طرح رواندا؛ موج ناامیدی در میان پناهجویان در انگلیس
خبرگزاری میزان – اخیرا دادگاه انگلیس مجوز اعزام نخستین گروه از پناهجویان غیرقانونی در این کشور را به «رواندا» صادر کرد.
به گزارش «الجزیره»، برخی از افرادی که به عنوان اولین گروه از پناهجویان از انگلیس به رواندا منتقل شدهاند، انتقاد و نگرانی خود را درباره این اقدام دولت انگلیس اعلام کردهاند.
پناهجویان بازداشت شده در انگلیس که قرار است به رواندا فرستاده شوند، میگویند که در بازداشتگاههای مهاجران با مشکلات روانی شدید دست و پنجه نرم میکنند.
انگلیس در ماه آوریل از طرحی جنجال برانگیز برای انتقال پناهجویان به رواندا خبر داد و قرار است اولین پرواز اخراج مهاجران در 14 ژوئن انجام شود.
«احمد»، جوان 20 ساله اهل سوریه که در مرکز مهاجرت «کولنبروک» در نزدیکی فرودگاه «هیترو» لندن بازداشت شده، در تماس تلفنی با الجزیره میگوید «من فرار کردم و از طریق کشورهای بالکان به انگلیس آمدم اما متأسفانه، در 20 می، وزارت کشور انگلیس این تصمیم را به من اطلاع داد و به من یک بلیط برای رفتن به رواندا داد.»
او گفت که در اعتراض به این حرکت دست به اعتصاب غذا زده و با توجه به تفاوتهای زبانی و فرهنگی نمیداند که چرا به رواندا فرستاده میشود.
وی با اشاره به مشکلاتی که اکنون با آنها مواجه شده، میگوید «من هیچ دلیلی نمیبینم به کشوری در آفریقا بروم که در آن اقوام و خانوادهای ندارم. من مردم آنجا را نمیشناسم. من از رفتن امتناع میکنم، اما اگر دولت انگلیس اصرار بر اخراج من داشته باشد و مجبورم کند که به این کشور بروم، خودکشی خواهم کرد.»
یک مهاجر دیگر به الجزیره گفته است «دورنمای اخراج پناهجویان به رواندا در مقایسه با استقبال گرم از پناهجویان اوکراینی بسیار بد است.»
این مهاجر میگوید «زمانی که جنگ در اوکراین شروع شد، از همه اوکراینیها استقبال شد و با آنها رفتار بهتری صورت گرفت. از آنجایی که همه ما پناهنده هستیم، نمیدانستم که چرا وقتی از اوکراینیها استقبال میشود، زندگی بهتر، سرپناه و همه چیزهایی که آنها نیاز دارند، در اختیارشان قرار میگیرد و ما را به رواندا منتقل میکنند.»
اکثر پناهجویانی که روایتهایی دردناک از وضعیت خود بیان کردهاند از کشورهای آفریقایی هستند.
- بیشتر بخوانید:
- سابقه کشورهای غربی در انتقال مهاجران به کشور ثالث
- اخراج پناهجویان به بهانه مقابله با قاچاق انسان
«پریتی پاتل»، وزیر کشور انگلیس، ادعا میکند که این طرح از قاچاق انسان جلوگیری میکند و مرگ و میر را در کانال «مانش» کاهش میدهد؛ امتداد آبی بین فرانسه و جنوب انگلیس، جایی که برخی از مهاجران در تلاش برای رسیدن به انگلیس با قایقهای ناامن جان خود را از دست دادهاند.
گروههای حقوق بشری و سیاستمداران مخالف تاکید کردهاند که این اقدام اخراج غیراخلاقی است.
پناهجویان در مراکز بازداشت در انگلیس علاوه بر توصیف شرایط دردناک از یک وضعیت مشکوک صحبت میکنند؛ پناهجویان میگویند که نگهبانان در مراکز بازداشت در هنگام ورود پناهجویان، گوشیهای هوشمند آنها را ضبط کرده و در عوض تلفنهای همراه بدون دسترسی به اینترنت در اختیار آنها قرار دادند.
انتهای پیام/