نصیری: ولایتمداری کلید شفاعت و دهه کرامت سراسر فضیلت است

14:00 - 13 خرداد 1401
کد خبر: ۴۲۹۰۲۶۹
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: اگرچه حضرت «فاطمه معصومه(س)» به عنوان یک امامزاده شناخته می شود اما ایشان همانند حضرت «زینب کبری(س)»و حضرت «امیرالمومنین(ع)» هستند و همواره تابع فرمان ولایت قرار داشتند همین تابعیت از ولایت بود که زمینه را برای ایجاد جایگاه ارزشمند برای آنان در بین جامعه فراهم کرد.

حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل نصیری در گفت‌وگو با میزان پیرامون توجه ویژه حضرت «فاطمه معصومه(س)» به ولایت گفت:  اطلاعات و مطالب بسیار مهم و غنیی در مورد حضرت «فاطمه معصومه(س)» وجود دارد که مطالعه  آن می تواند بخش های مهمی از زندگی ایشان را به ما نشان دهد و در عین حال سبک زندگی این بانوی بزرگوار و جایگاه ولایت نزد این بانوی بزرگوار را بیان کند.

وی در همین راستا ادامه داد: با نگاهی به فرمایشات و تاکیداتی که از سوی «امیرالمومنین(ع)»،  «امام صادق(ع)» و «امام کاظم (ع)» پیش از ولادت حضرت «فاطمه معصومه(س)» در مورد شخصیت و اهمیت این بانوی عظیم مطرح شده است منبعی موثق برای بررسی و اطلاع از جایگاه این بانوی بزرگوار است.

نصیری به تاکیدات «امام صادق(ع)» پیرامون حضرت «فاطمه معصومه(س)» اشاره و تصریح کرد: «امام صادق(ع) فرموده‌اند: «ان للّه حرماً و هو مكه ألا انَّ لرسول اللّه حرماً و هو المدينة ألا وان لاميرالمؤمنين عليه السلام حرماً و هو الكوفه الا و انَّ قم الكوفة الضغيرة ألا ان للجنة ثمانيه ابواب ثلاثه منها الى قم تقبض فيها اموأة من ولدى اسمها فاطمه بنت موسى عليهاالسلام و تدخل بشفاعتها شيعتى الجنة با جمعهم؛ خداوند حرمى دارد كه مكه است پيامبر حرمى دارد و آن مدينه است و حضرت على (ع) حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است كه از 8 درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود - زنى از فرزندان من در قم از دنيا مى رود كه اسمش فاطمه دختر «موسى (ع)» است و به شفاعت او همه شيعيان من وارد بهشت مى شوند. در قم دختری از فرزندان من خواهد شد که زیارت آن ثواب فراوانی را برای مومن به همراه دارد».

تابعیت از ولایت

وی پیرامون جایگاه حضرت «فاطمه معصومه(س)» ابراز کرد: اگرچه حضرت «فاطمه معصومه(س)» به عنوان یک امامزاده شناخته می شوند اما ایشان همانند حضرت «زینب کبری(س)»و حضرت «امیرالمومنین(ع)» هستند و همواره تابع فرمان ولایت قرار داشتند همین تابعیت از ولایت بود که زمینه را برای ایجاد جایگاه ارزشمند برای آنان در بین جامعه فراهم کرد.

این کارشناس علوم قرآنی به تجلیل «امام رضا (ع)» از حضرت «فاطمه معصومه(س)» اشاره و بیان کرد: زیارت نامه ای که «امام رضا(ع)» برای خواهر گرامی شان حضرت «فاطمه معصومه(س)» بیان نمودند نکاتی ارزشمند از جایگاه و فضیلت این بانوی بزرگوار مطرح می‌کند.

ولایت

نصیری توجه و در پیش گرفتن راه ولایت را نکته‌ای ارزشمند و مهم دانست و افزود: هنگامی که یک امام معصوم در مورد جایگاه و ارزش فردی صحبت می کند می توان به خوبی دریافت که این نکته بیانگر ارزش و جایگاه آن فرد است این مهم پیرامون حضرت «فاطمه معصومه(س)» صدق می کند هنگامی که چندین امام معصوم بر وجود اهمیت و جایگاه ایشان تاکید دارند نشان از اهمیت وجودی حضرت «فاطمه معصومه(س)» دارد که برای جامعه قابل توجه خواهد بود.

