حضرت معصومه(س) راوی حدیث و منبع علم الهی
حجتالاسلام والمسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی با عرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه(ص) در خصوص شخصیت والای ایشان گفت: امامزادگان درجات مختلفی دارند و در یک درجه قرار نمیگیرند. دلیل این اتفاق عملکرد دینی آن بزرگواران است. حضرت معصومه(س) از محدثان و راویان حدیث هستند و حدیث "من مات علی حب آل محمد مات شهیدا". "هرکس با محبت آل محمد از دنیا برود، شهید از دنیا رفته است" را برای امت بیان کردهاند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره علم حضرت معصومه (ص) اظهار کرد: عده ای از قم به خانه حضرت امام موسی کاظم(ع) میآیند تا پاسخ سوالات فقهی خود را دریابند اما ایشان حضور نداشتند، در نتیجه حضرت معصومه(ص) جواب سوالات آنان را پاسخ میدهند و آنان میروند. در راه با حضرت امام موسی کاظم(ع) برخورد میکنند و ایشان از جوابهای دخترشان باخبر میشوند جمله "فداها ابوها فداها ابوها فداها ابوها" که حضرت پیامبر(ص) نیز در حق حضرت فاطمه(س) فرموده بودند، بیان میکنند. که این نشان از بعد علمی حضرت معصومه(س) دارد که از منبع زلال وحی بهره کافی را ببرند و از این جهت فضیلتشان بالا رود.
حجتالاسلام والمسلمین باقریان ادامه داد: گاهی برخی روایات و سخنان در طول تاریخ اسلام نشان از اعتبار یک شخصیت است. یعنی فضیلت ویژه ای در آن شخصیت وجود دارد. حضرت معصومه(س) از چند جهت شخصیت معتبری دارند. ممکن است از جزئیات کامل زندگی ایشان ندانیم اما درباره شخصیت ایشان سخنانی وجود دارد که نشانگر فضایل و بزرگی ایشان است. امام رضا، امام جواد و امام صادق(ع) میفرمایند اگر کسی حرم حضرت معصومه(س) را زیارت کند بهشت بر او واجب میشود. این بیانگر عظمت این حضرت است.
وی با اشاره به جایگاه والای حضرت معصومه(س) افزود: در روایتی از امام صادق(ع) که در بحارالانوار آمده بیان شده آمده است که هر شخصی حرمی دارد، خدا حرمی دارد که مکه است، پیامبر اسلام(ص) حرمی دارد که مدینه است، جدم امیرالمومنین حرمی دارد که نجف است و ما اهل بیت حرمی داریم که قم است و آن آشیانه و خانه اهل بیت است. در بحارالانوار بیان شده است که این روایت قبل از ولادت حضرت امام موسی کاظم(س) از زبان امام ششم بیان شده است.
حجتالاسلام والمسلمین باقریان خاطرنشان کرد: این روایات و تعابیر در طول تاریخ اسلام نشان میدهد که این بانوی بزرگوار از عظمت بالایی برخوردار است و ما باید از سیره عملی و سبک زندگی حضرت در مسیر زندگی بهره ببریم.