سازمان ملل: 100 میلیون نفر در سال 2021 آواره شدهاند
خبرگزاری میزان - آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که 100 میلیون نفر در سراسر جهان در سال گذشته میلادی مجبور به ترک خانههای خود شدهاند؛ این بالاترین تعداد آوارگان ثبت شده از زمان جنگ جهانی دوم است.
به گزارش «دویچه وله»، این نهاد در گزارش روند جهانی خود اعلام کرد که اوکراین بزرگترین و سریع ترین بحران پناهجویان را از زمان تأسیس کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در سال 1951 داشته است.
همزمان با جنگ اوکراین، بحران افغانستان نیز یکی از رویدادهای مهمی بود که به نقطه دراماتیک 100 میلیونی کمک کرد.
در این گزارش آمده است که در دهه گذشته هر سال یک روند صعودی در تعداد آوارگان وجود داشته است.
«فیلیپو گراندی»، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، گفت که این روند تا زمانی که جامعه بینالمللی برای حل مناقشات و یافتن راه حل گام بردارد، ادامه خواهد داشت.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، میگوید که جنگ اوکراین یک بحران امنیت غذایی ایجاد کرده است که قرار است افراد بیشتری در کشورهای فقیرتر را مجبور به ترک خانه های خود کند.
- بیشتر بخوانید:
- اجرای طرح اخراج پناهجویان از سوی دولت انگلیس کلید خورد
- اخراج پناهجویان افغانستانی از آلمان به بهانه پذیرش اوکراینیها
«گراندی»، همچنین به خبرنگاران گفت «اگر علاوه بر همه چیزهایی که توصیف کردم، یعنی جنگ، حقوق بشر، آب و هوا، بحران غذایی داشته باشیم، روندهایی را که در این گزارش توضیح دادم تسریع خواهد شد.»
به گفته وی، منابع در اوکراین متمرکز شدهاند، در حالی که سایر برنامههای کمکی در سراسر جهان با کمبود بودجه مواجه هستند.
وی با اشاره به درگیری در اتیوپی و خشکسالی در شاخ آفریقا، گفت «اوکراین نباید باعث شود ما بحرانهای دیگر را فراموش کنیم؛ واکنش اتحادیه اروپا به بحران پناهجویان نامتناسب بوده است.»
«گراندی»، در بخش دیگری گفت که افراد بیشتری از منطقه ساحل آفریقا فرار میکنند تا از افزایش سوخت، بحرانهای آب و هوایی و خشونت دور شوندغ این افراد آواره ممکن است برای فرار از بحران به سمت شمال اروپا حرکت کنند.
این مقام سازمان ملل، اظهار داشت این منطقه سالها با خشکسالی و سیل، نابرابری درآمد، مراقبتهای بهداشتی ضعیف و حکمرانی بد مواجه بوده است؛ بحران فزاینده امنیت غذایی نیز بر مشکلات افزوده است.
انتهای پیام/