 زیارنامه حضرت «فاطمه معصومه(س)»

وی به تاکیدات «امام رضا(ع)» در مورد زیارت حضرت «فاطمه معصومه(س)» اشاره و بیان کرد: «امام رضا(ع)» در زیارت نامه ای که برای حضرت «فاطمه معصومه(س)» بیان نموده‌اند چند نکته ویژه را در آن گنجانده‌اند که نیازمند توجه بیش از پیش است.

این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا تاکید کرد:  «امام رضا (ع)» در مورد شفاعت حضرت «فاطمه معصومه(س)» در زیارتنامه‌ای که برای ایشان بیان کردند، تاکید دارند به زیارت خواهرم فاطمه معصومه بروید و از او شفاعت برای بهشت را بخواهید این سخن و این بخش از زیارت نامه حضرت «فاطمه معصومه(ع)» اشاره مستقیمی به جایگاه این بانوی بزرگوار در پیشگاه خداوند دارد.

نصیری ابراز کرد: «امام رضا(ع)» در بخش دیگری از تاکیدات خود پیرامون زیارت حضرت «فاطمه معصومه(س)» تاکید دارد: هنگامی که به زیارت خواهرم حضرت «فاطمه معصومه(س)» می روید حتماً به او سلام بگویید زیرا او جواب سلام شما را خواهد داد این در حالی است که  «ائمه معصومین(ع)» هستند که پاسخگوی جواب سلام هستند و این مهم به دلیل جایگاه ایشان است، نکته ای که برادر بزرگوار ایشان نیز آن را مطرح فرموده اند، مقام و منزلت حضرت «فاطمه معصومه(س)» را به خوبی مطرح می‌کند.

ثواب زیارت حضرت «فاطمه معصومه(س)»  

وی پیرامون ثواب زیارت حضرت «فاطمه معصومه(س)» بیان کرد: در روایت های تاریخی بیان شده است «امام رضا(ع)» فرموده‌اند: «مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ كَمَنْ زَارَنى؛ هركس معصومه را در قم زيارت كند،مانند كسى است كه مرا زيارت كرده است»؛ اين سفارش كه از سوى امام معصوم به اين بانوى بزرگوار داده شده، گوياى جايگاه والاى ايشان است.

تابع ولایت شویم

نصیری تاکید کرد: چنانچه تابع مقام ولایت بوده و بر اساس آن حرکت کنید می‌توانید همچون حضرت «فاطمه معصومه(ع)» گام در مسیری درست و ارزشمند بگذارید و کلید این مهم در داشتن معرفت است.

وی اشاره‌ای به آیه ۴سوره مومنان کرد و افزود: همانگونه که خداوند متعال در قرآن کریم بیان فرموده است: «وَ الَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ» مردم با ایمان کسانی هستند که از هر گفتار و نوشتار و عملکرد بیهوده و بی‌ثمر و بی‌اهمیت روی می‌گردانند. چراکه به باور آنان چنین گفتار و کردار بیهوده و زشت و ناپسند است و باید از آن دوری جست»؛ شرط ایمان افراد مومن عدم بیان سخنان لغو و همچنین پرهیز از حرام و مکروهات است نکته‌ای که در سبک زندگی حضرت «فاطمه معصومه(ع)» به خوبی دیده می شود.

این کارشناس علوم قرآنی ولایت مداری را نکته ارزنده و ارزشمند برای زندگی جامعه امروز دانست و افزود: نگاهی به سبک زندگی حضرت «فاطمه معصومه(س)» الگویی برای همه  محسوب می‌شود.

ولایت

 ولایتمداری

نصیری به احادیث بر جای مانده از حضرت «فاطمه معصومه(س)» اشاره و خاطرنشان کرد: احادیث زیادی از حضرت «فاطمه معصومه(س)» باقی نمانده اما تمام کلمات این احادیث افراد را دعوت می‌کند به توجه به جایگاه امامت و ولایت و در همه این احادیث به این نکته اشاره شده که اهمیت توجه و حرکت در مسیر ولایتمداری می تواند رویکردی ارزنده برای هر مومنی باشد در عین حال باید به این نکته نیز توجه داشت که اگر کسی مطیع خداوند بود؛  ولایتمدار نیز خواهد بود که این مهم در نزد خداوند جایگاهی ارزنده هم دارد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *