چراغ سبز نخست وزیر ژاپن به رهاسازی آبهای آلوده به مواد هستهای
- «فومیو کیشیدا»، نخست وزیر جدید ژاپن، میگوید که با وجود مخالفت ماهیگیران و کشورهای همسایه، نمیتوان برنامههای رها سازی آب آلوده از نیروگاه هستهای فوکوشیما «دایچی» را به دریا، رها کرد.
به گزارش «گاردین»، «کیشیدا»، که نخستین سفر خود را از زمان آغاز نخست وزیری اش در ماه گذشته انجام داده است، گفت که تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا به مردم محلی اطمینان دهد، رهاسازی آب در اقیانوس آرام بی خطر است.
نخست وزیر جدید ژاپن پس از بازدید از این نیروگاه، اظهار داشت «من به شدت احساس کردم که مسئله آب مسئله مهمی است که نباید به تعویق افتاده و یا متوقف شود.»
رسانههای ژاپنی میگویند که بیش از یک میلیون تن آب آلوده در هزار مخزن در محل ذخیره میشود و شرکت برق توکیو، موسوم به «تپکو» هشدار داده است که ظرفیت این مخازن در اواخر سال آینده به پایان میرسد.
دولت ژاپن و «تپکو» در ماه آوریل اعلام کردند که کار برای رهاسازی آبهای آلوده در بهار ۲۰۲۳ آغاز میشود و چندین دهه طول میکشد تا تکمیل شود.
این طرح با مخالفت جوامع ماهیگیری منطقه مواجه شده، که میگویند این کار، صنعت ماهیگیری در این منطقه را از بین خواهد برد.
زلزله و متعاقب آن سونامی سال ۲۰۱۱ میلادی، باعث شد تا ۳ رآکتور نیروگاه هستهای فوکوشیما دچار آسیب شده و سبب آلودگی آب شوند.
شرکت «تپکو» با جمع آوری این آب آلوده، وظیفه تصفیه آن را برعهده گرفته است.
در حال حاضر مخازن بزرگی با ظرفیت ۱.۳ میلیون تن از این آبهای آلوده وجود دارند که دولت ژاپن به دلیل تکمیل شدن ظرفیت تا سال ۲۰۲۲، قصد دارد آنها را به دریا بریزد.
برای درک بهتر حجم آبهای مذکور باید گفت که این مقدار آب برای پر کردن حدود ۵۰۰ استخر شنای المپیک کافی است.