قیمت عشق نگاهی به تاریخچه غزل سبک عراقی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، کتاب "قیمت عشق" گزینه غزل سبک عراقی به کوشش "مرتضی نوربخش" توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده و هم اکنون در کتابفروشیهای کشور در اختیار عموم قرار گرفته است.
کتاب قیمت عشق شامل 7 بخش عطار نیشابوری، مولوی، فخرالدین عراقی، سعدی شیرازی، خواجوی کرمانی، حافظ شیرازی و عبدالرحمن جامی است.
در این اثر به بررسی سبک عراقی، بهعنوان سبکی که در سلامت زبان و گفتار سرآمد سبکهای ادبیات فارسی است پرداخته شده است.
در مقدمه کتاب آمده است: در قرن هفتم و هشتم، به ترتیب، با ظهور و درخشش شاعرانی چون سعدی و حافظ تحولی در غرل فارسی پدید آمد که امروزه، پس از گذشت قرنها، آثار این دو شاعر همچنان مبنای زیباییشناسی برای اهل تحقیق است؛ شیخ شیراز، با غزلهای عاشقانه و لحن صمیمی و دلبرانه، و خواجه شیراز، با غزلهای عارفانه و دقت در معماری کلمه، که هر یک در جایگاه خود منزلتی رفیع و مثال زدنی دارند.
اما به غیر از آن دو تن که از سرآمدان سبک عراقیاند، اگر بخواهیم سبکی برای بقیه قائل شویم، باید از خواجوی کرمانی نام ببریم که حلقه واسط بین سعدی و حافظ است و سخنش دارای ویژگی سبکی است، آنگاه فخرالدین عراقی، مولوی و عطار نیشابوری که در دو نفر اخیر، یعنی مولوی و عطار، ویژگی شعر سبک عراقی چشمگیر نیست و فقط حضورشان در دوره سبک عراقی مطمح نظر است.
به ویژه عطار که سال های پایانی عمرش در ربع اول قرن هفتم است. با این وصف، غزل سبک عراقی با سعدی و حافظ به کمال رسیده ، سپس در قرن نهم به سرازیری افتاده و به عبدالرحمن جامی ختم شده است.
گفتنی است عنوان این کتاب برگرفته از یکی از غزلیات سعدی است. قیمت عشق نداند قدم صدق ندارد/ سست عهدی که تحمل نکند بار جفا را.