرده که آب آلوده حاوی مقادیر کمی «تریتیوم» بیخطر است؛ دفع آب آلوده از نیروگاه هسته ای فوکوشیما به محیط زیست دریایی جهانی و سلامت عمومی کشورهای حاشیه اقیانوس آرام مربوط می شود.
- بیشتر بخوانید:
- چراغ سبز نخست وزیر ژاپن به رهاسازی آبهای آلوده به مواد هستهای
- ذوب شدن دیوار یخی نیروگاه فوکوشیما ژاپن و تشدید بحران آلودگی آب
اما افکار عمومی متوجه شدهاند تا زمانی که واشنگتن سیگنالی مبنی بر رضایت یا حتی تایید ارائه ندهد، ژاپن این کار را انجام نخواهد داد.
واشنگتن بر این عقیده است که محل رهاسازی آب آلوده از خاک آمریکا دور است و به نظر میرسد هیچ ارتباطی با آمریکا نداشته باشد، بنابراین معامله شرمآوری با ژاپن انجام داده است؛ با چشم پوشی از این اقدام ژاپن، واشنگتن در ازای آن میخواهد همکاری و وفاداری ژئوپلیتیک ژاپن را به دست آورد.
این امر جهان را نسبت به استانداردهای دوگانه تکان دهنده ایالات متحده و غرب بیشتر آگاه کرده است؛ آنها در موادی جزئی کشورهای دیگر را متهم میکنند در حالی که از نظر آنها ریختن آب آلوده به مواد هستهای توسط ژاپن به اقیانوس آرام به عنوان یک امر عادی تلقی میشود.
با این حال، اقیانوس آرام محل دفع فاضلاب ژاپن نیست؛ هنگامی که آلودگی گسترش می یابد، ممکن است کل جهان را تحت تاثیر قرار دهد و اکثر کشورها، از جمله آمریکا، نمیتوانند از آن مصون باشند.
یک موسسه تحقیقات اقیانوسی آلمان پیشتر اشاره کرده بود از آنجایی که سواحل فوکوشیما دارای یکی از قویترین جریانهای اقیانوسی در جهان است، مواد رادیواکتیو بیش از نیمی از اقیانوس آرام را طی 57 روز از تاریخ تخلیه آلوده میکنند و به مناطق دیگر سرایت میکنند.
انتهای پیام/